CPU stabilni, RAMky taky (Memtest). Zdroj vypada ze to zvlada taky v pohode, napeti na vetvich sou dobry. Zkusim jeste novejsi BIOS, ale pochybuju ze by to pomohlo...
- nv4_disp.dll hází BSOD -
Moderátoři: morke, Walker1134
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak super, mam stejnej problem.. cista instalace a pri hrach i 3Dmarku de do BSOD s chybou nv4_disp.dll. Vsechno mam na default, trik s nasobicem na CPU sem uz zkousel (Venice 3000+), preinstalovany drivery, directx taky a porad. Na grafice mam 47° a nektery hry jednou v pohode (treba San Andreas i s 4xAA + 16xAF), takze se mi nezda ze by byla chyba v grafarne.
CPU stabilni, RAMky taky (Memtest). Zdroj vypada ze to zvlada taky v pohode, napeti na vetvich sou dobry. Zkusim jeste novejsi BIOS, ale pochybuju ze by to pomohlo...

Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus to co sem psal, sniž takt pamětí na 333MHz, možná to pomůžeBaneshee píše:Tak super, mam stejnej problem.. cista instalace a pri hrach i 3Dmarku de do BSOD s chybou nv4_disp.dll. Vsechno mam na default, trik s nasobicem na CPU sem uz zkousel (Venice 3000+), preinstalovany drivery, directx taky a porad. Na grafice mam 47° a nektery hry jednou v pohode (treba San Andreas i s 4xAA + 16xAF), takze se mi nezda ze by byla chyba v grafarne.
CPU stabilni, RAMky taky (Memtest). Zdroj vypada ze to zvlada taky v pohode, napeti na vetvich sou dobry. Zkusim jeste novejsi BIOS, ale pochybuju ze by to pomohlo...![]()
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pomohlo me odinstalovat ty drivery od nVidie (takovej shit!!) a pekne pestupne nainstalovat zvlast grafiku, sitovky, zvukovku a dalsi veci co byly ve spravci zarizeni... hlavne tam necpat zadnej instalator od nVidie a je po problemu
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Shit
- Odborník PCT

- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
RAID nepouzivam, takze me to nastesti netrapi. Na ty instalacni baliky od nVidie si dam bacha... jednou sem zkusil a staciloShit píše:Mno - při instalaci driverů na RAID ale potřebuješ mj. "nvraiins.dll" - a ten je dostupný pouze instalátorem (F6 driver ho sice neobsahuje, ale je součástí chipset driverů). Asi tam nějaký význam má...
- Shit
- Odborník PCT

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
U me ten problem taky pořád pokračuje, takze porad hledam reseníBaneshee píše:Pomohlo me odinstalovat ty drivery od nVidie (takovej shit!!) a pekne pestupne nainstalovat zvlast grafiku, sitovky, zvukovku a dalsi veci co byly ve spravci zarizeni... hlavne tam necpat zadnej instalator od nVidie a je po problemu
K tomu tvymu postupu - pokud nepoužiješ vůbec např. 6.66 instalaci nvidia balíku, jak tam dostaneš ovladače smbusu atd?? Nemůžeš tam prece narvat rovnou ovladač na grafiku, sitovku atd. ...
Nebo jsem te blbě pochopil a ty to proste rozbalíš a nainstaluješ "ručně", proste akorat bez spuštení toho instalatoru ?? To mi prijde jako kdyby nic nemenilo
(neni mi proste jasny, čim by to tam mohl ten instalator pohnojit, kdyz tam nakonec narve to samy - ale v nouzi klidne zkusim i tohle)
Edit: Jeste sem pls napiš na jakym zdroji to jedeš
Vypadá to, že tohle neni nejakej mini problem, jakjsem si myslel, kdyz jsem to poprvy videl (hned jsem to svadel na tuhou grafiku), jak je videt, tak je to nejakej daleko vetší nVidia (netradičně
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Shit
- Odborník PCT

