Mám monitor CRT Hyundai B790+ a když občas hejbnu CASE tak mi zmizí z obrazu všechna červená. Myslim že to je v koncovce, protože když s ní hejbnu nahoru vše fachá v pohodě. Jenže kabel je napevno přidělán k monitoru
Fakt mě to peče, protože i když hraju hru a s CASE nehejbám tak se mi to posírá. A vždy najednou všechno zmodrá. (jelikož červená zmizí)
A jako abych pájel koncovku...do toho se mi nechce
Mě občas pomůže hejbnout s jehličkama v kabelu. Vypnu monitor od proudu a vem nějakou špejli a malinko pohni s každym pinem v koncovce. Mě to pomáhá u ADI.
No tohle dělá kabel nebo konektor.
S tím neuděláš nic. Leda najít nějakou stabilizovanou polohu.
Koncovka to nemusí vyřešit. Co takhle koupit prodlužku, tu na správné straně uříznout a oholit a přidělat místo původního kabelu? Musel bys ale rozdělat monitor a pájet to pak uvitř.
Naposledy upravil(a) Butch dne pát 3. čer 2005, 22:36, celkem upraveno 1 x.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
nějakej rozumnej elektrikář nebo známej elektrikář by tam ten kabel měl umět připájet, když už by to dělal, tak by se vyplatilo tak pořádně připájet konektor abys měl kabel odpojitelnej
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64 Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Mikropájka zase tak drahá není (s regulovatelnou teplotou se dá sehnat pod litr), i s trafopájkou bych si na takovouhle opravu troufnul (přepájet konektor) a navíc pájení asi ani nebude třeba. V monitoru bude kabel stejně připojený přes konektor, i když nejspíš nějaký nestandardní.
Pin pro červenou barvu je umístěný úplně v rohu konektoru (viz. http://www.hardwarebook.net/connector/av/vga15.html), takže je při nešetrném zapojování docela náchylný na ohnutí a pokud kabel hned za konektorem ohneš do pravého úhlu, utrhne se také jako první.
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
já měl stejný problém na Nokia Multigraph 445x,mizela modrá(fše žlutý...);heybání s drátem a konektorem nic,taxem ho rozdělal,a vyměmil kabely vedoucí signál od jednotliveych konektorů do desky v monitoru(jo,mimochodem,ten moňas má BNC)No,obraz jaxvině a zadarmo
myslíte-li si,že jsem hlupák,neříkejte mi to-já to vím
P.S.: ta i386 je můj majetek