Athlon64 2800+ + EC da se taktovat?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Athlon64 2800+ + EC da se taktovat?

Příspěvek od Don Martinez »

Mam takovej mensi problem. Vzhledem k tomu, ze mi v DDR slotech truni 2 Mushkiny a deska si je podtaktovala na 333MHz (zla deska DFI NF4-4X), coz je u nich dost skoda a pripadaji mi strasne nevyuzity, rozhodl jsem se ze bych mohl jejich frekvenci zvysit pres delicku. Jenze, kdyz chci zvysit FSB tak, aby to melo nejaky vyznam (tj. asi o 20MHz), PC najede, ale uz ma problem v benchmarcich - jmenovite 3DMark 2003 - hodi to vzdycky hlasku o poskozenem souboru, pri tom na defaultu se nic takoveho nekona. Zkousel jsem zvysovat napeti (o 0,1V u RAMek i CPU), snizovat frekvenci HTT a furt ten samy problem. Takze moje podezreni pada na shitovy zdroj od EC. Jenze novy poradny zdroj je pro me v souc. dobe docela velka investice, takze bych potreboval vedet, jestli mate stejny nazor. Jestli to tady nekde je tak se omlouvam nic jsem nenasel. Myslite, ze by stacilo neco takovyhleho http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31488 ?
/edit: napeti jsem na obou zvysil o 0,2 V a nepomhlo to. Takze by to asi fakt melo byt zdrojem nebo se pletu?
/edit: ja vim ty hodnoty byly divny :oops:
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Athlon64 2800+ + EC da se taktovat?

Příspěvek od N@$ty »

Don Martinez píše:Mam takovej mensi problem. Vzhledem k tomu, ze mi v DDR slotech truni 2 Mushkiny a deska si je podtaktovala na 333MHz (zla deska DFI NF4-4X), coz je u nich dost skoda a pripadaji mi strasne nevyuzity, rozhodl jsem se ze bych mohl jejich frekvenci zvysit pres delicku. Jenze, kdyz chci zvysit FSB tak, aby to melo nejaky vyznam (tj. asi o 20MHz), PC najede, ale uz ma problem v benchmarcich - jmenovite 3DMark 2003 - hodi to vzdycky hlasku o poskozenem souboru, pri tom na defaultu se nic takoveho nekona. Zkousel jsem zvysovat napeti (o 1V u RAMek i CPU), snizovat frekvenci HTT a furt ten samy problem. Takze moje podezreni pada na shitovy zdroj od EC. Jenze novy poradny zdroj je pro me v souc. dobe docela velka investice, takze bych potreboval vedet, jestli mate stejny nazor. Jestli to tady nekde je tak se omlouvam nic jsem nenasel. Myslite, ze by stacilo neco takovyhleho http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31488 ?
/edit: napeti jsem na obou zvysil o 2 V a nepomhlo to. Takze by to asi fakt melo byt zdrojem nebo se pletu?
Podtaktovala??? To je divny, dyt A64 by mel mit FSB200 a ty pameti by meli taky normalne jet na 200 (DDR400).

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Athlon64 2800+ + EC da se taktovat?

N@$ty píše:Podtaktovala??? To je divny, dyt A64 by mel mit FSB200 a ty pameti by meli taky normalne jet na 200 (DDR400).
Jo uz to tak bude tyhle procesory (radice) si nerozumi s dvema DS modulama 400MHz a desky je podtaktuji (pres delicku)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
altima
Nováček
Nováček

Příspěvek od altima »

mam dosku msi k8neo nforce3 250gb a athlon 2800+.doska mi automaticky nastavi pamate na 333 ale staci v biose kde je nastavenie pamati namiesto auto manual lebo niektore dosky si volia automaticky333.mam to ako prve v ponuke hned nad nastavenim frekvencie pamati
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

altima píše:mam dosku msi k8neo nforce3 250gb a athlon 2800+.doska mi automaticky nastavi pamate na 333 ale staci v biose kde je nastavenie pamati namiesto auto manual lebo niektore dosky si volia automaticky333.mam to ako prve v ponuke hned nad nastavenim frekvencie pamati
njn jenze pak mi nenajedou ani Windows :oops: - nemysli si, ze jsem to nezkousel - jedina moje sance je delicka - jenze FSB nejde nejak zvednout aby to bylo stable a melo to nejakej vyznam...
Obrázek
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

