Vyber notebooku
Moderátor: Don
- risomas
- Nováček

-
Vyber notebooku
Potreboval by som poradit s kupu.
Chcem notebook do 27000 tis kc s dph.
Na vydrzi prilis nezalezi. Na grafike takisto. Vacsinou sa bude pouzivat iba na word a exel. Musi mat aspon 20G hdd, 256M ram, cdrw mech, lan.
Bez OS!!!
Zatial som si nasiel:
ECS 531 s transmedtou
ECS 535 s athonom 1400+
porpipade jeden umax s celeronom 2400
Tak by som bol rad ak niekdo ma jeden z tych notebookov takaby mi napisal svoje skusenosti.
A ak niekto vie o niecom lepsom za rozumny peniaz (nemusi byt v CR) tak nech napise odkaz.
Chcem notebook do 27000 tis kc s dph.
Na vydrzi prilis nezalezi. Na grafike takisto. Vacsinou sa bude pouzivat iba na word a exel. Musi mat aspon 20G hdd, 256M ram, cdrw mech, lan.
Bez OS!!!
Zatial som si nasiel:
ECS 531 s transmedtou
ECS 535 s athonom 1400+
porpipade jeden umax s celeronom 2400
Tak by som bol rad ak niekdo ma jeden z tych notebookov takaby mi napisal svoje skusenosti.
A ak niekto vie o niecom lepsom za rozumny peniaz (nemusi byt v CR) tak nech napise odkaz.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Taky bych šel do nejakyho acera 244, kdyby mi šlo o cenu. Bohužel tyhle NB jsou takovy "cihly nevzhledny" - jeste pred pul rokem byly celeronovy acery aspon trochu pekny, ale ted jsou hrozne vysoký...pavel.minarik píše:já bych šel do ACER TM 244FXCe C-2.6/256/30/14"/noFDD/DVD/CDRW/noOS vzhledem k Tvým požadavkům
Umax i ECS mám blbý zkušenosti
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jestli to je nejakej ten Aspire 2xxx tak to je neco jinyho - to je jeden z mala Aceru kterej ma design špičkovejJanHavlicek píše:Taky bych sel do nejakyho Acera. Ten design snad nejak ozelis. Tata ma toho s 17" LCD obrazovkou a je bezproblemovej
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě, co se týče designu, jsou povedený všechny až na řadu 240 a Aspiry řady 1300 (ty s Athlonama XP)
velmi decentní je např. ta 290 řada, akorát má takovou ošklivou klávesnici (potisk kláves)
ale to je čistě věc vkusu, kterou snad tady nemá cenu rozebírat
velmi decentní je např. ta 290 řada, akorát má takovou ošklivou klávesnici (potisk kláves)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, je to určite vec nazoru a co se jednomu libi, druhymu se libit nemusí... Ja tu mel 291LCi minulej tejden a moc se mi nelibil,byl i dost tezkej a dost vysokej, kdyz ho srovnam treba s Fujitsu, co jsem tu mel predtim, tak se mi libilo daleko víc. Muj jasnej tip je Asus Centrino a pomalu se na nej chystam, ale tohle je opravdu dost individualnipavel.minarik píše:Podle mě, co se týče designu, jsou povedený všechny až na řadu 240 a Aspiry řady 1300 (ty s Athlonama XP)
- risomas
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- risomas
- Nováček

-
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tys měl ACERa 291LCi? Uvažuju o něm a zajímá mě názor. Vždyť má přeci na vejšku jenom 32mm a váhu má udávanou asi 2,8kg! To ti přijde hodně? Mě to přijde velice slušný. Za ty peníze nic menšího a lehčího neseženeš!!! Srovnatelný jsou fakt jenom FSC, ale ani ty nejsou nižší! (například Amilo Pro V2000 má cca 34mm)Sentenced píše:Presne tak, je to určite vec nazoru a co se jednomu libi, druhymu se libit nemusí... Ja tu mel 291LCi minulej tejden a moc se mi nelibil,byl i dost tezkej a dost vysokej, kdyz ho srovnam treba s Fujitsu, co jsem tu mel predtim, tak se mi libilo daleko víc. Muj jasnej tip je Asus Centrino a pomalu se na nej chystam, ale tohle je opravdu dost individualnipavel.minarik píše:Podle mě, co se týče designu, jsou povedený všechny až na řadu 240 a Aspiry řady 1300 (ty s Athlonama XP)
- PetrPetr
- Nováček

-
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je orisek chlape
. Mno byl by tu nejaky Fujitsu Siemens Amilo Pro V2040 nebo Acer TravelMate 4061WLMi a nebo Asus A3E-5003. Bohuzel vsechny presahuji tvuj limit (pokud ti tedy nestaci 256 MB RAM - pak by se dali sehnat levnejsi modely) - asi o 1.000,- Kc, navic tvuj pozadavek ohledne vydrze splnuje akorat Asus, Acer 2 hodiny, Fujitsu-Siemens 3,5 hodiny. Dalsi problem je, ze ve vsech najdes sdilenou grafiku Intel GMA900 sice az s 128 MB pameti, ale jinak to neni idealni herni grafika
- nicmene mene narocne hry (postarsi strategie, RPG) se hrat daji i pomerne slusne. Ja osobne bych bral ten Asus - uz kvuli vydrzi, pokud ti jde spis o vykon ber Fujitsu-Siemens kvuli DDR2 pametem.
2 prf.Kuba: Nevim jestli je spravne lockovat to vlakno (zvlast, kdyz je lepe pojmenovane) a presouvat to do nejakeho old threadu - to by spis chtelo udelat nekolik vlaken oznacenych jako dulezite s vyberem notebooku do urc. ceny (jako je to v sekci nVidia graf. karty)... - ale to je jen takovy navrh...
2 prf.Kuba: Nevim jestli je spravne lockovat to vlakno (zvlast, kdyz je lepe pojmenovane) a presouvat to do nejakeho old threadu - to by spis chtelo udelat nekolik vlaken oznacenych jako dulezite s vyberem notebooku do urc. ceny (jako je to v sekci nVidia graf. karty)... - ale to je jen takovy navrh...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- PetrPetr
- Nováček

-
Já mám notebook Acer 4502LCi asi tak 8 měsíců a tenkrát jsem ho kupoval za 31000,- Je tam 1,6 Pentium M, 512MB RAM, 40GB disk a mobilní radeon 9700/64MB plus ostatní standartní vybavení. Baterka mi vydrží bez problémů pět hodin. Myslel jsem že když jsem tenkrát koupil něco takového, tak by teď šlo koupit něco třeba ještě lepšího dejme tomu za těch 27000,-. Nic jsem ale nenašel. Asi to tak ale nebude. Myslím že tenkrát to za Ty prachy byl dobrý kup.
- arsene
- Nováček

-
vyber notebooku
zdravim a co UMAX,napr
VisionBook 3100CX 15˝C-M 1,4GHz/512MB/40GB/DVD±RW/W vychazi neco pres 20k
a nebo VisionBook 632LX 15"Cel.D 2,8GHz,256MB,40GB,,DVD±RW,W (stejna cena)
a jeste vykonovy rozdil mezi C-M 1,4GHz a Cel.D 2,8GHz? diky
VisionBook 3100CX 15˝C-M 1,4GHz/512MB/40GB/DVD±RW/W vychazi neco pres 20k
a nebo VisionBook 632LX 15"Cel.D 2,8GHz,256MB,40GB,,DVD±RW,W (stejna cena)
a jeste vykonovy rozdil mezi C-M 1,4GHz a Cel.D 2,8GHz? diky
- flasch
- Nováček

Zdravim všechny, asi jako každý začátečník v tomto tématu i já uvažuji o koupi noťasu:
Zatim je naprvním místě tenhle kousek Aspire5024WLMi AMD ML34, 1024MB, 100GB, DVD±RWdl, 15,4"ACB, XPH
Na Turion samá chvála. V testech neni špatněj. Na ASUS v podobný konfiguračce nemam ( finanční strom 50 000,-)
Někdo s praktickými zkušenostmi nebo s lepším kouskem?
Zatim je naprvním místě tenhle kousek Aspire5024WLMi AMD ML34, 1024MB, 100GB, DVD±RWdl, 15,4"ACB, XPH
Na Turion samá chvála. V testech neni špatněj. Na ASUS v podobný konfiguračce nemam ( finanční strom 50 000,-)
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A co tenhle Acer Aspire 1694WLMi anebo cervenocerna perla Acer Ferrari 4002WLMi- ten ma sice mensi pamet a disk, ale zase je hezciflasch píše:Zdravim všechny, asi jako každý začátečník v tomto tématu i já uvažuji o koupi noťasu:
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.

- flasch
- Nováček

Díky za odpověď. 1694 byl na druhém místě ( což jsem možná mohl napsat). Jediný problém je zatím cena. Oproti 5024 má sice bluetooth ( což už dneska začíná být jako důležitý parametr), ale cena je cena.
Don Martinez píše:A co tenhle Acer Aspire 1694WLMi anebo cervenocerna perla Acer Ferrari 4002WLMi- ten ma sice mensi pamet a disk, ale zase je hezciflasch píše:Zdravim všechny, asi jako každý začátečník v tomto tématu i já uvažuji o koupi noťasu:
Někdo s praktickými zkušenostmi nebo s lepším kouskem?. Ale rada Aspire je pojata spise jako DTR takze na cestovani to moc neni...