Zdroj Chill CP-450A2 vs. DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

CO se vám nelíbí na tom Chillu?? jsem si ho plánoval koupit. je to přece atktivní PFC a 450watt real výkon. někde vám napíšou výkon 500Wattu ale už neřeknou že jen třeba špičkovej. Taky si nemyslim že každej má tolik peněz na Tagana. Bych byl rád kdyby ste mi něco teda doporučili do 2.5tisíc a lepší než ten Chill. THx

chtěl jsem koupit tehle.. je to nice cena

http://www.dxt.cz/?s-sn=ZD-ZDROJ-CHILL- ... tiId=46185
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Reptile píše:CO se vám nelíbí na tom Chillu?? jsem si ho plánoval koupit. je to přece atktivní PFC a 450watt real výkon. někde vám napíšou výkon 500Wattu ale už neřeknou že jen třeba špičkovej. Taky si nemyslim že každej má tolik peněz na Tagana. Bych byl rád kdyby ste mi něco teda doporučili do 2.5tisíc a lepší než ten Chill. THx

chtěl jsem koupit tehle.. je to nice cena

http://www.dxt.cz/?s-sn=ZD-ZDROJ-CHILL- ... tiId=46185
do 2500,- tak to ti můžu rovnou prozradit že Chiil je teda asi nejhorší zdroj za 2500,- co si můžeš koupit :))

kolem 2500,- bych pořídil :

http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=1782 nebo http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=8403 nebo http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=1770 nebo (ale zde platíš za certifikaci SLI a crossfire ) http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=5547

nebo si myslim že je stále lepší tento : http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=2160 a navíc je levnější ;)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Za 2,5k je imho nejlepší ten Enermax Liberty 400W
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

v zahranici ho hrozne chvali,ale nevim.. pockam si na zkusenosti od nasich lidi :)
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Jája píše:Za 2,5k je imho nejlepší ten Enermax Liberty 400W
mno nice.. but, u prvního neni jako druhá větev 12V? ten liberty ma menší výkon, u nekterých nefim jestli to má aktivní pfc,ani to u toho liberty, ostatní maj zase malo anperu.. tak nefim nefim.. no... ten liberty bych bral kdyby měl aktivní PFC a vetší výkon aby mi to utáhlo sestavu, chci přetočit procík a grafiku a taky mit nějakou rezervu do budoucna...
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

pokud se ti zda 400W malo tak vem 500W ale malo to neni
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Reptile píše:
Jája píše:Za 2,5k je imho nejlepší ten Enermax Liberty 400W
mno nice.. but, u prvního neni jako druhá větev 12V? ten liberty ma menší výkon, u nekterých nefim jestli to má aktivní pfc,ani to u toho liberty, ostatní maj zase malo anperu.. tak nefim nefim.. no... ten liberty bych bral kdyby měl aktivní PFC a vetší výkon aby mi to utáhlo sestavu, chci přetočit procík a grafiku a taky mit nějakou rezervu do budoucna...
Liberty má celkovej power 360W na 12V to ti musí stačit téměř na všechno, jen snad kdyby jsi měl nenažranou dualcore P4 + 2x 100W grafiky a víc disků..... ještě jsem neviděl naživo sestavu kterou by to nemělo utáhnout.
Aktivní PFC má http://www.enermax.com/english/product_ ... ty400w.htm
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

tak proc je ten chill tak špatnej když ma 450watt real?. jen ty ampery pokulhavaj no.. planuju do budoucna lepší procík možná 2 jádra. taky někdy zase tu high-end kartu.. tak mi teda ten enermax postači?. co rezerva na taktování? thx zatim se mi teda líbí. :-)

kdyžtak nahoďte nějakej stejně dobrej s vetším výkonem do 3 tisíc no. :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Reptile píše:tak proc je ten chill tak špatnej když ma 450watt real?. jen ty ampery pokulhavaj no.. planuju do budoucna lepší procík možná 2 jádra. taky někdy zase tu high-end kartu.. tak mi teda ten enermax postači?. co rezerva na taktování? thx zatim se mi teda líbí. :-)

kdyžtak nahoďte nějakej stejně dobrej s vetším výkonem do 3 tisíc no. :wink:
chill sěsně klame ... jednak 450W nemá ani omylem ... už na nezatížení má horší hodnoty na větvích a co teprva když ho zatížíš ... co se týký enermaxe tak ti těch 380W je schopen opravdu poskytnout a to s opravdu výbornýma hodnotama na větvých které jsou velice důležité pro stabilitu PC a hlavně stabilitu při OC ... BTW: počítej sám ... pokud má dvoujádro spotřebu někde okolo 100W ... grafická karta Hig end 100W tak zbytek toho co máš v PC ti nikdy nedá 180W :) takže to ten zdroj utáhne více než s přehledem ;) prostě W nejsou vše ...

//edit stejně dobrý ? tak to je jedině : Enermax Liberty PSU ELT500AWT - 500 W ... 3370,- ( http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=8408 )
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

OC má na spotřebu malej vliv, tedy pokud zároveň nezvedáš i napětí. Při zvýšení napětí u CPU o 10% se zvedne spotřeba o 21%, papírová spotřeba winchestru je tuším max 65W, když do něj dáš 1,55V (což je cca10=) zvedne se na 79W. Dualcore AMD má max. 110W.
Zde je nádhernej test spotřeby PC - všech větví. Vřele doporučuju všem "bláznům" co se honí za watty, snad se vrátí zpátky na zem.