altima píše:mam dosku msi k8neo nforce3 250gb a athlon 2800+.doska mi automaticky nastavi pamate na 333 ale staci v biose kde je nastavenie pamati namiesto auto manual lebo niektore dosky si volia automaticky333.mam to ako prve v ponuke hned nad nastavenim frekvencie pamati
mne sa to nejak nezda,mam tu istu dosku a vsetko je ako ma byt,ram idu na 400MHz...
skuste nove biosy..
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"

♪♫last.fm♫♪
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Myslím, že to je vlastnost paměťového řadiče v CPU. Při použití dvou paměťových modulů je podtaktuje na 333Mhz (místo 400Mhz). Ve zdroji bych chybu nehledal.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

snapcase píše:mne sa to nejak nezda,mam tu istu dosku a vsetko je ako ma byt,ram idu na 400MHz...
skuste nove biosy..
Ja mam DFI NF4-4X (zadnou se stejnym cipsetem zatim nedelaji)... A Asuska co jsem mel predtim ty pameti taky na 400 MHz rozjela (dostal jsem se do Win) - jenze neprosly Memtestem.
Fifi píše:Myslím, že to je vlastnost paměťového řadiče v CPU. Při použití dvou paměťových modulů je podtaktuje na 333Mhz (místo 400Mhz). Ve zdroji bych chybu nehledal.
Tjn, jenze jak jsem koukal ostatnim lidem sla frekvence pameti zvysit pres delicku - aspon na nejakych 180/190 MHz a ja nezvednu FSB abych tu delicku mohl vubec pouzit a aby to melo nejaky vyznam.
/edit: posdledni dobou jedna hrabka za druhou :oops:
Obrázek
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Zaznamenal jsem i pár pokusů tuhle "závadu" reklamovat. Prostě někomu to jede a někomu ne. Zákazník je na to vždy při prodeji upozorněn. AMD negarantuje 400Mhz při použití dvou modulů. Jak ti to jede pouze s jedním?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fifi píše:Zaznamenal jsem i pár pokusů tuhle "závadu" reklamovat. Prostě někomu to jede a někomu ne. Zákazník je na to vždy při prodeji upozorněn. AMD negarantuje 400Mhz při použití dvou modulů. Jak ti to jede pouze s jedním?
Jede na 400 MHz (kdyt jsou to jedny z nejlepsich pameti co se u nas prodavaji). Ale abych pravdu rekl tak jsem s tim podtaktovanim nejak smirenej - jedine, ze bych ty pameti prodal a koupil 1GB modul (a ten od Mushkinu je pekne drahej)...
Ale chtel jsem to zkusit pres tu delicku - jenze na to musim zvysit FSB a to mi nejde - to je problem, ktery se snazim vyresit :oops: .
Obrázek
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Nevidím zde jednoduché řešení. Jak už někdo psal můžeš flashnout nový Bios. Ale spíš kvůli lepšímu pocitu, než jako reálné řešení problému. Jedině snad nabídnout výměnu někomu v bazaru.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fifi píše:Nevidím zde jednoduché řešení. Jak už někdo psal můžeš flashnout nový Bios. Ale spíš kvůli lepšímu pocitu, než jako reálné řešení problému. Jedině snad nabídnout výměnu někomu v bazaru.
Diky za pomoc, osobne uz jsem premyslel o vymene desky a procesoru - prejit na s939, ale v souc. dobe jsem linej se s tim ****.
Na druhou stranu stale se mi hodi vase nazory ohledne moznosti zvysit FSB tohoto procesoru v kombinaci se zdrojem EuroCase...
Obrázek
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

393tka je pro tebe řešení, jenom to bude chtít trošku investovat. Což né vždy potěší. Taky je otázka jestli se nevyplatí počkat na M2jku. A hlavně jak se k ní AMD postaví. Jestli jí budou tlačit cenově nahoru, nebo ne. Jsou to už hodně spekulativní úvahy, tak toho raději nechám :oops: .
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

