X-Fi a ake repro?
Moderátor: CageJ
- Infernal
- Začátečník

X-Fi a ake repro?
zdravim, chcel by som kupit zvukovku Creative X-Fi Xtreme music a rozmyslam ake repro k tomu kupit. Teraz mam 5.1 Creative P580 no zda sa mi dost slabe k takejto zvukovke. Vedeli by ste mi niekto odporucit napr Logitech Z-5500 vs Creative gigaworks 7.1 alebo skor nejake novsie modely od tychto vyrobcov? dik 
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
- harleymaster
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
repra
zdravim,mam doma megaworks 5.1 a jsou to fakt skvely repra,doporucil bych ti ty creativy 7.1,ale myslim ze to vyjde skoro nastejno,at koupis jedny nebo druhy tak chybu neudelas
- James.86
- Začátečník

Jestli ti jde o kvalitu zvuku (ať už stereo nebo home cinema) tak jedině vlastní výroba, podívej se na http://amplion.wz.cz/
btw:nevíte kdy konečně bude někde recenze X-Fi (v češtině)?
btw:nevíte kdy konečně bude někde recenze X-Fi (v češtině)?
- harleymaster
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- VeVe_350Z
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A bohuzial ani za vela nestala. Ono by to chcelo nieco podrobnejsieho, pripadalo mi to ako nejaky opis a nie podrobna recenzia.harleymaster píše:recenze byla v rijnovym pcworldu myslim
Logitech ma nove Z-5450 ale od Z-5500 sa o vela nelisia.Z-5500 su kvalitne Potom este druha moznost ako napisal James.86 - postavit si vlasne.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
- James.86
- Začátečník

Mohli by udělat recenzi tady v PC Tuningu, ale asi se jim nechce...
Mi by stačilo, kdyby přeložili recenzi odjinud.
K tomu stavění: zvuk bude nesrovnatelně lepší než u těch chrastítek k PC a taky výkon bude jinde, že ti tam výrobci napíšou 5000W RMS (nadsázka) tak to v žádném případě není pravda. Například HiFi věže i od Sony, Panasonic atd mají na štítku krásných 2*300W, jenže ve skutečnosti mají tak max 2*20W
Mi by stačilo, kdyby přeložili recenzi odjinud.
K tomu stavění: zvuk bude nesrovnatelně lepší než u těch chrastítek k PC a taky výkon bude jinde, že ti tam výrobci napíšou 5000W RMS (nadsázka) tak to v žádném případě není pravda. Například HiFi věže i od Sony, Panasonic atd mají na štítku krásných 2*300W, jenže ve skutečnosti mají tak max 2*20W
- crashPC
- Mírně pokročilý

Tj. sony a dalsi se hodne zhorsili. Mame doma vez SONY se sloupakama (3pasmovy, asi 6.5" basaky, stredaky stejnyho typu a poradny kalotaky) je na nich napsano 2X50 ale rozmlatilo by to barak. U kompu mam "slusny" 2.1 110W a podle odhadu a porovnanim s tou vezi maj tak 80. Je mi jasny ze maj tyhle 2 soustavy odlisnou citlivost atd, ale stejne... kam se to ritime s cinskajma radiama s vykonama ktery dou do stovek wattu
Pokud do toho chces dat aspon 5000 a neco vis tak to stopro postav rukama 
- MICT14N
- Začátečník

ja planuju stejnou zvukovku a k nic si kupuju tuty repraky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23601
- harleymaster
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nevyplatili by se ti spis nejaky 5.1?MICT14N píše:ja planuju stejnou zvukovku a k nic si kupuju tuty repraky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23601
- James.86
- Začátečník

