predem chci pozdravit stare zname ....
a ted trochu k tematu NfSMW ...
reakce v tomto threadu mne vubec neprekvapily. PRedem chci rict, ze tu spetku realnosti bude mit NfSMW take, mozna jinde, ale bude ji mit take. Zadny titul a to ani HC simulator se nemuze nazyvat realnym, proste to nejde, vzdy to bude o mire kompromisu a zameru vyvojaru jak sirokou komunitu hodlaji oslovit a s cim maji sanci se prosadit. Proto je vyjmenovavani her s pseudorealnou fyzikou uplne zbytecne a neni o tom muj prispevek. Vzdy se da najit mnoho prvku, ktere realne nejsou a diskuze by se zvrtla v pouhopouhy souboj slov bez konce.
To, jestli nekde pribrzdis je spis otazka stylu rizeni a jisteze muzes hrat hru podle sveho gusta. Ja osobne mam pocit, ze v NfSMW je toto opravdu nekdy lepsi, nez jizda pod stalym plynem, ale z dema se to da jen tezko posoudit.
Co se tyce odladeni dema, to mi prijde mi solidni (narozdil od jinych dem nebo plnych her) a nemoznost vypnuti MB je spis mrzutost i kdyz pravdou je, ze k dokresleni pocitu z rychlosti je tento efekt asi nejdulezitejsi. Hra se pak dostava uplne nekam jinam a honba za FPS nebude tim padem tak nutna, protoze ten pocit budete mit diky MB efektu. Jenze, pak je tady online a zde je rozmazani vyhledu velkou nevyhodou proti lidem bez nej. Tim padem nejsou uplne rovne podminky a mozna touto cestou chteli vyvojari hru co nejvice vyvazit pro vsechny hrace. V option mnoho veci nastavit jde, takze i s FPS se da udelat mnoho, toto jedine budeme muset prijmout jako nezmernou soucast hry a jako soucast inovaci.
I ja se ovsem priklanim k nazoru, ze pokud nekoho hra neoslovi pak by ji asi hrat nemel. Samozrejme je kazdeho vec, aby se vyjadril i k tomu, co se mu nelibi, nikdo nema pravo pravo na nazor upirat. Jenze (a to neni mysleno na nikoho konkretniho), je prilis mnoho plytkych kritickych nazoru, kteri kritizuji cokoliv a kdykoliv uz jen z principu. Videl mne snad nekdo chodit vehementne kritizovat neco, co mne neoslovilo, ci se mi nelibi ? Vsak to nestoji ani za ten cas straveny u monitoru, kdyz se mi to nelibi.
Ja si myslim, ze kazde pokracovani jakekoliv hry ma tezsi vychozi pozici (obzvlast uspesne), protoze to co se nam libilo na predchozich dilech chceme aby bylo dovedeno k dokonalosti a protoze hodne hracu=hodne nazoru na vylepseni, vsem se novy dil serie zavdecit proste nemuze. Ja osobne jsem zastance tolerovani her, ktere mne neoslovuji a o to vic mne mrzi netolerantnost druhych.
Z dema si netroufam hodnotit jestli chemie hratelnosti bude namichana dobre. Demo NfSMW se mi v nekterych ohledech libilo, v jinych nelibilo ... presto davam teto hre sanci mne presvedcit, ze za to stoji. Ja si myslim, ze az prilis se snazime hry prizpusobovat nasim ocekavanim a to ani pri nejlepsi vuli proste nejde. Ono s takovou by mozna mnoho hernich zanru (nejen) ani nevzniklo, protoze by si nikdo s inovatni myslenkou netroufal prijit. A NfS serii se inovativnost v arkadovem jezdeni rozhodne uprit neda ... vzdyt jaka hra pred vydanim NFSU dokazala zavody s prvky tuningu tak dobre skloubit dohromady ? Vzdy to byl bud tuning, nebo zavody ... dohromady nic poradneho nebylo.
I proto jsem plny ocekavani, i kdyz nepredpokladam vyssi hratelnost nez byla u predchozich dilu a budu uprimny, toto prekonat bude tezke pro jakoukoliv novou hru. Bez spousty novych napadu a principu (jiste opet kritizovanych) nedokaze to ale zadna nedokaze.