Padá mi Windows

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Šponty
Začátečník
Začátečník

Padá mi Windows

Příspěvek od Šponty »

Poslední dobou se mi dost často stává že se mi z ničeho nic sám od sebe restartuje PC nebo naskočí ta modrá obrazovka s chybou a stejně musim restartovat. Už jsem kvůly tomu i formátoval PC, ale stejně to furt dělá. Dřív se mi to, ale vůbec nestávalo až tak poslední měsíc. Žádnej novej hardware sem nepřidával.

Nevíte čim by to mohlo bejt ?? už sem docela zoufajel.
Notebook ASUS PRO66i - Windows 7
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Deska? -> Zkontroluj kondenzátory, jestli nejsou nafouklý.

Paměti? -> Projeď je MemTestem

Grafika? -> Pust 3D Mark

Máš nataktováno? -> Zmenši/zruš takty

Prach? -> Vyluxuj si kompík a vyfoukej všechny chladiče a zdroj.
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

Nic jsem netaktoval, komp sem asi 14 dni celej důkladně vyluxoval, takže tim to taky nebude.
Ještě zkusim ten memtest, akorát nevim jak funguje. Minule když sem s nim testoval tak mi to přišlo strašně dlouhý. A ještě jedna věc jak zjistim jestly nejsou nafouklý ty kondenzátory ?? a kde je vůbec ne desce najdu ?? v tomhle se totiž moc nevyznam.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Šponty píše:Nic jsem netaktoval, komp sem asi 14 dni celej důkladně vyluxoval, takže tim to taky nebude.
Ještě zkusim ten memtest, akorát nevim jak funguje. Minule když sem s nim testoval tak mi to přišlo strašně dlouhý. A ještě jedna věc jak zjistim jestly nejsou nafouklý ty kondenzátory ?? a kde je vůbec ne desce najdu ?? v tomhle se totiž moc nevyznam.
Kondenzatory jsou takove ty barevne valecky - na desce jich je spousta a vsude mozne...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

A to se jako můžou sami od sebe nafouknout ?? a když budou tak co s tim ??
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Šponty píše:A to se jako můžou sami od sebe nafouknout ?? a když budou tak co s tim ??
vyhodit kondíky nejspíš i s deskou
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Šponty píše:A to se jako můžou sami od sebe nafouknout ?? a když budou tak co s tim ??
No je to tak, když výrobce použije nekvalitní kondenzátory. Prostě se časem nafouknou a přestanou zadržovat náboj (doufám, že to říkám správně). A s nafouknutejma kondíkama se moc dělat nedá. Max. můžeš zkusit zajít do nějakýho obchodu a zeptat se na servise, jestli tam nemají nějakou odpálenou desku, která je stejná/podobná tý tvojí, popř. má stejný nebo silnější kondíky. Pak se dají přepájet. Osobně jsem to zkoušel jenom jednou, zato však úspěšně.

Edit:
Šponty píše:... A ještě jedna věc jak zjistim jestly nejsou nafouklý ty kondenzátory ?? ...

No to zjistíš tak, že se na ně podíváš (jak psal kolega, jsou to takový ty barevný válečky okolo procíku a různě po desce), jestli nemají nafouklé vršky, popř. můžou mít i vyteklej elektrolit.
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

A myslíte že to může bejt tim jo ?? dřív mi to vůbec nedělalo, až ted poslední dobou. Deska neni nějak extra stará, možná 3 roky.
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

pizri sa na desku a na kontenzatory ci nemas nafuknute wrsky alebo vytesene..ked jo tak ich wimen alebo daj niekom....jeden stoji cca 5sk..

alebo mozno tam mas vyraa....prebehni to nod32ku....alebo si stiahni
Registry mechanic 5 a nech ti to vycisti registry...tost to pomaha...

tu je link nastiahnutie...
http://rapidshare.de/files/6567791/Regi ... k.rar.html
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Pokud člověk nemá zkušenosti s pájením, tak bych moc nedoporučoval vyměňovat součástky na základní desce. :wink:

A ještě jedna poznámka: vysávat vysavačem PC také není moc rozumné- statika.
Rozumnější je, vyfoukat ho vzduchem.
Toshiba Satellite
Opty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

pavduf píše:A ještě jedna poznámka: vysávat vysavačem PC také není moc rozumné- statika.
Rozumnější je, vyfoukat ho vzduchem.
tak to me docela zajima protoze zatim sem to tak delal (vysavani)...
<3 ledove kastany rulez <3
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

