Kvalitní a levná 19" - sen?
Moderátor: maXXmilian
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ještě černá
A jak je na tom s kontrastem a černou? Nevšiml jste si náhodou
?
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: ještě černá
To už si opravdu nepamatuju a asi bych kecalAntonín Chromý píše:A jak je na tom s kontrastem a černou? Nevšiml jste si náhodou?
Naposledy upravil(a) Sentenced dne pát 5. bře 2004, 14:45, celkem upraveno 1 x.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmmmm - no, já si myslím, že ona ani ta iiyama v tom svým lowendu nebude mít tu černou bůhví jak úžasnou. Ono na těhle monitorech s tím bude dycky problém.Sentenced píše:Kdyz jsem mel kdysi 19" Samsung syncmaster 957MB tak na tom s černou taky nebyl nejak extra dobre, hodne pomohly až barevny profily....
Profily - můžete prosím věnovat ještě chvíli času začátečníkovi a říct jak dosáhnout lepšího obrazu pomocí profilů. Jakých profilů? Jak vyladit barvy?
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
K samsung syncmaster monitorum (a urcite i ke spouste ostatnich) je dodavan software, pomoci kteryho se daj monitoru "doladit barvy". Zjednodusene - vysledek se uloži do soboru tusim .icc nebo .icm, ktery se daj nastavit po spusteni Zobrazeni - Vlastnosti/Nastaveni/upresnit/Správa barev. Když jsem mel 957MB tak jsem to vyuzival, pac v defaultu se mi barvy proste nelíbily.Antonín Chromý píše:Profily - můžete prosím věnovat ještě chvíli času začátečníkovi a říct jak dosáhnout lepšího obrazu pomocí profilů. Jakých profilů? Jak vyladit barvy?
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Předpoklad
Předpokládám, že k Samtronu jako k monitoru třídy lowend se tenhle software nepřibaluje?
- Asmoo
- Nováček

iiyama aka aoc
Ta iiyama(ls902ut) neni spatna,nebyt toho,ze se z 90% podoba AOC 9G/GLR- iiyama asi chtela levny 19'' monitor a koupila ho jinde. Pridala svuj obal a znacku,no mozna i neco vic.V geometrie stejne chyby,stejne moire v jistych rozliseni,stejny osd menu,stejne technicke parametry obrazovek obou vyrobcu.Osobne sem pomahal s koupi 2 kousku a za ty penize to neni spatny.Ostry to celkem je,moire neslo opravit v 1280*1024(mozna pres service menu),drobne moire v ostatnch rozliseni(spise takove mirne rozostreni obrazu) ale jde vyladit do ostreho obrazu v pohode.Geometrie v rozih nejde uplne 100% vyladit,ale je to spis detail,kteryho si clovek v podstate nevsimne.Proste clovek dostane to co do toho investoval,ale prilis setrit na monitoru je chyba,oci mame jen jedny...
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Neee - už i iiyama?
Tak iiyama nakupuje u aoc? Aoc mám a je docela dobrý (9A), ale u těch nejlevnějších invarů bych aocéčko nebral. Má ho jeden můj známej a nějaká geometrie tomu obrazu nic neříká.
No viděl jsem Samtrona 96P za nějakých 5800,- A myslím, že mám asi jasno. Chci levný monitor (vlastně dva) a platit tisíckovku navíc za to, že mám na monitoru napsáno iiyama místo aoc, to se mi zrovna nechce.
No viděl jsem Samtrona 96P za nějakých 5800,- A myslím, že mám asi jasno. Chci levný monitor (vlastně dva) a platit tisíckovku navíc za to, že mám na monitoru napsáno iiyama místo aoc, to se mi zrovna nechce.
- Jája
- Středně pokročilý

Re: Neee - už i iiyama?
96P mám v práci a až na to že nemá plochou obr. a obraz po zahřátí trochu cestuje je to sqělej monitor - za ty prachy, obraz ostrej jako břitva.Antonín Chromý píše:Tak iiyama nakupuje u aoc? Aoc mám a je docela dobrý (9A), ale u těch nejlevnějších invarů bych aocéčko nebral. Má ho jeden můj známej a nějaká geometrie tomu obrazu nic neříká.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
doufám, že obraz "cestuje" jen do zahřátí monitoru - to je věc se kterou se lehce smířím, samozřejmě taky asi trochu pumpuje - klasika, to mi až tak nevadí - ale jinak se mi zatím to, co se o tom samtronu píše líbíJája píše:96P mám v práci a až na to že nemá plochou obr. a obraz po zahřátí trochu cestuje je to sqělej monitor - za ty prachy, obraz ostrej jako břitva.
- Jája
- Středně pokročilý

