teplota gpu a jádra na R9600Pro

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Lukmas
Nováček
Nováček

teplota gpu a jádra na R9600Pro

Příspěvek od Lukmas »

Prosim muze mi nekdo poradit jak zjistit tyto teploty? moje karta nemá senzory...dik
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

Kup si teplomer :-D
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No, leda bys musel mít panel s displejem a senzorama (stojí asi dvěstě pade) a jeden senzor přidělat někam na chladič GPU... ale pokud chceš jen vědět kam až to jde nataktovat tak strop jádra RV350 je někde u 430MHz, víc to asi nepude, a u pamětí to záleží na časování, pokud víš jak to z nich přečíst tak se to dá jednoduše vypočítat přes vzorec:

ns . MHz non-DDR = 1000

tedy

1000 : ns = MHz non-DDR

ale fakt nevim jaký by moh mít R9600Pro paměti, bude to něco okolo 3ns ale to si zjisti sám...

jinak pokud tě tohle nezajímá a chceš jen měřit teplotu tak je tu ještě jeden způsob - pohmatem :D
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

dik hele ja potrebuju vedet tu teplotu chci taktovat nevi nekdo proc mi ati tool dava max core 425, a ati tray tools v pohode bezi na 450? :o
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Lukmas píše:dik hele ja potrebuju vedet tu teplotu chci taktovat nevi nekdo proc mi ati tool dava max core 425, a ati tray tools v pohode bezi na 450? :o
Zkus ozkoušet těch 450 (resp. 440, protože je lepší z těch stropů co ti změří ATiTools/ATT ustoupit tak 10-15MHz dolu) v nějakejch benchmarkách. Já si teď vzpomínám že u R9550 mi ATiTools našlo něco pod 400MHz ale protože se lidi běžně dostávali na 430 tak jsem to zvednul na 407 a šlo to (šlo to i na 415 ale to jsem měl jen na benchmarky :) )
takže ATiToolu možná radši moc nevěřit...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

pokud je strop RV350 jen 430 tak ja mam vyjmecny kousek... 475(da i vic ale ja chtel zaokrouhlene cislo) Spis si chtel napsat strop R350/R360. Jinak je moznost ,ze mas kartu s RV360 coz je RV350 s low-k a dava 500.

jinak pameti jsou ruzne...samsung,hynix vesmes 5ns/4ns

ja mam silencera 1 rev2 vubec to nehreje ale silencera jsem koupil ,ze casem prejdu na R9800(nepresel jsem)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

a bohuzial aj elixir obcas :sad:
inak rv350 do tych 470 zvykne ist, nad 500 s Vmodom
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

RV530

Příspěvek od Lukfi »

430MHz je většinou strop Radeonu 9550 (RV350) s původním chlazením (pasiv nebo malej větráček). Ale jak vidim tak na R9600Pro kam se dá přidělat Silencer (na R9550ku ne) můžou běhat i na víc...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Na R9550 se da pridelat silencer... Proc by ne? Ma s R9600 temer identicke PCB.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

muze mi nekdo vysvetlit proc mi ati tool dava o dost mensi strop jadra nez ati tray tools? :?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: RV530

Příspěvek od Spirit »

Lukfi píše:Ale jak vidim tak na R9600Pro kam se dá přidělat Silencer (na R9550ku ne)
Pekna blbost...to ako som ho namontoval na r9550 sapphire sa mi asi snivalo :roll:
Lukmas píše:muze mi nekdo vysvetlit proc mi ati tool dava o dost mensi strop jadra nez ati tray tools?
Kazdy program ma svoje metody zistovania maxima a zaidna nie je na 100 percent spolahliva.
Mr4k
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr4k »

[CZ]mike píše:jinak pameti jsou ruzne...samsung,hynix vesmes 5ns/4ns
Ja bych rekl, ze tam jsou ponekud lepsi tak neco kolem 3,33ns (aby byla frekvence 300MHz) ja mam tusim na svoji Sapphire 2,86ns.
PC AMD Athlon 64 X2 4200+ Manchester, 3072MB RAM, DFI LP UT nForce4 SLI-DR, Gigabyte GeForce 6600 s GDDR3, Hitachi 250GB S-ATA, Hitachi 500GB S-ATA, LG GSA-4163B
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

halo pls muze mi nekdo odpovedet proc ty programy kazdy da neco jinyho? :-D
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Lukmas píše:halo pls muze mi nekdo odpovedet proc ty programy kazdy da neco jinyho? :-D
nevies citat? :? Moj prispevok vyssie ti uz raz odpovedal, opakovat sa nemienim :wink:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Spirit píše:
Lukfi píše:Ale jak vidim tak na R9600Pro kam se dá přidělat Silencer (na R9550ku ne)
Pekna blbost...to ako som ho namontoval na r9550 sapphire sa mi asi snivalo :roll:

Na Sapphirku to možná jde, ale na ASUSku ne. To mi snad chceš tvrdit že ty kondíky co tam překážej se mi jen zdály? :wink:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Lukfi píše:
Spirit píše: Pekna blbost...to ako som ho namontoval na r9550 sapphire sa mi asi snivalo :roll:

Na Sapphirku to možná jde, ale na ASUSku ne. To mi snad chceš tvrdit že ty kondíky co tam překážej se mi jen zdály? :wink:
urcite se ti nezdali , fakt zalezi na vyrobci , jinak maji ale velmi podobny Layout a tak u stejne znacky je velka pravdepodobnost uspechu narvat to jak na 9550 tak 9600 , diky stejnemu PCB , mezi vyrobci se meni defakto jen detaili , rozvrzeni je fakt stejne..
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Lukfi píše:
Spirit píše: Pekna blbost...to ako som ho namontoval na r9550 sapphire sa mi asi snivalo :roll:

Ale rozlisuj laskavo. Ja som netvrdil ze ide na kazdu r9550...zato ty si napisal vseobecne ze na r9550 neide silencer. ja som podotkol ze to nie je pravda... nic viac :wink:
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

diky za odpovedi :roll:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“