Chlape neblbni, nevyhazuj peníze zbytečně do koše...koukni na ten amplion je tam diskuzní fórum, udělej tam topic s tím odkazem co jsi hodil tady a uvidíš co se o tom dovíš...budeš čumět.MICT14N píše:ja planuju stejnou zvukovku a k nic si kupuju tuty repraky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23601
Taky jsem ještě před měsícem byl marketinková ovečka, které se na krabičku napsalo THX, pak úžasný výkon a citlivost a já byl unešen z toho "nádherného" zvuku. Myslíš si, že box o velikosti krabičky na Ramu ti udělá výkon 70W? A že zesilovač který je v těch repro dokáže 2*70W + 150W za 4500Kč? Za tu cenu nekoupíš ani ten zesák natoš kvalitní bedny (a né krabičky na Ramu)...
Asi mi nevěříš, ale radím dobře...běž na to fórum a pokecej si s nima(fakt vědí vo co go)
Určitě neprohloupíš....a pokud nezvládneš výrobu sám tak si myslím že za nějakou cenu ti je někdo do kupy dá...Každopádně výkon i kvalita zvuku budou naprosto v jiné kategorii (té se říká HiFi
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2 James.86 : Sice chápu výhody vlastní stavby, nicméně je tu pár zásadních nevýhod. Za prvé, ne každý má na vlastní stavbu nářadí a prostory (přeci jenom, při řezání dřevotřísky vzniká docela dost bordelu, nehledě na to, že musíš mít čím to řezat, atd.) a ne každý se cítí být natolik manuálně zručný, aby se do stavby pustil. Znám osobně pár jedinců, kterým bych vrtačku radši nepůjčoval, aby si neublížili...
A za druhé, chce to dostatek času, kterého třeba já opravdu nemám nazbyt a najde se tu určitě spousta lidí, kteří ho mají ještě míň. V takovém případě si prostě stavbu nemůžeš dovolit. Potřebuješ vzít prachy, koupit, zapojit a mít to hotový. Proto bych tu nerad vydával stavbu za univerzální řešení všeho...
A za druhé, chce to dostatek času, kterého třeba já opravdu nemám nazbyt a najde se tu určitě spousta lidí, kteří ho mají ještě míň. V takovém případě si prostě stavbu nemůžeš dovolit. Potřebuješ vzít prachy, koupit, zapojit a mít to hotový. Proto bych tu nerad vydával stavbu za univerzální řešení všeho...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Infernal
- Začátečník

to zlozit repro nire je ani jednoduche.....
ale je nejaky vacsi rozdiel medzi Creative P580 a Logitech z-5500 alebo napr Creative megaworks 5.1?Oplati sa to vymenit? alebo staci kupi kartu?
ale je nejaky vacsi rozdiel medzi Creative P580 a Logitech z-5500 alebo napr Creative megaworks 5.1?Oplati sa to vymenit? alebo staci kupi kartu?
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
- James.86
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že ano. Ale takoví lidé zřejmě nebudou ztrácet čas dotazy na fóru PCT, aby zjistili, že si to mají postavit, ale půjdou rovnou na specializované fórum, aby zjistili, jak to postavit...James.86 píše:Ale je spousta lidí co to udělá rychle, snadno a za slušnou cenu
Tady se vyskytuje převážně ta druhá skupina lidí, co o stavbě neuvažuje, tak by to chtělo vymyslet nějakej komerční produkt, kterej se dá poslouchat. Já se v téhle cenové kategorii moc neorientuju...
The problem has been eaten.

- James.86
- Začátečník

Jasný, já jen kdyby třeba o tom někdo nevěděl, já si třeba kdysi říkal, že přeci nemůžou být postavené repra lepší než z obchodu...a ono je to tak že jsouTomV píše:Samozřejmě, že ano. Ale takoví lidé zřejmě nebudou ztrácet čas dotazy na fóru PCT, aby zjistili, že si to mají postavit, ale půjdou rovnou na specializované fórum, aby zjistili, jak to postavit...James.86 píše:Ale je spousta lidí co to udělá rychle, snadno a za slušnou cenu
Tady se vyskytuje převážně ta druhá skupina lidí, co o stavbě neuvažuje, tak by to chtělo vymyslet nějakej komerční produkt, kterej se dá poslouchat. Já se v téhle cenové kategorii moc neorientuju...
Ale valná většina lidí se spokojí s tím, že to hraje "celkem slušně"
- DejF
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
mno ... ja bych mel taky jedno reseni, ale to je zase cenove uplne jinde ... osobne bych si radeji koupil nejaky sloupovy bedny a k tomu receiver ...
byl jsem si poslechout tyto kousky http://www.audioexpert.cz/sloupove-repr ... ton-le-170 a docela slusny to bylo
... a to nebyly rozehraty ... sice na nejaky stereofoni badani to neni, ale na ty mp3sky filmky a games myslim ze hodne dobry 
byl jsem si poslechout tyto kousky http://www.audioexpert.cz/sloupove-repr ... ton-le-170 a docela slusny to bylo
- Infernal
- Začátečník

ja by som tu vyrobu a expert repro neriesil.....
potrebujem len vediet ci je medzi Creative P580 a Logitech Z-5500 alebo Creative megaworks nejaky markantny rozdiel ci mi nestaci kupit len zvukovku
ale co sa tyka tych stlpovyh cantonov 2,5 pasmovych to si neviem predstavit ten zvuk ale take 5.1 musia byt hodne drahe
ale hlavne mi ide o tie normalne repro
potrebujem len vediet ci je medzi Creative P580 a Logitech Z-5500 alebo Creative megaworks nejaky markantny rozdiel ci mi nestaci kupit len zvukovku
ale co sa tyka tych stlpovyh cantonov 2,5 pasmovych to si neviem predstavit ten zvuk ale take 5.1 musia byt hodne drahe
ale hlavne mi ide o tie normalne repro