formátování nového disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
GreatS
Nováček
Nováček

formátování nového disku

Příspěvek od GreatS »

Prosím pomoc koupil jsem si novej disk seagate 250GB. Už mám v compu 80GB a Win XP. Zapojil jsem ho, ale mám problém ho zformátovat, cca hodinu se formátuje až do 100% pak to napíše: "formátování se nepovedlo". Formátuju to normálně ve Win XP. Možná dělám nějakou kravinu, ale fakt už nevím zkoušel jsem to 3x.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Máš WinXP min. s SP1, lépe s SP2? Jak máš disk připojený?
GreatS
Nováček
Nováček

Příspěvek od GreatS »

jo mám Win XP professional SP2.
Připojení:
Primary master: 80GB - systém
Primary slave: 250GB - ten co nejde formátovat
Ale Win ho normálně vidí, je i v průzkumníku.
Já myslím že Win ho z nějakého důvodu nedovolí do formátovat, pomohlo by ho zformátovat přes startovací disketu a příkazový řádek format f: ???
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

skus si stiahnut tento program : http://www.megaupload.com/?d=39IEPE99 je to Paragon Partition Manager 7 a skus to naformatovat cez neho....naformatuj to na NTFS to je lepsie.....a ked ti to nepôjde skus to na FAT a pozom znova na NTFS,,,,

dalsia moznos je nap. Volcov komander...
alebo cmd. format disk:?
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

zkus ho zapojit samostatne a naformatovat
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Re: formátování nového disku

Příspěvek od PcBuh »

GreatS píše:Prosím pomoc koupil jsem si novej disk seagate 250GB. Už mám v compu 80GB a Win XP. Zapojil jsem ho, ale mám problém ho zformátovat, cca hodinu se formátuje až do 100% pak to napíše: "formátování se nepovedlo". Formátuju to normálně ve Win XP. Možná dělám nějakou kravinu, ale fakt už nevím zkoušel jsem to 3x.
PartitionMagic 8.0
GreatS
Nováček
Nováček

Příspěvek od GreatS »

Tak přes Paragon Partition Manager 7, jsem to zformatoval na FAT 32, ale na NTFS to nejde, píše to: "Hard disk1: I/0 fault!"
GreatS
Nováček
Nováček

Příspěvek od GreatS »

Tak změna. Já už tomu fakt nerozumím. Ten disk byl ve FAT 32, ale po restartu je znova unformatted!!!
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

GreatS píše:Tak změna. Já už tomu fakt nerozumím. Ten disk byl ve FAT 32, ale po restartu je znova unformatted!!!
Reklamace , nebo si nech od prodejce ten HDD naformatovat
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Ujisti se ze mas v registru

Kód: Vybrat vše

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters\ 
klic EnableBigLba s hodnotou 1
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jinak disk zkousen jinde?za pokus nic nedas... je to na par min a kdyz ho pujdes reklamovat tak aspon vis do ceho jdes..
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

K výše uvedenému dotaz - máš na disku vytvořený(é) oddíl(y)? Pokud ne, pak nelze formátovat.
Než půjdeš disk reklamovat, zkus toto:
Odpoj systémový disk, tu 250 nastav jako master a připoj jí na konec IDE kabelu. Pak si v biosu nastav boot z CD, nabootuj z instalačního disku WinXP+SP2 a mělo by ti to nabídnout možnost vytvořit/zrušit oddíl(y) a naformátovat disk, na který se budou insatlovat Winy. Zkus to. Pokud se podaří disk naformátovat, stopni instalaci. Disky zapoj zpět (pozor nastavení master-slave), změň boot v biosu a zkus nabootovat.
Pokud formátování nepůjde, pak asi reklamace.
Ještě maličkost - master disk patří na konec kabelu, slave doprostřed.
freelan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

sem v haaji

Příspěvek od freelan »

JirkaH píše:K výše uvedenému dotaz - máš na disku vytvořený(é) oddíl(y)? Pokud ne, pak nelze formátovat.
Než půjdeš disk reklamovat, zkus toto:
Odpoj systémový disk, tu 250 nastav jako master a připoj jí na konec IDE kabelu. Pak si v biosu nastav boot z CD, nabootuj z instalačního disku WinXP+SP2 a mělo by ti to nabídnout možnost vytvořit/zrušit oddíl(y) a naformátovat disk, na který se budou insatlovat Winy. Zkus to. Pokud se podaří disk naformátovat, stopni instalaci. Disky zapoj zpět (pozor nastavení master-slave), změň boot v biosu a zkus nabootovat.
Pokud formátování nepůjde, pak asi reklamace.
Ještě maličkost - master disk patří na konec kabelu, slave doprostřed.

ja mam ten problem ,ze mi instalace sys hlasi ,ze na disku neni oddil kompatibilni se systemem windows ,dal jsem odstranit a touhle instalaci vytvorit novy ,ale ono to pise stale :-((((..proste me to nepusti k formatovani hdd ....dela mi to na vsech discich i na ideckovym :-(((
EuroCase ML5412 černo/stříbrná - Middletower 400W Eurocase, Motherboard DFI LAN PARTY NFORCE 4 ULTRA-D, CPU AMD Athlon Venice 3000+ @2,5 GHz , 1024 MB DDR 400MHz KINGSTON (KIT 2* 512 ,DUAL CH.), VGA ATI X800 GTO 256MB DDR3, HDD MAXTOR 250GB 7200ot/min (MAXLINE 10) + 2x 200GB (MAXTOR+WD)= 650 GB:-)), DVDRW LG SuperMulti GSA-4163B DualLayer , SOUND ONBOARD, WIRELLES LAN Realtek RTL 8180 11MB/s, Monitor Hyundai Image Quest V770+ 17“, WIN XP Prof Service Pack 1
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“