je podtaktovaní v poho ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

je podtaktovaní v poho ?

Příspěvek od DJ_BuBen »

chtěl bych si nastavit Ati tool tak aby když neni grafika zatížená generovala co nejmíň tepla a tedy větrák i méně hluku. ( PODtaktování )
Jakmile bych ale něco spustil tak by ati tool grafiku zase PŘEtaktoval
o větráček by se staral buď SmartDoctor nebo Speedfan
mám Asus Extreme AX700/TD 128MB, PCI-E
jádro: 400/450 Mhz
paměti: 700/780

neublíží grafice moc velkej rozdíl mezi těma režimama ??
thx
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

to je dobry napad :wink: doufam ze ti nekdo odepise docela by me to zajimalo jak to udelat :oops: :?
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

Radeon9550 píše:to je dobry napad :wink: doufam ze ti nekdo odepise docela by me to zajimalo jak to udelat :oops: :?
no celkem jednoduše....takt nastavim v ati tool a fan bue běhat jak speedfan/smartdoctor píská :D
jen ten rozdíl taktů mě poněkdu zneklidňuje...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Podtaktování je na "vychladnutí" naprosto v pohodě, i já to používám. Pokud nesnižujete takty nějak extrémně, je to bez problému, při o hodně nižších frekvencích se ale můžou objevit artefakty.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Pokud při přepnutí taktů nebude docházet k problémům, tak se nic nestane, kartě to nevadí. Jádro mé karty se při při přechodu z 2D do 3D zrychlí o 146 MHz... dělám to tak už nějakou dobu a nikdy se nic nestalo. Najdi si nějaký nízký takt, otestuj ho a začni používat.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ja to taky tak delam nikdy jsem nepremyslel o tom proc by to neslo.... ale jak sem to cetl napadlo me kdyz podtaktuji jadro nevadi ji potom prilis vysoke napeti?!
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

[CZ]mike píše:ja to taky tak delam nikdy jsem nepremyslel o tom proc by to neslo.... ale jak sem to cetl napadlo me kdyz podtaktuji jadro nevadi ji potom prilis vysoke napeti?!
To je podle mě proč to na hodně sníženejch taktech dělá artefakty. To asi taky záleží na grafárně...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“