můj problém je následující:
Mám Venice 3200+, desku Gigabyte s nF4Ultra, paměti Kingmax DDR433 2*512 MB dual channel a FSB mi NEJDE přes 215...
Zkoušel jsem:
- Paměti snížit na 166/133
- HTT na 4x nebo 3x
- všechna Spread spectra na Disabled
- Cool and Quiet v BIOSu nemám, tedy nemůžu disablnout
- downdate BIOSu z F6 na F3 (ten si někteří pochvalovali, ale s tím jsem už Windows vůbec nerozchodil)
- přehodit SATA disk na 3. kanál
- zpomalit v BIOSu paměti
- PCIe jsem samozřejmě zamknul na 100MHz
to vše samozřejmě i naráz
CPU overclock right now. If system hang while overlocking, jdi do setupu atd...., přičemž do BIOSu se nedostanu, musím clearnout CMOS.
Napsal jsem taky na Gigabyte (deska), chtějí po mně číslo na CPU. Já to nechci vyndavat, neznáte program, který vypíše i revizi, zkrátka ty podrobnější informace? Já zkoušel CPUz, HNEt Info, ale tam to zřejmě není...
A ještě to není vše, Wokna (resp. EasyTune) mi hlásí základní takt CPU 1938 MHz, přitom mám Venice 3200+, tedy 10*200=2000. A poslední dobou mi to ještě píše hlášku při startu woken vpu_clock init failed (patří to c CPU nebo grafice?
Je snad možné, že jsem (po upgradu z nForce3Ultra) nereinstaloval Wokna (pouze ovladače a podobné věci)??? Update: Vyzkoušel jsem novou instalaci Woken XP, bez SP2, a je to lepší, ale jen o 5 MHz na FSB, tzn. h...o +5
Tak a teď raďte, budu vděčný.
Díky!
M.