Problém s formátováním SATAII

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Svobik7
Nováček
Nováček

Problém s formátováním SATAII

Příspěvek od Svobik7 »

Zdravim potřeboval bych helpnout. Muj kamos ma disk pripojenj pres SATAII a má WinXP. Když chci disk zformátovat a nasledně ne něj znovu nainstalovat wokna tak to napiše že nenašel disk. Formátoval jsem to tím způsobem že sem dal v BIOSu boot from CD a pak už by to mělo jet jako u mě já mám ale připojenej HDD přes IDE. Némáte s tím někdo zkušenosti? Díky moc
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

Tam se myslim musi nahrat ovladace na sata disky.Melo by to byt na diskete.
Frtka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frtka »

Eventuelne by si je mel najit na webu vyrobce te desky.
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
i5- 2500K@3500, 8GB, 560Ti, 21' CRT Dell
Svobik7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Svobik7 »

Tak hele on našel doma ještě jeden disk asi jenom 10GB a chtěl to vyskoušet jestli to neni tim diskem. Ale neni i u tohohle to taky pise disk nenalezen. Daji se XP jeste jinak dat instalovat než boot z CD. Na tom disku nic neni takze format nemusim delat.
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Prostě strč do disketovky tu disketu s ovladačema a až se ti při instalaci XP napíše v nejspodnějším řádku abys zmáčknul F6 pokud chceš instalovat ovladače SCSI (nevím jestli je to takhle přesně), zmáčkni F6 a je to. :)

// nějak jsem přehlédl poslední příspěvek :oops: ...nastav v BIOSu autodetekci na fšech kanálech a pak to musí šlapat, ináč je podle mě nějaká krpa na desce.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“