Upřesním to cestování - po zahřátí se to už nehne, a vlastně ani necestuje, jen se při zahřívání smrskne.Antonín Chromý píše:doufám, že obraz "cestuje" jen do zahřátí monitoru - to je věc se kterou se lehce smířím, samozřejmě taky asi trochu pumpuje - klasika, to mi až tak nevadí - ale jinak se mi zatím to, co se o tom samtronu píše líbíJája píše:96P mám v práci a až na to že nemá plochou obr. a obraz po zahřátí trochu cestuje je to sqělej monitor - za ty prachy, obraz ostrej jako břitva.
O pumpování nemůže být řeč, teť sem to prohnal testem stability v aidě32 a obraz se pohne tak o 0,3mm což z běžné vzdálenosti nejde vůbec poznat.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Huráááá
No super, super.
A ještě dotaz ohldně barev.
Co černá? A jak sou syté barvy? Jde to?
A ještě dotaz ohldně barev.
Co černá? A jak sou syté barvy? Jde to?
- Jája
- Středně pokročilý

Barvy jsou na muj vkus vpohodě - dají se doladit v OSD RGB každá zvlášť
Černá je trochu světlejší jak je u samsungu zvykem.
Černá je trochu světlejší jak je u samsungu zvykem.
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže pohoda
Děkuji všem, myslím, že to můžu zatím uzavřít - Samtron 96P to v současné chvíli u mě vyhrál a jsem pro něj rozhodnutej.
- Puskin
- Nováček

-
Pak ale nezapomen napsat, jak jsi s nim spokojeny, OK?
AMD A64 3200+, Zalman 7000A-Cu, MSI K8N Neo4 Platinum, 1GB Dual DDR(2x512MB Geil 400), Hercules Radeon 9800SE AIW s pasivama TweakMonster BGA ramsink (softModded na 9800PRO) @ 400MHz GPU/720MHz memory, 2x30 GB IBM+120GB Seagate Barracuda 7200.7 Serial ATA HDD, Teac 512EB CDRW, Asus 50X CD, Samcheer PC89 Al case+window, CoolerMaster AeroGate II.
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hmm - ještě něco
A co Samsungu 957NF. Jaký je ve srovnání s 957DF. Další o kterém uvažuji je Iiyama Vision Master Pro 454 HM903DT. Resp. co je nejlepší v 19" v ceně do 14 tis.Sentenced píše:(napr. na zminovanej 957DF)
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem zminovanou iiyamu mel a byla "celkem" dobrá. Jak se to vezme: na hry vyborna (nejlepsi co jsem mel), na praci ve vysokym rozlišení, ale nic moc. Syncmaster 959NF je vybornej. 957DF prodavam prave dneska a za tu cenu mi prijde lepsi pomer cena/kvalita, jestli to tak muzu napsat. 
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Výborné pokračování
Doba nákupu samtronu se zřejmě přiblížila. Na inetu se dá sehnat už za 5100,- s DPH. Neuvěřitelné. Jen mít štěstí na dobrý kus.
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Musím potvrdit. Původně jsem chtěl NF, ale prodejce mě ukecal na DF, že je za ty prachy super a NF není o tolik lepší a prý se víc sere. Mám ho měsíc a spokojenost. Myslím, že se vyplatí připlatit a místo Samtronu koupit rovnou DF.Sentenced píše:Syncmaster 959NF je vybornej. 957DF prodavam prave dneska a za tu cenu mi prijde lepsi pomer cena/kvalita, jestli to tak muzu napsat.
- aapetr
- Nováček

-
- Lucifer
- Začátečník

ad. "levny dobry monitor" - nepomuze nez to videt na vlastni oci, tyhle levne sunky jsou umelecke dila - co kus to original
Ja shanel levny 19" pro drahou polovicku, a ze jsem se nachodil a navybiral - nakonec jsem koupil jakysi LiteOn ( pochvala pro Store96 tady v C.Budej ze ochotne predvedou vcetne Nokia Monitor testu ) - mel jsem vedle sebe vic monitoru a tenhle - hodne povedenej kousek, dobra ostrost vsude, zadne "fleky", dobre konvergence... Vedle jsem mel jakysi AOC a v srovnani s tim LiteOnem to byl desnej shit...
...tim netvrdim ze byt to jine kusy mohlo by to byt naopak, jednoduse chce tem monitor videt zaply a vyzkouset - hlavne ostrost, konvergence a jestli ma po cele plose stejny odstin - zbytek uz se doladi...
(sorry, nemam pamet na oznaceni-modely, ale vyzkousel jsem vse mozne co slo videt zaple a v dane cene absolutne 1++ ten LiteOn - teda minimalne ten kousek co jsem koupil
)
...tim netvrdim ze byt to jine kusy mohlo by to byt naopak, jednoduse chce tem monitor videt zaply a vyzkouset - hlavne ostrost, konvergence a jestli ma po cele plose stejny odstin - zbytek uz se doladi...
(sorry, nemam pamet na oznaceni-modely, ale vyzkousel jsem vse mozne co slo videt zaple a v dane cene absolutne 1++ ten LiteOn - teda minimalne ten kousek co jsem koupil
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.