Venice 3200+ NEJDE taktit???

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
ravie
Začátečník
Začátečník

Venice 3200+ NEJDE taktit???

Příspěvek od ravie »

Zdravím,
můj problém je následující:
Mám Venice 3200+, desku Gigabyte s nF4Ultra, paměti Kingmax DDR433 2*512 MB dual channel a FSB mi NEJDE přes 215...:-( Zdrojem to taky nebude, mám Fortrona 350 a jede jako čert :)
Zkoušel jsem:
- Paměti snížit na 166/133
- HTT na 4x nebo 3x
- všechna Spread spectra na Disabled
- Cool and Quiet v BIOSu nemám, tedy nemůžu disablnout
- downdate BIOSu z F6 na F3 (ten si někteří pochvalovali, ale s tím jsem už Windows vůbec nerozchodil)
- přehodit SATA disk na 3. kanál
- zpomalit v BIOSu paměti
- PCIe jsem samozřejmě zamknul na 100MHz
to vše samozřejmě i naráz :). CPU je dobře chlazený (AC Silencer 64 Ultra), má 30 stupňů idle, max 41 burn, TCaseMax 55 (no nic moc, ale snad to tím není). Kolega má stejnou desku, CPU 3000+ (Venice) s TCaseMax taky 55, ale dostane FSB na 260, já dám ve Woknech 215 (ale to už mi při dalším nabíhání EasyTune, který nastavuje FSB na poslední uloženou hodnotu, zatuhnou). Když jsem taktoval přes BIOS, tak mi to napsalo hlášku
CPU overclock right now. If system hang while overlocking, jdi do setupu atd...., přičemž do BIOSu se nedostanu, musím clearnout CMOS.
Napsal jsem taky na Gigabyte (deska), chtějí po mně číslo na CPU. Já to nechci vyndavat, neznáte program, který vypíše i revizi, zkrátka ty podrobnější informace? Já zkoušel CPUz, HNEt Info, ale tam to zřejmě není...
A ještě to není vše, Wokna (resp. EasyTune) mi hlásí základní takt CPU 1938 MHz, přitom mám Venice 3200+, tedy 10*200=2000. A poslední dobou mi to ještě píše hlášku při startu woken vpu_clock init failed (patří to c CPU nebo grafice? :?).
Je snad možné, že jsem (po upgradu z nForce3Ultra) nereinstaloval Wokna (pouze ovladače a podobné věci)??? Update: Vyzkoušel jsem novou instalaci Woken XP, bez SP2, a je to lepší, ale jen o 5 MHz na FSB, tzn. h...o +5 :jaw:
Tak a teď raďte, budu vděčný.
Díky!
M.
Naposledy upravil(a) ravie dne stř 2. lis 2005, 07:50, celkem upraveno 1 x.
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

je toho tolko,co si napisal,ze je tazko radit,ale nemas c&q?mozno bude pes zakopany tam.lenze to by sa prejavilo az v systeme a nie hned na starte...skus znizit multiplier,mozno sa biosu nechce pracovat s 10x.
zdrojom by to mohlo kludne byt,co mas vsetko v skrini?
a to vpu,neviem,vertex processing unit?grafika?
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"

♪♫last.fm♫♪
altima
Nováček
Nováček

Příspěvek od altima »

znizil si nasobic ht
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

altima píše:znizil si nasobic ht
To uz udelal, zkus si precist prispevek, nez na nej odpovidas. Sniz multiplikator jak rikal snapcase. To by mohlo pomoct, a to C&Q tam nekde musi byt, treba tomu u Gigabyte nerikaj C&Q, koukni do manualu.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
ravie
Začátečník
Začátečník

C&Q

Příspěvek od ravie »

N@$ty píše:
To uz udelal, zkus si precist prispevek, nez na nej odpovidas. Sniz multiplikator jak rikal snapcase. To by mohlo pomoct, a to C&Q tam nekde musi byt, treba tomu u Gigabyte nerikaj C&Q, koukni do manualu.
OK, Nasty, mrknu. Diky.
Ravie.
ravie
Začátečník
Začátečník

Podival jsem se...

Příspěvek od ravie »

N@$ty píše:
Ahoj Nasty,
tak v BIOSu fakt nic takovýho NENI, a to ani přes Ctrl+F1...Multiplikátor jsem snížil, ale výsledná frekvence je cca stejná, což by napovídalo maximu CPU. Zjistil jsem ale zajímavou věc, a sice že třeba ClockGen mi to táhne v pohodě (až do FSB 235-240), ale Gigabyte EasyTune (program k desce) mi tuhne při 220, tzn. chyba může být i v programu...?
Jinak ještě vyzkouším obyčejné Transcendy, třeba to půjde líp :)))
Zatím díky!
Ravie
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“