problem s DFI nebo cim...?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- dredie
- Nováček

-
problem s DFI nebo cim...?
TAk ted jsem si koupil novej kompl, poskladal a nic nejde.
sestava: DFI LanPartyUT nFrocre4-ultraD, zdor chill inovation 450W, Opteron144, pameti corsair DDR400 CL 2.5.
Mam nasledujici problemy: pri plnem zapojeni vsech kabelu se pocitac ani nenastartuje, pouze bliknou kontrolky a nic. Pokud odpojim pridavny napajeni procaku a vypojim prodluzky na USB vyvod case, pocitac nastartuje, ale nenajede ani bios, kdyz jsem ho vytahnul, tak se to i tak zaplo. Vsechny indikatory na desce se roznou najednou a sviti a nic se nedeje, speaker je zticha. Mam nekolik moznosti: bud je starej bios a neumi procak, nebo je nejakej posranej zdroj, procak nebo ten samotnej bios... co si o tom myslite???
//edit Wilik - presun ze s939 desek
sestava: DFI LanPartyUT nFrocre4-ultraD, zdor chill inovation 450W, Opteron144, pameti corsair DDR400 CL 2.5.
Mam nasledujici problemy: pri plnem zapojeni vsech kabelu se pocitac ani nenastartuje, pouze bliknou kontrolky a nic. Pokud odpojim pridavny napajeni procaku a vypojim prodluzky na USB vyvod case, pocitac nastartuje, ale nenajede ani bios, kdyz jsem ho vytahnul, tak se to i tak zaplo. Vsechny indikatory na desce se roznou najednou a sviti a nic se nedeje, speaker je zticha. Mam nekolik moznosti: bud je starej bios a neumi procak, nebo je nejakej posranej zdroj, procak nebo ten samotnej bios... co si o tom myslite???
//edit Wilik - presun ze s939 desek
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: problem s DFI nebo cim...?
Me neco podobnyho delal zdroj, rozsvitila se jen jedna dioda napul (a to ani nekdy ne) a vetracek na CPU se pomalu otacel a nic jinyho se nedelo.dredie píše:TAk ted jsem si koupil novej kompl, poskladal a nic nejde.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- dredie
- Nováček

-
info update
jo jeste dalsi info - bios jsem resetoval, kdyz jsem se na to byl ptat v nejakem servisu, tak mi typek rekl, ze preflashovat tenhle novej bios v takov te externi krabicce uz nejde, ale i se starym biosem by to melo aspon casstecne nabehnout... takze fakt nevim
- MK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zkus jinej zdroj!
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... =dfi+chill
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... =dfi+chill
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- dredie
- Nováček

-
ok
jo zkusim to s jinym zdrojem a kdyz to pojede tak budu doma, doufam ze mi to eventuelne vymeni.... co si myslis o LC Power LC6480S Scorpio (Free Plug) 480W? jsem ted financne trochu mimo, tak to vydim jen neco ve stejne cenove realci jako ten chillDigitaldoom píše:zkusil bych jiný zdroj tady bych možná viděl možná potíž ... chill teda nic moc
jinak bych problém neměl být ...
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ok
stejnej šmejd ... Waty nejsou vše krom toho chill i LC dost lžou ...tyhle zdroje zdaleka nejsou schopny podat ony hodnoty ... a hodnoty na větvích taky nejsou nejlepší ... kup buď chieftec 410W (1350,-) nebo levicom 450W (1650,-) oba jsou špičkové zdroje do 2000,- s velice dobrýma hodnotama na větvých a narozdíl od Chilla či LC jsou udaávaný výkon schopny podat ... BTW: waty nejsou všedredie píše:jo zkusim to s jinym zdrojem a kdyz to pojede tak budu doma, doufam ze mi to eventuelne vymeni.... co si myslis o LC Power LC6480S Scorpio (Free Plug) 480W? jsem ted financne trochu mimo, tak to vydim jen neco ve stejne cenove realci jako ten chillDigitaldoom píše:zkusil bych jiný zdroj tady bych možná viděl možná potíž ... chill teda nic moc
jinak bych problém neměl být ...