Odpalena maticna, alebo len strajkuje???

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
drysoft
Nováček
Nováček

Odpalena maticna, alebo len strajkuje???

Příspěvek od drysoft »

Takto ludia mam Athlona XP 2200+, maticna K7N2-L DELTA, prepojil som nozky na procaku, aby som znizil nasobic na menej ako povodnych 13,5x za ucelom zdvihnutia FSB, z povodnych 133 smo sa v pohode dostal na 200 i 220 ale bratovi preplo v hlave a dal tam ze 233Mhz a co sa nestalo maticna nenasla procak, uz som myslel ze je v kremikovom nebi, ani reset biosu nic nepomahalo :((... Ale na maticnej su dva piny, ktore nastavuju FSB na 100 a potom na 133-166 az 200.... nastavil som ich na 100, a procak zacal tykat... ale s fsb nepohnem, len s nasobicmi.. chcem sa opytat,ci je v haji maticna, alebo procak, a ci sa to bude dat reklamovat bez problemov,,, alebo ak by niekto vedel co v tom to presne je, pripadne ci sa to da spravit.. uz mi dosli napady, ale hlavne odvaha... co budem potom mat?? 400Mhz pentium dva??? tak len tolko.. cafte

//edit EfineSS: Presunuto z AMD do sekce Zakladni desky pro socket A...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

reset biosu a vyndej baterku a nech to pres vecer... jumperem si nastav 166 a vic FSB. Rano to pujde ,snad :wink:
drysoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od drysoft »

[CZ]mike píše:reset biosu a vyndej baterku a nech to pres vecer... jumperem si nastav 166 a vic FSB. Rano to pujde ,snad :wink:
No satlo sa a nic.. necham to este dnes cez noc takto a uvidime.. snad to helfne.. dik
drysoft
Nováček
Nováček

No konecne....

Příspěvek od drysoft »

No tak po 15 hodinovej odstavke :) == vybranie baterky, resetovanie biosu, celych 15 hodin, nastavenie pinov ma maticnej na vysie fsb, pre istotu i vybranie procaku, sa po uplynuti tejto doby rozbehalo vsetko a da sa nastavit akakolvek fsb.....
No takze to vsetko dobre dopadlo, ale je pre mna zahadou, preco nestacila odstavka na 10 hodin,,,, no ale niektore veci sa asi nedaju vysvetlit :)...
Adio
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: No konecne....

Příspěvek od Spirit »

drysoft píše:No tak po 15 hodinovej odstavke :) == vybranie baterky, resetovanie biosu, celych 15 hodin, nastavenie pinov ma maticnej na vysie fsb, pre istotu i vybranie procaku, sa po uplynuti tejto doby rozbehalo vsetko a da sa nastavit akakolvek fsb.....
No takze to vsetko dobre dopadlo, ale je pre mna zahadou, preco nestacila odstavka na 10 hodin,,,, no ale niektore veci sa asi nedaju vysvetlit :)...
Adio
Pri doskach MSI to nie je nic nezvycajne :roll: Pretoze kondiky drzia napatie a zasobuju cmos :wink:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Zajimavy, ze kazda MSI deska se chova jinak, napr. ja kdyz jsem zmenil nasobic na zamcenem procaku a PC nenajelo, stacilo prehodit jumper do polohy "Clear CMOS" a vytahnout zdroj ze zasuvky..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Mysak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak »

Prosím tě jak si přepl to FSB na ty vyšší hodnoty 166-200 Mám tu stejnou desku co ty K7N2 Delta -L . Ted to mám zapojený takto http://sweb.cz/KroupaV .Jak to mám zapojit? Je to označeno žlutě.Díkes
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

na tyhle desce je onen jumper na nastaveni fsb do safe modu 100mhz, prectete si kuci obcas manual...
Mysak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak »

no_-_name píše:na tyhle desce je onen jumper na nastaveni fsb do safe modu 100mhz, prectete si kuci obcas manual...
Jo tak kdyby si viděl manuál ke K7N2 taky by ses po.... není tam vůbec nic,jsou to dvě A4 a na nich je jen obrázek desky a popis-pěkně slabej.... Jinak bych se neptal
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

ja mam stejnou desku a k tomu docela normalni knizecku (asi 40 stran) pisou tam ze "MSI Reminds You...If your computer hang while overclocking,please reset J10 to safe mode and reboot.After rebooting,enter BIOS Setup menu to reload the BIOS Setup Defaults and reset J10 to user mode."
(safe mode je tam vyznaceny jako jumper na pinech 2-3)
drysoft
Nováček
Nováček

tak tak..

Příspěvek od drysoft »

EfineSS píše:Zajimavy, ze kazda MSI deska se chova jinak, napr. ja kdyz jsem zmenil nasobic na zamcenem procaku a PC nenajelo, stacilo prehodit jumper do polohy "Clear CMOS" a vytahnout zdroj ze zasuvky..
No ono to vzdy takto fungovalo i mne... len pred dvoma dnami nie.. inac som bol vystraseny ze co sa deje..:) ale to bude asi tym ze tam brat hodil maximalnu fsb, ktora ta doska dokaze... asi
drysoft
Nováček
Nováček

Este toto :

Příspěvek od drysoft »

No ak mas manual k maticnej par A4-riek, ktore nic nehovoria Ta lutujem.. a mimochodom nevidel som dosku bez manualu... a novodobu dosku uz v ziadnom pripade.. si Ta predajca pekne vychutnal :-D :P :-D
Tie Jumpre mam nastavene presne ako je to na tom obrazku z odkazu... ak to mas takto a nemozes nastavit vysie fsb, privelky nasobic na procaku...
Mysak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak »

no_-_name píše:ja mam stejnou desku a k tomu docela normalni knizecku (asi 40 stran) pisou tam ze "MSI Reminds You...If your computer hang while overclocking,please reset J10 to safe mode and reboot.After rebooting,enter BIOS Setup menu to reload the BIOS Setup Defaults and reset J10 to user mode."
Moc dík.Já jí bral z druhé ruky.Na stránkách MSI je jen takoví malí manuálek.A ten Safe mod mám přehotid s originál jako přejumpnout do té druhé pozice a zapnout PC nebo jen Restartnout jako CMOS ? Jako při vypnutém PC ?
drysoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od drysoft »

Spirit píše:
drysoft píše:No tak po 15 hodinovej odstavke :) == vybranie baterky, resetovanie biosu, celych 15 hodin, nastavenie pinov ma maticnej na vysie fsb, pre istotu i vybranie procaku, sa po uplynuti tejto doby rozbehalo vsetko a da sa nastavit akakolvek fsb.....
Adio
Pri doskach MSI to nie je nic nezvycajne :roll: Pretoze kondiky drzia napatie a zasobuju cmos :wink:
10 hodin???
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Adio
ja si to myslel ,ze to spravim :-D nemel si predtim desku napajenou ze zdroje? To by to vysvetlilo
drysoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od drysoft »

[CZ]mike píše:
Adio
ja si to myslel ,ze to spravim :-D nemel si predtim desku napajenou ze zdroje? To by to vysvetlilo
ee nemal som to v zdroji.. sa tu pise ze zaciatocnik som,,, usmevne..... nevravim ze som majster sveta, ale az taky vymlety zase nie som...
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Mysak píše:
no_-_name píše:ja mam stejnou desku a k tomu docela normalni knizecku (asi 40 stran) pisou tam ze "MSI Reminds You...If your computer hang while overclocking,please reset J10 to safe mode and reboot.After rebooting,enter BIOS Setup menu to reload the BIOS Setup Defaults and reset J10 to user mode."
Moc dík.Já jí bral z druhé ruky.Na stránkách MSI je jen takoví malí manuálek.A ten Safe mod mám přehotid s originál jako přejumpnout do té druhé pozice a zapnout PC nebo jen Restartnout jako CMOS ? Jako při vypnutém PC ?
no ja to delal tak ze jsem to prehodil, zapnul pc,dal v biosu load defaults a pak jsem vypnul pc,prehodil zpet a normalne nabootoval
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

no_-_name píše:
Mysak píše: Moc dík.Já jí bral z druhé ruky.Na stránkách MSI je jen takoví malí manuálek.A ten Safe mod mám přehotid s originál jako přejumpnout do té druhé pozice a zapnout PC nebo jen Restartnout jako CMOS ? Jako při vypnutém PC ?
no ja to delal tak ze jsem to prehodil, zapnul pc,dal v biosu load defaults a pak jsem vypnul pc,prehodil zpet a normalne nabootoval
ked si prehodil cmos jumper do polohy reset cmos tak PC zapnut nejde tka ako si v biose nastavoval defaultne nastavenia ????
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“