Fifi píše:Myslím, že to je vlastnost paměťového řadiče v CPU. Při použití dvou paměťových modulů je podtaktuje na 333Mhz (místo 400Mhz). Ve zdroji bych chybu nehledal.
hmm,moc o tom teda neviem,nechcem kecat.ale ako som uz pisal hore:mam nForce3 250Gb a mam dve DS 512MB moduly A-DATA Vitesta500MHz...
takze by som to skor videl na chipset nForce4-4x ako na radic v CPU.treba vzdy pozriet,co zarucuje vyrobca dosky.ja mam tri sloty a pri obojstrannych moduloch je obmedzena kapacita na 3GB pri 333MHz a 2GB pri 400MHz.pokial si to teda dobre pamatam,dufam,ze nekecam...

k takymto veciam by sa snad mohol vyjadrit niekto kalibru Eagle-a a spol..
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"

♪♫last.fm♫♪
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Mam dosku DFI LANPARTY NF3 250 GB a v nej 2x KINGSTON 512 MB DDR400 su obojstranne na defaulte idu v pohode na DDR400 a momentalne ich mam pretaktovane na DDR460 a vsetko ide bezproblemov . zostavu mam v podpise
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

To co pisete je velice zajimavy... Vyrobce pise o snizovani na 333 MHz pri obsazeni 2 slotu DS modulama. Na druhou stranu nechapu, proc to s NF3 jede na 400 MHz a s NF4-4X na 333 MHz :? - radic pameti je prece v procesoru.
Ad M2 - ta bude ale podporovat DDR2 pameti a to uz je dalsi investice navic (pokud se nepeletu tak DDR2 neni kompatibilni s DDR).
Obrázek
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

New Castle pri dvou DS modulech si vyzada rychlost 333. To nezalezi na desce. Nejlepsi by bylo kdyby sis nastavil delisku na 333 zvedl FSB treba na 223(tak to mam ja vic uz se to kousa sice jednou za cca 5 hodin ale kousa). HyperTransport nasobic na 3x i kdyz to pojede nejspis na 4x. AGP nastav na 67. A jelikoz ti pameti nebehaj na takovy rychlosti na jakou jsou stavene muzes jim klidne znizit casovani aspon budes mit lepsi pocit.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

[CZ]mike píše:New Castle pri dvou DS modulech si vyzada rychlost 333. To nezalezi na desce. Nejlepsi by bylo kdyby sis nastavil delisku na 333 zvedl FSB treba na 223(tak to mam ja vic uz se to kousa sice jednou za cca 5 hodin ale kousa). HyperTransport nasobic na 3x i kdyz to pojede nejspis na 4x. AGP nastav na 67. A jelikoz ti pameti nebehaj na takovy rychlosti na jakou jsou stavene muzes jim klidne znizit casovani aspon budes mit lepsi pocit.
Ty si byl mym nedostiznym vzorem :) - u tebe jsem tu frekvenci zvedlou pres delickou videl... Jenze kdyz zvednu FSB na 220 nespustim 3DMark03 - coz je trosku blby... Proto bych chtel vedet, jestli je to zdrojem, nebo jestli jsem zapomnel vyzkouset nejaky nastaveni v BIOSu?
Obrázek
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tak ja sem menil v biosu jen toto(tedy co se tyce k tematu)

FSB 200 -> 223
hyperTransort: 4x -> 3x
pameti: auto -> 333
AGP: 66 -> 67
spread spectrum: enabled -> disabled (ze by to bylo toto? pri zvysovani FSB se to ma pry vypnout)

a ted k disku... napadlo me ty to mas zapojene pres SATA nebo mas PATA disk? Pac kdyz mas SATA disk a mas ho v slotech 1-2 tak ti kolabuje disk pri zvysovani FSB.

u casovani pameti zkus dat 2T

a pokud nic nepomaha tak fakt nevim snad pokud si das pameti na 333 tak se nacte z SPD casovani pro 333 a jak to zvednes tak asi nestiha casovani
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Diky vyzkousim ten disk a zamknou PCI-e jestli tam neco takovyho je, AGP uz na desce nemam :) a kouknu na to spreadspectrum, diky moc.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“