windows 2003 - účty a jejich práva

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jack68
Začátečník
Začátečník

windows 2003 - účty a jejich práva

Příspěvek od jack68 »

Prosim vas je nekdo kdo by mi poradil s win2003.(ucty a jejich prava) nejlepe pres mail nebo icq.NErad bych zaplnil forum hloupymi dotazy dokola.Predem moc dekuji
martinkol@centrum.cz
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

//Dovolil jsem si upravit nadpis vlákna (jack68 informaván přez SZ).

Odpovědi na, podle tebe, hloupé otázky by možná někoho zajímaly - Windows 2003 se tu moc neřeší a možná je to škoda.
Pokud máš nějaké doplnění k již existujícímu vláknu tak prosím pokračuj v něm.
Pokud předhodíš smysluplnou otázku tak se určitě pokusím já, nebo někdo znalý, poradit.

Jinak na mnoho otázek najdeš odpovědi v nekonečné podporě přímo u Microsoftu, v helpu ve Windows a v knížkách o Microsoft produktech.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

cabman píše: Odpovědi na, podle tebe, hloupé otázky by možná někoho zajímaly - Windows 2003 se tu moc neřeší a možná je to škoda.
Pokud máš nějaké doplnění k již existujícímu vláknu tak prosím pokračuj v něm.Pokud předhodíš smysluplnou otázku tak se určitě pokusím já, nebo někdo znalý, poradit.Jinak na mnoho otázek najdeš odpovědi v nekonečné podporě přímo u Microsoftu, v helpu ve Windows a v knížkách o Microsoft produktech.
predem moc diky.Zkusim se ti popsat muj problem.
Delal jsem driv s linuxovym serverem a ted jsme presli na win2k3(a prijde mi to jako spanelska vesnice).
Potreboval bych dve zakladni veci.Vytvorit ucet pro uzivatele a pridat ho do patricne skupiny.
Popis:
Mame server a k nemu jsou pripojeny pc(asi 30) s win 98 a s winXp(casem prejdeme na winXP u vsech pc az zakoupime dalsi licence)
Chtel bych ze kdyz se prihlasi uzivatel na libovolne stanici, tak mu po prihlaseni automaticky naskoci jeho domovsky adresar
+nasdilene adresare ze serveru(tento uzivatel bude treba ve skupine vedeni)Druha skupina uzivatelu(clenove) budou mit jen svuj
domovsky adresar(kazdy svuj)a nic vic.Zadne sdilene soubory ze serveru jen domovsky adresar daneho uzivatele.
Priklad:
-prihlasi se Novak z vedeni
tak uvidi svuj adresar Novak a sdilene soubory ze serveru
-Prihlasi se Prochazka z clenu
uvidi jen svuj adresar Prochazka a nic vic.
Active directory a DNS mam uz rozebehle.
NEvim jestli toho chci moc na zacatek ale nevim si s tim rady
Dekuji
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

prosim dokaze nekdo poradit.nebo kde hledat.NEbo nevite o nejakem foru kde se zabyvaji win2k3?Prosim
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

je to docela jednoduche
1)novy uzivatel - v konzoli "active directory users and computers" na slozku Users (nebo jinou, ve ktere bys chtel uzivatele vytvorit) klikni pravym tlacitkem, zvol new -> user... pro zacatek staci vyplnit jmeno a heslo
2)pripojeni home adresare uzivatele - ve vlastnostech uzivatele (pri zakladani, nebo po zalozeni editaci z konzole viz.1) zalozka "Profile" - :Home folder", vyberes pismeno na ktere se bude home mapovat a vyplnis cestu ke sdilenemu adresari (\\server\adresar)
3)vkladani uzivatelu do skupin - bud ve vlastnostech uzivatele v zalozce "member of", nebo ve vlastnostech skupiny v zalozce "members"
4)pripojovani dalsich sitovych disku uzivatelum - pomoci logon skriptu, kazdy muze mit svuj. Ve vlastnostech uzivatele, zalozka profile, polozka "Logon script", skript muze byt BAT, (pro NT, W2K, XP - CMD, nebo W2K, XP - VBS), BAT funguje pro vsechny. Ulozeny musi byt na serveru ve sdilenem adresari NETLOGON

samozrejme jsou moznosti, jak to zautomatizovat (prikazova radka, skripty...)

tot zhruba pro zacatek... uf
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:je to docela jednoduche
1)novy uzivatel - v konzoli "active directory users and computers" na slozku Users (nebo jinou, ve ktere bys chtel uzivatele vytvorit) klikni pravym tlacitkem, zvol new -> user... pro zacatek staci vyplnit jmeno a heslo
2)pripojeni home adresare uzivatele - ve vlastnostech uzivatele (pri zakladani, nebo po zalozeni editaci z konzole viz.1) zalozka "Profile" - :Home folder", vyberes pismeno na ktere se bude home mapovat a vyplnis cestu ke sdilenemu adresari (\\server\adresar)
3)vkladani uzivatelu do skupin - bud ve vlastnostech uzivatele v zalozce "member of", nebo ve vlastnostech skupiny v zalozce "members"
4)pripojovani dalsich sitovych disku uzivatelum - pomoci logon skriptu, kazdy muze mit svuj. Ve vlastnostech uzivatele, zalozka profile, polozka "Logon script", skript muze byt BAT, (pro NT, W2K, XP - CMD, nebo W2K, XP - VBS), BAT funguje pro vsechny. Ulozeny musi byt na serveru ve sdilenem adresari NETLOGON
samozrejme jsou moznosti, jak to zautomatizovat (prikazova radka, skripty...)
Diky
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:je to docela jednoduche
3)vkladani uzivatelu do skupin - bud ve vlastnostech uzivatele v .....
chtel jsem se zeptat zda se pak prihlasi uzivatele na vsech stanicich ?nebo jestli bude pak problem s prihlasovanim na jednotlivych stanicich.Pres switch do serveru jde asi 20pc s WINXP.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

kdyz mas pocitace v domene, je jedno, na jekem pocitaci se prihlasi (pokud nemas nastavene omezeni u uzivatelu na vycet pocitacu)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:kdyz mas pocitace v domene, je jedno, na jekem pocitaci se prihlasi (pokud nemas nastavene omezeni u uzivatelu na vycet pocitacu)
ano pc jsou v domene.Omezeni jsem taky nikde nenastavova¨l tak snad to pojede.Diky
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“