S tím si dovolím nesouhlasit - viz. můj příspěvek výše.Baneshee píše:Na ty instalacni baliky od nVidie si dam bacha... jednou sem zkusil a stacilo
Ještě mně napadá jedna věc: Ovladače zvukovky používáte Realteky nebo ty od NVidie? Řešil jsem podobný problém u NF2 a chyba ovladače grafiky zmizela po nahrazení driverů zvukovky od NV drivery od Realteku.
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Zdroj mam jenom Forton 350W, zatim zvlada v pohodeSentenced píše:...
K tem ovladacum: Po te co sem nainstaloval sitovky, zvuk a grafiku, porad zbyly ve spravci zarizeni SM Bus a Radic komunikace po sbernici PCI (nebo tak nejak, uz se nepamatuju). Ovladac na oboje sem nasel na CD od desky, ve slozce SMBus. Takze uz mam nainstalovany vsechno a ten silenej destruktivni nVidia balicek sem nemusel pouzit
IMHO ten balicek tam cpe jeste ovladace buhvi ceho, co je vubec nepotrebuje a staci tomu zakladni windowsacky, proto kdyz si udelam jen to co je nutny, tak neni problem
- cormack
- Začátečník

To mohu potvrdit, neboť jsem nainstaloval ty od Shita a taky jsem to dělal po jednom a každý zvlášť. U mě však byla ještě další vjec s tím CPU, neboť jsem měl problémy nejen s BSOD, ale rovněž s Prime95.Baneshee píše:Zdroj mam jenom Forton 350W, zatim zvlada v pohodeSentenced píše:...
K tem ovladacum: Po te co sem nainstaloval sitovky, zvuk a grafiku, porad zbyly ve spravci zarizeni SM Bus a Radic komunikace po sbernici PCI (nebo tak nejak, uz se nepamatuju). Ovladac na oboje sem nasel na CD od desky, ve slozce SMBus. Takze uz mam nainstalovany vsechno a ten silenej destruktivni nVidia balicek sem nemusel pouzit
IMHO ten balicek tam cpe jeste ovladace buhvi ceho, co je vubec nepotrebuje a staci tomu zakladni windowsacky, proto kdyz si udelam jen to co je nutny, tak neni problem
- Shit
- Odborník PCT

To si taky můžeš "vypůjčit" z NF chipset driverů... Na to nepotřebuješ CD od desky... Ale tady se jedná o ten ovladač k RAIDu - ten tam dáš korektně pouze instalátorem..... Ale proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě.Baneshee píše:porad zbyly ve spravci zarizeni SM Bus a Radic komunikace po sbernici PCI (nebo tak nejak, uz se nepamatuju)
To nemáš pravdu... To buh ví co je SM bus, zvukovka, síťovka + NV enumerátor, zvukovka + NV mixer a NV IDE/RAID/SATA drivery - nic víc a ani nic míň!!.Baneshee píše:IMHO ten balicek tam cpe jeste ovladace buhvi ceho, co je vubec nepotrebuje
No a všechny NF chipset drivery Ti nabízejí i volitelnou instalaci komponent... Snad není problém si zatrhnout to, co chci nainstalovat.
Nj. , ale tohle spíš vypadá na nějakou HW chybu.cormack píše:U mě však byla ještě další vjec s tím CPU, neboť jsem měl problémy nejen s BSOD, ale rovněž s Prime95.
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Reknu to jednoduse: S tim balikem to jebalo a BSOD tam byl hned, stacil dat test DX8 v Direct diagnostice (rotujici krychle s logama DX) a okamzite natoupila BSOD. Kdyz sem to udelal rucne, neni zadnej problem. Samozdrejme ze sem pri te instalaci vybral jen co sem myslel ze je dulezity a necpal sem tam vsechno - stejne to nejelo.Shit píše:...
Ja nechcu nikomu nutit muj nazor, jenom rikam svou zkusenost s tim balikem... nekomu dalsimu by to mohlo taky pomoct. Dal o tom s tebou nechci polemizovat, nema to IMHO zadnej vyznam. Diky
- Shit
- Odborník PCT

- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím, já mám desku na bázi KT880 a mám ten samý problém. Bude to asi v biosu, kdybych měl PCR soubor pro KT880, už bych to měl asi vyřešenéShit píše:Podle mně není chyba v těch driverech - spíš něco v HW, popř. chyba v BIOSu MB.
(On ten "balík" kontroluje i počet PCI-e linek.... ale to by vypadalo spíš na něco na desce popř. na něco v BIOSu, co není 100%-ně slučitelné s "předpisy" NVidie...).
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jeste k tomu dodám, ze ovladačem zvuku to nebude (aspon u toho co jsem tu mel já), testoval jsem to i s disablovanym onboard audiem a porad ten samej problem.
Nezbejvá teda než vyzkoušet ruční instalaci z rozbalenyho NV archivu nebo snížení taktu pametí, jestli nepomůže ani jedno, pomůže uz jenom cihla
Nezbejvá teda než vyzkoušet ruční instalaci z rozbalenyho NV archivu nebo snížení taktu pametí, jestli nepomůže ani jedno, pomůže uz jenom cihla
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Včera sem mrkl na stránky Asusu a našel nový beta-BIOS. Po flashi jsem nastavil opět frekvenci pamětí na 400 a už se žádné zátuhy a BSOD s nv4_disp hlášnou neobjevily. Tak to tedy vypadá, že Asus tuto chybu v novém BIOSu opravil. Zkuste také a uvidíte, zda to pomůže
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Mě už to přivádí k šílenství
Na ty DFI LP NF4 + 6600GT nejak nepomáhá nic... Novej bios - nic, novy ovladače instalovany bez instalatoru - nic. Už jsem z toho na hlavu.
EDIT: Tak při použití frekvence pametí 333 místo 400 jsem se konečne dočkal vysledku 3dmarku. Ted at to předvede jeste tak 20x a je to v pohode:) Akorat nechapu - ramky projdou na 400 memtestem 15x pass, jiny testy jsou stabilní, ale marky ne a ne. No snad to ted bude OK, ale je to hnus 333
EDIT: Tak při použití frekvence pametí 333 místo 400 jsem se konečne dočkal vysledku 3dmarku. Ted at to předvede jeste tak 20x a je to v pohode:) Akorat nechapu - ramky projdou na 400 memtestem 15x pass, jiny testy jsou stabilní, ale marky ne a ne. No snad to ted bude OK, ale je to hnus 333
- bldvmt
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
nv4_disp problém
Zdravim, mě se to včera začalo stávat taky. Mam Leadtek WinFast GeForce PX7900 gt TDH Extreme a San Diego 3700+, zakladku mam od DFI SLI verzi. Když pustim benchmark 2005 spadne to pokaždé. Také to spadne pokaždé (předchází tomu několikavteřinové trhání) když používám jiné ovladače než poslední ForceWare. Když mám tyto FW ovladače jde téměř všechno hrát v pohodě, ale zase nemůžu taktovat GPU, to to zase skoro hned spadne. Snížení frekvence DRAM nepomohlo, ještě jsem snížil násobič CPU a HT a zvedl jsem FSB. Teď už se mi BSOD neobjevila ale zase když hraju nějakou náročnou hru a vylezu pak do Win tak se střídavě zapíná a vypíná monitor. Docela vopruz, grafika za 10 500 a jeste sou s tim trable ;+[
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- bldvmt
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
does not help
Tak jsem bios nastavil na defaultni hodnoty, pameti podtaktoval ze 400 na tech 333 ale stale je to to same. nemuzu hrat zadne narocnejsi hry, 3d mark 2006 jeste ani jednou nedojel do konce, vzdycky to spadne. Pri hre mi pripada ze to pada nahodne, nekdy po 10 min. nekdy po 2 hodinach. Stahl jsem nejaky nsloopbackfix, ale to je asi jen pro AGP karty a ne pro PCI-E. Ma nekdo jeste nejaky napad, co bych mohl zkusit? Diky.