Socket F - omfg LGA!

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

sh píše: toho bych se fakt nebal , urcite tam nedaj zverstvo s max 10 odzkousenim to je kravina neboj se.. kazdopadne tej je to S F a ne M2 az vyjde M2 muzeme se rozcilovat ted je to bezpredmetny :wink:
nebyl bych si tak jistej, prinejmensim mi prijde divne ze by si amd takhle "divne" rozhazelo sockety.
Dalsi vec je,ze tohle zverstvo pouziva intel, rekni mi proc by ho nemohlo pouzivat i AMD?
Smith píše: LGAčko je všeobecně více náchylné k poškození než normální socket.
navic pokud se nepletu je aj drazsi na vyrobu...
0118 999 881 999 119 7253
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

cool.user píše:
Smith píše:LGAčko je všeobecně více náchylné k poškození než normální socket.
navic pokud se nepletu je aj drazsi na vyrobu...
Ale zase (prej) může přenášet větší proudy...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Honny píše:Ale zase (prej) může přenášet větší proudy...
socket M2 bude mít maximální proudový odběr 95A (u socket 939 je 80A), více zde.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Imho hodne serveru se osazuje plne a pak ti to prijdou jen povolot ty procesory... pri cene sw co se na to dava je cena HW zanedbatelna... navic vetsina enterprise SW je licensovana na proceror (core) takze tak no:)
A jinak si myslim ze to je takova mala dikratura ze strany vyrobcu CPU, kteri chcou stlacit sve nakladay na ukor vyrobcu desek... jinak to vypada více nez pekne:) chtel bych to nekdy videt nazivo:)
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Víte co já si myslim? že jednou z ideí LGA775 je zlevnit procesor. Podle mě jsou piny dražší než ty plošky a tudíž Intel může P4, které má však o něco nižší cenu výroby, za stejnou cenu jako AMD prodá A64. Ale desky jsou dražší právě kvůli těm pinům a taky kvůli čipsetu - P4 je holej procesor, ale K8 má svůj paměťovej řadič a Opterony pro scF budou mít ještě PCIe řadič... tož tedy vlastně nevím k čemu je to dobrý že jsou piny na desce a na CPU plošky...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Tohle reseni se mi vubec nelibi. Vymenuju procaky hodne casto. A pokud to prejde i do klasickych desktopu tak je s oc amen.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

BRUCEF píše:Tohle reseni se mi vubec nelibi. Vymenuju procaky hodne casto. A pokud to prejde i do klasickych desktopu tak je s oc amen.
nevim proc by melo byt amen.. to ze u Intelu je mez kolem 10 vymen , neznena ze to sami bude u AMD, navic tohle je server platforma , no nechme se prekvapit ale doufam a myslim si , ze u M2 nas to neceka.. AMD sama vi , ze jejich kupujici jsou vetsinou OCkari diky cemuz jejich procaky kupuji a takhle by se sami zrusili..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

sh píše: no nechme se prekvapit ale doufam a myslim si , ze u M2 nas to neceka..
Tak jak to vypadá tak scM2 bude v "pořádku". Co mě ale nemile překavapilo je to, že nepůjdou použít chladiče na dnešní sc754/939 ...

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... 67#newska0
Goldnoob team proud member!
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Vrtá mi hlavou hlavně proč používat takovýto socket, když je tu tlak na piny na socketu dost velký, protože na to tlačí cpu na který tlačí chladič, takže asi není divu že se to tak brzo crashne. U 939/754/A a dalších až na T to bylo pořád tak že se procesor tam kde byly mezery mezi piny opíral o socket, takže nikdy nebyl problém s nějakým ohýbáním :(

2 sh : Debatovat se dá o všem :)
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Tak nejak nevim co vam na tom vadí. ja osobne mam 775 a no problemo.
Navíc mi to pripada i lepsi, protoze ve vetsine pripadu je procik drazsi nez deska, takze kdyz se vam ulomi pin na MB(a nebude fungovat) tak date 3.5 az 4 tisice za desku, ale kdyby se vam ulimil pin na CPU tak date treba 7 nebo i vice tisic za procik.
Nemluve o tom ze je pro severy a tam se normalne komponenty nemenej (mozna tak kdyz nejakej shori, nebo jinak odejde), ale hlavne je tam pozadavek na stabilitu (oxidace pinu).
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

off píše:Tak nejak nevim co vam na tom vadí. ja osobne mam 775 a no problemo.
Navíc mi to pripada i lepsi, protoze ve vetsine pripadu je procik drazsi nez deska, takze kdyz se vam ulomi pin na MB(a nebude fungovat) tak date 3.5 az 4 tisice za desku, ale kdyby se vam ulimil pin na CPU tak date treba 7 nebo i vice tisic za procik.
Nemluve o tom ze je pro severy a tam se normalne komponenty nemenej (mozna tak kdyz nejakej shori, nebo jinak odejde), ale hlavne je tam pozadavek na stabilitu (oxidace pinu).
no vetsina lidi z fora je OC pozitivni , takze si dost casto meni CPU , zkousi ruzne typy , spojuje rozne mustky atd a tak ten CPU jde dost casto ven a to maximum 775ky je dost omezujici , jinak s tou MB u AMD by se dali ty ceny pocitat docela jinak dost lidi si zde kupuje procaky za +- 4k bez D napr 3000+ ci semprony za jeste mensi ceny , zatimco deska napr DFI stoji to same co cpu a vs sempron je i o dost drazsi , takze to co popisujes se neda brat tak vazne...

jinak nakonec to skoncilo dobre ve prospech klas pinu..
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“