Testovaná sestava měla zdroj fortron 500W, cpu A64 3800+ (overclocked to 2.8GHz with Vcore increased by 0.1V) a jeho spotřeba nepřesáhla nikdy 77W.
Grafika 6800GT max 80W i s raptorem v zádech, celkově by to utáhl i 250w zdroj specifikace ATX 12V 2.0.

Pokud chceš kvalitní zdroj ber Enermax, Chill se s ním nemůže rovnat, a navíc cena u toho Liberty je imho velice dobrá.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jája píše:....
absolutní souhlas :) to by chtělo dát do FAQ ;)

BTW: ještě Tagan dělá kvalitní zdroje ale zrovna řada Enermax Liberty je asi to nej co lze pořídit ... :)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Digitaldoom píše: BTW: ještě Tagan dělá kvalitní zdroje ale zrovna řada Enermax Liberty je asi to nej co lze pořídit ... :)
imho je enermax predrazeny, ale maybe do nej pudu,ale este pockam jestli se neobjevi neco levnejsiho nebo lepsiho(viz TT)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše: imho je enermax predrazeny, ale maybe do nej pudu,ale este pockam jestli se neobjevi neco levnejsiho nebo lepsiho(viz TT)
předražený ?! Náhodou u Enrmaxu přesně vím za co platím ... platím za nejkvalitnější součástky co u zdrojů lze spatřit, za vysoký výkon a za jistotu ... takže cena je podle mě naprosto přiměřená ... ba naopak nepřiměřená cena je u Chill a podobných šmejdů .. tam mi nějak nedochází za co platíme ;)

BTW: zrovna thermalke ve zdrojích nezáří ... zvlášť při těch extempore s pasivníma které vybuchují ;)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ptal sem se par lidi co prodavaji HW a enery se prej hodne zhorsily
ad TT : http://www.thermaltake.com/purepower/w0 ... twv500.htm
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše:ptal sem se par lidi co prodavaji HW a enery se prej hodne zhorsily
ad TT : http://www.thermaltake.com/purepower/w0 ... twv500.htm
jak které Enermaxi ... musíš brát že jich vyrábí kvantum ... ale to zhoršení se asi určitě netýká řady Liberty :);) ... BTW: fakt bych do thermalke nešel ... když ne enermax tak Tagan určitě ... tyhle dvě firmy mají vcelku slušný náskok před ostatními ...
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Mooooooooooc děkuji.. Určitě to jistí Enermax Liberty 400watů. Libí se mi ty ampéry, aktiv PFC, cena a real výkon a jak říkate že to má i ty dobré součastky.. .

takže ještě jednou dík. nerad bych zase něco koupil o čem si myslim že je to good, a nakonec je to zese shitka.. THX.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Digitaldoom píše:předražený ?! Náhodou u Enrmaxu přesně vím za co platím ...
Doporučuji se kouknout na tento test 36 zdrojů, kde se Enermex 565 pravidelně vypínal při odběru nad 450W, přestože papírově měl dodat 535W.. Thermaltake TWV500 byl levnější, a svých slibovaných 500W dodával bez jediného problému, a s jistou další rezervou ;-)

Po tomto testu jsem prodal Enermax a šel do Thermaltake, a naprostá spokojenost.. Enermax je nedůvěryhodná firma těžící z dobrého jména, ale dodávající produkty neodpovídající speficikacím.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no nevím Enremax Liberty se mi jevil lépe a to jak parametry tak zpracováním ... ti jestli se Enermax vypne při 450W fakt neřešim ;) takovou spotřebu opravdu nemam ale co sme si proměřovaly zdroje ...viz má nedávná reakce v thread o zdrojích nad 4000,- tak ten TT se mi nejevil moc dobře ... měl slabší hodnoty ale upřímě vybíral jsem opravdu to nejlepší ale když má někdo TT tak tím rohodně nic nezkazí ... mým favoritem je nyni Enermax Liberty 500W za 3300,- pro nejsilnější parametry a nejlepší zpracování (pro mě osobně;) ) ...

vybíral jsem a testoval zdroj kolem 3300,- ne dražší ! a řada enermax Liberty byla OK ... o řadě Enermax noiser mám táké své pochybnosti ;)
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Digitaldoom píše:no nevím Enremax Liberty se mi jevil lépe a to jak parametry tak zpracováním ... ti jestli se Enermax vypne při 450W fakt neřešim ;) takovou spotřebu opravdu nemam ale co sme si proměřovaly zdroje ...viz má nedávná reakce v thread o zdrojích nad 4000,- tak ten TT se mi nejevil moc dobře ... měl slabší hodnoty ale upřímě vybíral jsem opravdu to nejlepší ale když má někdo TT tak tím rohodně nic nezkazí ... mým favoritem je nyni Enermax Liberty 500W za 3300,- pro nejsilnější parametry a nejlepší zpracování (pro mě osobně;) ) ...

vybíral jsem a testoval zdroj kolem 3300,- ne dražší ! a řada enermax Liberty byla OK ... o řadě Enermax noiser mám táké své pochybnosti ;)
díky. taky si myslim ze 450 watu jen tak nedosahnu. max.budu mit v budoucnu procak s dvema jadrama nejakou highend grafiku. a postupem času se budou čipy vyrábět stále menší technologii, tak snad ta spotřeba bude trochu klesat.
schinach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schinach »

Sli byste spise do AKASI nebo DO taganu podobnych parametru ?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“