A naše "stará dáma osobně"
Moderátoři: Walker1134, Wilik

tak to vypada hodne hodne zajimave.. , vypada to ze x1800xt dostane zpetovne na zadek , bych opravdu necekal 1730 tak to je celkem sileny a opravdu tam nacpali snad 1.2 ci 1.1 memoryMeridius píše:Tak už existuje bios na nvidia 7800GTX 512MB od firmy XFX...takty jsou 580MHz jádro a 1730 MHz paměti. Řekl bych, že nvidia vrací úder.

což o to, ono to vypadá zajímavě....ale když si uvědomíme, že toto je 110 nm proces, tak co asi nvidia udělá s 90nm.sh píše:tak to vypada hodne hodne zajimave.. , vypada to ze x1800xt dostane zpetovne na zadek , bych opravdu necekal 1730 tak to je celkem sileny a opravdu tam nacpali snad 1.2 ci 1.1 memoryMeridius píše:Tak už existuje bios na nvidia 7800GTX 512MB od firmy XFX...takty jsou 580MHz jádro a 1730 MHz paměti. Řekl bych, že nvidia vrací úder.

skoro se mi tomu nechce verit ... odkad je to info?Meridius píše:což o to, ono to vypadá zajímavě....ale když si uvědomíme, že toto je 110 nm proces, tak co asi nvidia udělá s 90nm.sh píše: tak to vypada hodne hodne zajimave.. , vypada to ze x1800xt dostane zpetovne na zadek , bych opravdu necekal 1730 tak to je celkem sileny a opravdu tam nacpali snad 1.2 ci 1.1 memory

no to je sice možný ale zase XFX má vždycky vrchol ... takže bych řekl že z ní vytáhly asi maximum možnýho takže bych viděl nějakou normální 7800GTX512MB na 550Mhz jádro a 1650-1700mhz pamětiMeridius píše:http://www.mvktech.net/component/option ... itstart,0/
EDIT: každopádně je tu stále možnost, že si někdo udělal krutý žertík a ten bios je fake.

proto jsem se ptal na ten zdroj zda se mi to fakt silene neuveritelny , ta viteznost a cena ty karty , treba tu bude nej , ale za 30kno-X píše:580MHz na 110nm... Stále se mi nechce věřit, že by v tom nebyl nějaký háček. Btw. všímáte si, že v úterý to bylo 530MHz, ve středu 550MHz a ve čtvrtek 580MHz?Jestli to takhle půjde dál, tak tu zítra bude 600MHz verze, v sobotu 110nm G70 frekvencí překoná 90nm low-k X1800XT a v neděli tu máme kartu s výkonem čtyřech 7800GTX v SLI

Máš pravdu. Údajně to není stejný čip G70, jako na 7800GTX 256MB, ale nový respin upravený pro vyšší frekvence... To by leccos vysvětlovalo, něco podobného se už jednou nVidii povedlo (GeForce 2 GTS 200MHz -> GeForce 2 Ultra 250MHz), jenže tohle by procentuelně byl ještě větší skok. Všechny "zrychlený" verze byly oproti té původní rychlejší cca o 10-20%, tentokrát by to bylo dokonce o 28% (430-550).Shit píše:Jestli to nemyslí ... - viz. můj příspěvek na minulé straně tohoto threadu.... Nebo to je zcela jiná revize chipu NV47.no-X píše:580MHz na 110nm...

A JAK chceš srovnávat efektivnost architektury? Pokud ti šlo o to, aby obě karty měly 256MB, není problém pro srovnání použít X1800XL (versus 7800GT). Ale řekni mi, podle čeho chceš určovat tu efektivitu. Počet tranzistorů/výkon? Nebo spotřeba/výkon? Nebo plocha čipu/výkon? Nebo počet pixel shaderů/výkon? Nebo počet texture units/výkon? Nebo teoretický počet (MADDops/s)/výkon? Nebo fillrate/výkon? Nebo cena/výkon?Meridius píše:A ptám se...má smysl argumentovat počtem pipelines u 7800GTX, když ATI pojem "pipeline" vrhla v nové řadě poněkud jiným směrem? Právě díky té odlišnosti prostě podle mne nemůžeme porovnávat karty z tohoto pohledu....můžeme porovnávat pouze a jenom efektivnost architektury.
Myslím, že teprve teď to bude férové srovnání, pomineme-li jádro....to bude mít X1800XT stále o dost rychlejší.

To si zřejmě pleteš, protože já jsem o počtu pipelines nepsal nic. Uváděl jsem počet pixel shaderů/výkon, případně počet TMUs/výkonMeridius píše:To no-x: tak jsem to skutečně nemyslel. Občas sám osobně argumentuješ tím, že když je gtx někde rychlejší, tak že má 24 pipek a tlačí na pilu hrubým výkonem. Tímhle ale porovnáváš hrušky s jablky. Pojem pipeline je od tohoto okamžiku pro každou společnost něco jiného.