C: boot,D: system

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

C: boot,D: system

Příspěvek od lutor »

Zdravim. Mam 2 hardy-1. - staricky 3,2GB-C,boot; a 40GB ses systemem a vsim ostatnim.
asi tak před rokem když jsem instaloval Win, mi z nějakého již zapomenutého důvodu nešlo nainstalovat na hard (nyni D,40GB)¨, tak jsem musle pripojit ten starej a a na ten se to nainstalovalo...jenze ten je stary, pomaly ,proste smejd. chtel sem se zeptat jestli jde nejak udelat aby ten 40GB byl bootovaci, jestli to jde nejak presunout...

omlouvam se za vysvetleni, ale nevyznam se v tom, tak snad to nejak pochopite.
No proste mam 2 hardy, na jednom boot (C:) a na druhmy vsechno ostatni (win,programy...) tak nejak presunout to C: na D:, abych mohl pak C: odpojit a C: by bylo nynejsi D:... nebo tak nejak :-)
Lenovo R61 (NF5DFCF) - C2D 2.1GHz, 4GB RAM, nVidia Quadro NVS 140M, 160GB, WinXP
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: C: boot,D: system

Příspěvek od sh »

lutor píše:Zdravim. Mam 2 hardy-1. - staricky 3,2GB-C,boot; a 40GB ses systemem a vsim ostatnim.
asi tak před rokem když jsem instaloval Win, mi z nějakého již zapomenutého důvodu nešlo nainstalovat na hard (nyni D,40GB)¨, tak jsem musle pripojit ten starej a a na ten se to nainstalovalo...jenze ten je stary, pomaly ,proste smejd. chtel sem se zeptat jestli jde nejak udelat aby ten 40GB byl bootovaci, jestli to jde nejak presunout...

omlouvam se za vysvetleni, ale nevyznam se v tom, tak snad to nejak pochopite.
No proste mam 2 hardy, na jednom boot (C:) a na druhmy vsechno ostatni (win,programy...) tak nejak presunout to C: na D:, abych mohl pak C: odpojit a C: by bylo nynejsi D:... nebo tak nejak :-)
takze pro tebe bude nej asi takhle abych te neplet...

udelej si boot CD , pokud nemas , prehod fyzicky ty disky , ne jumpery , proste je prehod na snure , pak nabootujes z CD a pojede ti to tak jak chces, snad jsem ti pomoh :)
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lutor »

ee...jak bootovaci cedo, ceho cedko? nechapu :-)
no proste chcu docilit toho abych mohl to C: (toho staricka) odpojit, a mel bych jen D:
Lenovo R61 (NF5DFCF) - C2D 2.1GHz, 4GB RAM, nVidia Quadro NVS 140M, 160GB, WinXP
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

lutor píše:ee...jak bootovaci cedo, ceho cedko? nechapu :-)
no proste chcu docilit toho abych mohl to C: (toho staricka) odpojit, a mel bych jen D:
takze ja ti reknu proc , kdyz prehodis disky tak nebudes mit boot podporu na tom disku , takze by ti to napsalo, ze tam nemas system , udelej si tedy bootovaci disketu tu udelas v ovladacim panelu , pak musis mit CD s win98, takze prehodis disky a v biosu nastav jako First Boot: Floppy A ci tak nejak , ono to nabootouje z diskety , tam vyber moznost nabootovat s podporou Cd , pak to najede dal , tam zadas treba E: D: dle toho co bude CDROM , kdyz mas dva disky tak to bude
E:\
cd win98 (ci win98se)
setup

a naistalujes to , pak to v Biosu prehodis zpet na Boot from C:

a uz to jede , kdybys mel XP tak to je skoro stejny akorat prehodis disky v Biosu nastavis misto Boot from Flopy , Boot from CDrom ci ATAPi ci tak a pustis to a instalace te navede dal , po instalaci to opet v biosu prehodis na Boot from C

co se tyce jak se dostat do Biosu tak DEL ci F8 uff snad to pomuze
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lutor »

? porad to nejak nechapu...proc instalovat win98? jednak je nemam, jedna nechapu proc. je vim ze kdyz proste to C uddelam, tak mi to nahlasi ze neni system, ale...nejde to nejak treba udelat obraz C a nejak ho hodit na D?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

lutor píše:? porad to nejak nechapu...proc instalovat win98? jednak je nemam, jedna nechapu proc. je vim ze kdyz proste to C uddelam, tak mi to nahlasi ze neni system, ale...nejde to nejak treba udelat obraz C a nejak ho hodit na D?
obraz jde udelat jedine pres soft jako Ghost ci Partition Magic , chapu to tak ze chces prenist jen system?
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lutor »

partition magica mam, ne praveze ja to chci presne naopak, to kde mam boot(ne system), prenest na disk kde JE system...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

lutor píše:partition magica mam, ne praveze ja to chci presne naopak, to kde mam boot(ne system), prenest na disk kde JE system...
ted jsem z toho fakt blbej :)) takze BOOT je na C: 4gb a system je na 40gb oka?

pokud je to takto , tak nejde prenest ten BOOT na D: , teda jaky mas widle?jestli XP tak nevim , jestli 98tj DOS , tak u nej sys c: d: , pokud XP tak fakt nevim jak pretahnout boot sektor ale asi to nejde... , takze bys to musel nainstalovat...
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lutor »

jojo, presne tak. widle mam 2000, takze jako XP - nejde?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

lutor píše:jojo, presne tak. widle mam 2000, takze jako XP - nejde?
tak to nejde , kdyz mas boot jinde , nevim jak sloucit boot sektor se systemem to fakt nejde .. musis to hold instalnout :( co vim tak u win2k nejde boot sektor kopirovat jako u 98 potazmo dos , tj prethanout ty boot soubory.. takze v tom je celkem problem , musis to hold preinstalovat , prohodit disky , max naistalovat programy ale to snad nebude takovej problem nebo se pletu?
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lutor »

hm takze je to vyresene :D
takze to je napytel :D
no...stejne sem uvazoval o instalaci XPcek,takze tim se to vyresilo...

jo a posledni dotaz na zaver - ten 4GB hard ma 4KB clustery...de to nejak prekopat bez straty dat na 32KB?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

lutor píše:hm takze je to vyresene :D
takze to je napytel :D
no...stejne sem uvazoval o instalaci XPcek,takze tim se to vyresilo...

jo a posledni dotaz na zaver - ten 4GB hard ma 4KB clustery...de to nejak prekopat bez straty dat na 32KB?
cece ted nevim jestli to umi Partition Magic ale jistej si fakt nejsem ... pokud to nebude umet on tak uz nic..
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lutor »

hm tam je prave taky jen FAT32 (4K Aligned)
takze uz vim snad vse :-)
takze dik moc! ;)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

lutor píše:hm tam je prave taky jen FAT32 (4K Aligned)
takze dik moc! ;)
nz jinak pokud budes neco potrebovat napis mi SZ a vymyslime to , muzes prijit s cimkoliv..
lutor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lutor »

sh píše:
lutor píše:hm tam je prave taky jen FAT32 (4K Aligned)
takze dik moc! ;)
nz jinak pokud budes neco potrebovat napis mi SZ a vymyslime to , muzes prijit s cimkoliv..
icq by nebylo? ;)
jee ja uz sem zacatecnik :D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“