problem s DFI nebo cim...?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dredie
Nováček
Nováček

problem s DFI nebo cim...?

Příspěvek od dredie »

TAk ted jsem si koupil novej kompl, poskladal a nic nejde.

sestava: DFI LanPartyUT nFrocre4-ultraD, zdor chill inovation 450W, Opteron144, pameti corsair DDR400 CL 2.5.

Mam nasledujici problemy: pri plnem zapojeni vsech kabelu se pocitac ani nenastartuje, pouze bliknou kontrolky a nic. Pokud odpojim pridavny napajeni procaku a vypojim prodluzky na USB vyvod case, pocitac nastartuje, ale nenajede ani bios, kdyz jsem ho vytahnul, tak se to i tak zaplo. Vsechny indikatory na desce se roznou najednou a sviti a nic se nedeje, speaker je zticha. Mam nekolik moznosti: bud je starej bios a neumi procak, nebo je nejakej posranej zdroj, procak nebo ten samotnej bios... co si o tom myslite???

//edit Wilik - presun ze s939 desek
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s DFI nebo cim...?

Příspěvek od N@$ty »

dredie píše:TAk ted jsem si koupil novej kompl, poskladal a nic nejde.

sestava: DFI LanPartyUT nFrocre4-ultraD, zdor chill inovation 450W, Opteron144, pameti corsair DDR400 CL 2.5.

Mam nasledujici problemy: pri plnem zapojeni vsech kabelu se pocitac ani nenastartuje, pouze bliknou kontrolky a nic. Pokud odpojim pridavny napajeni procaku a vypojim prodluzky na USB vyvod case, pocitac nastartuje, ale nenajede ani bios, kdyz jsem ho vytahnul, tak se to i tak zaplo. Vsechny indikatory na desce se roznou najednou a sviti a nic se nedeje, speaker je zticha. Mam nekolik moznosti: bud je starej bios a neumi procak, nebo je nejakej posranej zdroj, procak nebo ten samotnej bios... co si o tom myslite???
Me neco podobnyho delal zdroj, rozsvitila se jen jedna dioda napul (a to ani nekdy ne) a vetracek na CPU se pomalu otacel a nic jinyho se nedelo.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
dredie
Nováček
Nováček

info update

Příspěvek od dredie »

jo jeste dalsi info - bios jsem resetoval, kdyz jsem se na to byl ptat v nejakem servisu, tak mi typek rekl, ze preflashovat tenhle novej bios v takov te externi krabicce uz nejde, ale i se starym biosem by to melo aspon casstecne nabehnout... takze fakt nevim
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

zkusil bych jiný zdroj tady bych možná viděl možná potíž ... chill teda nic moc :(

jinak bych problém neměl být ...
dredie
Nováček
Nováček

ok

Příspěvek od dredie »

Digitaldoom píše:zkusil bych jiný zdroj tady bych možná viděl možná potíž ... chill teda nic moc :(

jo zkusim to s jinym zdrojem a kdyz to pojede tak budu doma, doufam ze mi to eventuelne vymeni.... co si myslis o LC Power LC6480S Scorpio (Free Plug) 480W? jsem ted financne trochu mimo, tak to vydim jen neco ve stejne cenove realci jako ten chill
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ok

Příspěvek od Digitaldoom »

dredie píše:
Digitaldoom píše:zkusil bych jiný zdroj tady bych možná viděl možná potíž ... chill teda nic moc :(

jo zkusim to s jinym zdrojem a kdyz to pojede tak budu doma, doufam ze mi to eventuelne vymeni.... co si myslis o LC Power LC6480S Scorpio (Free Plug) 480W? jsem ted financne trochu mimo, tak to vydim jen neco ve stejne cenove realci jako ten chill
stejnej šmejd ... Waty nejsou vše krom toho chill i LC dost lžou ...tyhle zdroje zdaleka nejsou schopny podat ony hodnoty ... a hodnoty na větvích taky nejsou nejlepší ... kup buď chieftec 410W (1350,-) nebo levicom 450W (1650,-) oba jsou špičkové zdroje do 2000,- s velice dobrýma hodnotama na větvých a narozdíl od Chilla či LC jsou udaávaný výkon schopny podat ... BTW: waty nejsou vše :twisted:
dredie
Nováček
Nováček

vyreseno

Příspěvek od dredie »

tak jsem zkusil jinej zdroj a vsechno bez problemu... tak doufam ze mi ho vymeni :]
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“