takt na 6800
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takt na 6800
Caute,
prosim vas poradte mi co mam robit aby som zvysil takt na geforce 6800. Uz som odblokoval zvysne piplines aj vertex shader ale aj tak sa mi da takt zvysit max o 100Mhz na pamati a na jadre som ho nezdvihol vobec. Pouzil som RivaTuner, PowerStrip, Klasicky od nVidie a nic. Cez Power strip som pamate nataktoval aj z 800 na 950 cize o 150Mhz, ale po spusteni druheho game testu v 3dMarku my hodilo kritikal eror. Ja uz neviem co mam robit. Inak mohlo by to byt aj tou doskou od MSI? tie asi niesu bohvie co na taktovanie, ale do konca tyzdna by mi mala prijst DFI LanParty UT 250Gb nForce3, myslite ze s tou by to slo lepsie pretaktovat?
Diky za rady
prosim vas poradte mi co mam robit aby som zvysil takt na geforce 6800. Uz som odblokoval zvysne piplines aj vertex shader ale aj tak sa mi da takt zvysit max o 100Mhz na pamati a na jadre som ho nezdvihol vobec. Pouzil som RivaTuner, PowerStrip, Klasicky od nVidie a nic. Cez Power strip som pamate nataktoval aj z 800 na 950 cize o 150Mhz, ale po spusteni druheho game testu v 3dMarku my hodilo kritikal eror. Ja uz neviem co mam robit. Inak mohlo by to byt aj tou doskou od MSI? tie asi niesu bohvie co na taktovanie, ale do konca tyzdna by mi mala prijst DFI LanParty UT 250Gb nForce3, myslite ze s tou by to slo lepsie pretaktovat?
Diky za rady
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- Derec
- Začátečník

Podle mně je to spíš grafikou než základní deskou, Inno3D není nic moc. V základním nastavení je v pohodě, ale nějaké velké přetaktování bych od toho nečekal 
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ale praveze podla testou ktore som si presiem ked som si ju kupoval to bola najlepsia 6800 nongt nonultra. A videl som ju pretaktovanu aj viac. Ale ja som len zaciatocnik co sa tyka taktovania. A co viem tak MSI je na taktovanie blbost aj ked Inno3d je mozno este vacsia ale tento model sa jej vraj vynimocne podaril. Prijal by som nejake rady ako na taktovanie
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- alea206
- Mírně pokročilý

Podle referenční frekvence pamětí tam máš zjevně DDRI a ty maj strop někde okolo 850-880Mhz, 900+ zvládali jenom některý revize LeadTeků s 5900XT a to bylo velký překvapení.
Pokud odemkneš pipelines je pravděpodobnost přetaktování hodně snížena, protože vypnutí těch pipelines má nějaký důvod
Navíc jestli sem dobře čet máš tam pasivní chlazení, to na taktování taky neni dobrá věc, karta se ti dost pravděpodobně přehřívá přidělej na tan pasiv 8cm větrák a taky to bude o něčem jinym.
Pokud odemkneš pipelines je pravděpodobnost přetaktování hodně snížena, protože vypnutí těch pipelines má nějaký důvod
Navíc jestli sem dobře čet máš tam pasivní chlazení, to na taktování taky neni dobrá věc, karta se ti dost pravděpodobně přehřívá přidělej na tan pasiv 8cm větrák a taky to bude o něčem jinym.
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
on tam na to pasive je aj 6cm vetrak vacsi tam uz naozaj nezmestim. Z vrchu je hned procesor a zo spodu som uz grafikou zabral aj tak dva pci sloty a v dalsich dvoch mam tv kartu a rozsirujuce usb ktore nemozem vybrat kedze pouzivam 12 usb zariadeni ktore su zapojene stale a este dalsie ma rozsirujuce na klavesnici a monitore. takze 8cm vetrak tam nedam. inak uz som to taktol aj na 410/950 ale bolo to stabilne len v 3dMarku05. v hrach a 3dMarku03 to zacalo robit artefakty, vie mi to niekdo vysvetlit preco to v 3dMarku05 nic nerobiloalea206 píše:Podle referenční frekvence pamětí tam máš zjevně DDRI a ty maj strop někde okolo 850-880Mhz, 900+ zvládali jenom některý revize LeadTeků s 5900XT a to bylo velký překvapení.
Diky
- Slezman
- Středně pokročilý

taktoval jsi z 800?
moje GF6800 ma v zakladu 325/700
konkretně moje karta má maximum 380/880
já ji jedu odemčenou na 16/6 na 360/760. Víc nehci, mám pasivní chlazení Gigabyte
od těch pamětí tolik nechtěj. Spíš je divné to jádto. Pokud to nepujde taktnout, pak uz je to o nicem
moje GF6800 ma v zakladu 325/700
konkretně moje karta má maximum 380/880
já ji jedu odemčenou na 16/6 na 360/760. Víc nehci, mám pasivní chlazení Gigabyte
od těch pamětí tolik nechtěj. Spíš je divné to jádto. Pokud to nepujde taktnout, pak uz je to o nicem
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele: