Co rikate ???? Ty parametry jsou uzasny
A dam k tomu ati radeon 9000Pro nebo 9100.
Ohledne toho monitoru jaka je cena - BRNO. ???
Diky
Info : http://www.hwzone.com/id254/id/cat/none ... 200nf.html
Moderátor: maXXmilian

Je to jako u sony trinitron - tenkej drátek -drží bodovou masku aby se nedeformovala - je totiž dost těžká, u malých obrazovek se nepoužívá- 15".karf píše:Mohu jen doporučit na Matrox G550DH v 1280x1024 /100Hz super obraz.
Jen dotaz. asi tak v 1/3 obrazovky je horizontální čára - je tenká neznámé barvy a je tam furt. Vada monitoru to určitě není. K čemu je?

Tak trochu s tebou nesouhlasím. Mám doma tenhle kousek na Matroxu G550DH a v 1280x1024/120Hz obraz naprosto skvělej. Po 10 hodinách práce (deně) z něj oči vůbec nebolí. (využíváme ho na CAD/CAM)Butch píše:Tenhle Samsung jsem viděl v Elektroworldu. Je to nekvalitní monitor.
Je příšerně neostrej i v malých rozlišeních jako 1280x1024 natož pak v 1600x1200. Ta ostrost na něm navíc byla dost nehomogenní. Některé části obrazovky byly ostřejší a nekdě byly neostré fleky.
Jeslti tu někdo uvažuje o takhle velkém monitoru tak nekupujte diamondtron, trinitron a podobné...
Měl jsem 22" IIYAMA. asi za 28000Kč
trinitron obazovky(a její klony)mají jednu nepěknou vlastnost, se kterou se výrobce samozřejmě nechlubí. Mají dvojitý obraz. Je to vidět hlavně na písmu. písmo má lehce viditelný stín. Čím vyšší rozlišení, tím více je písmo rozmazané. Tento monitor byl relativně ostrý jen v 800x600, což je na 20,5" viditelné úhlopříčky trochu málo. Představoval jsem si práci v 1600x1200 bolely mne však z toho neostrého obrazu(díky dvojitému písmu) pěkně oči. Byl jsem s tím v autiorizovaném servisu a tam mi řekli, že je to normální a že to už nejde nijak doostřit a že lehce horizontálně rozmazaný obraz mají všechny trinitrony.
Tak jsem monitor vyreklamoval a koupil LCD

Butch píše:Tenhle Samsung jsem viděl v Elektroworldu. Je to nekvalitní monitor.
Je příšerně neostrej i v malých rozlišeních jako 1280x1024 natož pak v 1600x1200. Ta ostrost na něm navíc byla dost nehomogenní. Některé části obrazovky byly ostřejší a nekdě byly neostré fleky.
Jeslti tu někdo uvažuje o takhle velkém monitoru tak nekupujte diamondtron, trinitron a podobné...
Měl jsem 22" IIYAMA. asi za 28000Kč
trinitron obazovky(a její klony)mají jednu nepěknou vlastnost, se kterou se výrobce samozřejmě nechlubí. Mají dvojitý obraz. Je to vidět hlavně na písmu. písmo má lehce viditelný stín. Čím vyšší rozlišení, tím více je písmo rozmazané. Tento monitor byl relativně ostrý jen v 800x600, což je na 20,5" viditelné úhlopříčky trochu málo. Představoval jsem si práci v 1600x1200 bolely mne však z toho neostrého obrazu(díky dvojitému písmu) pěkně oči. Byl jsem s tím v autiorizovaném servisu a tam mi řekli, že je to normální a že to už nejde nijak doostřit a že lehce horizontálně rozmazaný obraz mají všechny trinitrony.
Tak jsem monitor vyreklamoval a koupil LCD

dotaz a co kdyz mam Philips 107P4 a ten ma takovy hor. čáry dvě? Jemný ze vzdalenosti tak 1m už nejsou ani vidět, je to to sami? Nebo je to nejaka zavada?Jája píše:Je to jako u sony trinitron - tenkej drátek -drží bodovou masku aby se nedeformovala - je totiž dost těžká, u malých obrazovek se nepoužívá- 15".karf píše:Mohu jen doporučit na Matrox G550DH v 1280x1024 /100Hz super obraz.
Jen dotaz. asi tak v 1/3 obrazovky je horizontální čára - je tenká neznámé barvy a je tam furt. Vada monitoru to určitě není. K čemu je?