Cpk píše:pizri sa na desku a na kontenzatory ci nemas nafuknute wrsky alebo vytesene..ked jo tak ich wimen alebo daj niekom....jeden stoji cca 5sk..

alebo mozno tam mas vyraa....prebehni to nod32ku....alebo si stiahni
Registry mechanic 5 a nech ti to vycisti registry...tost to pomaha...

tu je link nastiahnutie...
http://rapidshare.de/files/6567791/Regi ... k.rar.html
Když nepomohl formát, tak virem ani registrama to asi nebude. Ještě zkusim ten program no.
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

A co treba absolutne banalni otazka. Zkousel jsi jine ovladace? :) Na desku,grafarnu a tak :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

Jo zkoušel. Už fakt nevim čim by to mohlo bejt. Asi zanesu komp do servisu. Ať se na to podívaj odborníci.

Ještě doplnim, že nejčastěji se mi objevuje chyba : DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL a nebo se prostě celej PC sekne že nejde nic dělat, všechno zamrzne a musim restartovat PC.
Opty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

zkousel si jiny operacni system? treba linux? :D
<3 ledove kastany rulez <3
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

To sem nezkoušel, protože Linux je pro mě naprosto nepoužitelnej. A ani nemam potřebu měnit OS, protože windows mi vždicky šlapal tak jak má, až ted poslední dobou se to sype, ale to určitě nebude chybou OS, ale problém bude někde jinde.

Abych ještě dodal k problému. Odnesl sem PC do servisu a další den si pro něj přišel a technik mi řekl že se mu za celou dobu co tam ten počítač měl žádnej ten mnou popisovanej problém neukázal. Takže teď už vůbec nevim čim by to mohlo bejt. Ještě sem přemejšlel jestly to nezpůsobuje náhodou nějakej hardware připojenej z venku jako např. modem, tiskárna nebo tak něco. A ted sem si ještě všimnul že se mi docela často stane že mi celej PC uplně zamrzne takže ve windowsu nejde vůbec nic dělat, myš se nehejbe HDD nepracuje, takže musim restartovat PC. Možná je problém v HDD, ale jakto že na to teda nepřišel ten technik ??
Už fakt nevim co s tim :(, 3 roky co mam ten PC bylo všechno v pohodě a teď najednou takový problémy, kdybych aspoň věděl kde je ten problém.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Šponty píše:Jo zkoušel. Už fakt nevim čim by to mohlo bejt. Asi zanesu komp do servisu. Ať se na to podívaj odborníci.

Ještě doplnim, že nejčastěji se mi objevuje chyba : DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL a nebo se prostě celej PC sekne že nejde nic dělat, všechno zamrzne a musim restartovat PC.
tohle je problém hardwaru,nemáš třeba mouse a ještě tablet?je to v instalování ovladačů,naformátuj disk,nainstaluj wokna,ovladač na MB,ovladač na GK a pak to ostatní a vždy po instalaci jednoho ovladače nějakou dobu pracuj,ať vidíš,kdy to začne dělat
ASUS A6T AP017
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

Budulman píše:
Šponty píše:Jo zkoušel. Už fakt nevim čim by to mohlo bejt. Asi zanesu komp do servisu. Ať se na to podívaj odborníci.

tohle je problém hardwaru,nemáš třeba mouse a ještě tablet?je to v instalování ovladačů,naformátuj disk,nainstaluj wokna,ovladač na MB,ovladač na GK a pak to ostatní a vždy po instalaci jednoho ovladače nějakou dobu pracuj,ať vidíš,kdy to začne dělat
Formátovat sem už zkoušel, ale je to pořád stejný. A nic extra připojenýho nemam (myš, klávesnice). Teď už se ani tak často neobjevuje ta chyba ale stává se mi že mi zamrzne celej PC, že prostě nejde hejbat myší a musim restartovat PC. Stalo se mi to i když sem chtěl formátovat disk v instalaci widows. Dal sem ten dlouhej formát a pokaždý se to někde kouslo a dál to nešlo tak sem nakonec musel dát ten rychlej formát.
Je možný že by byl v prdeli HDD ??
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

já měl to samé,když jsem připojil tablet,co zdroj,jakej máš?
ASUS A6T AP017
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

Zdroj mam 300W. Nikdy předtim to nedělalo, až teď tak poslední měsíc.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“