Caute, mam v grafarne bios z GT. Dostanu se tak na takt 512/ 1023 .
A potom se mi zacnout objevovat artefakty, a nekdy se restartne i komp a pritom teplota kolem 76°C . Mam tam vyrobni chladic. Nyskite, ze kdyz si tam koupim nejaky lepsi, tak nebudu mit ty artefakty a budu moct vice taktovat ? Uvazuju o tomhle :
Tommy3D píše:Chci se zeptat na taktování a hlavně v čem nejde mi MSI 3D Turbo Experiece a v Biosu to nemůžu najím mám ASUS tak nevim, je ještě nějaká možnost? Díky
Wtf ... v BIOSu ... ?! V sekci NVidia (to je tahle) jsou označeny důležité thready a tam najdeš i čím a jak taktovat. (RivaTuner, přes ovladače ...)
lukimiki píše:Oki thx tak si koupim toho zalmana...co myslis, budu moct vice taktovat (bez artefaktu) ?
ten PrimeCooler nebyl spatna volba...To ze Efiness ma jako srdcovku Zalmana je jasna vec ...Zalman ma lepsi provedeni...ale podle testu (tusim,ze byly na svethardware.cz) byl rozdil max 2°C(jestli si to dobre pamatuju)...jestli ti tohle za ty prachy stoji Ja mam celohlinikovyho PrimeCoolera a pri zatezi je teplota o cca 10°C nizsi a to za 250,-Kč sDPH...kazdopadne s Zalmanem bys nemel sahnout vedle...ale to ostatne ani s PrimeCoolerem...
lukimiki píše:Oki thx tak si koupim toho zalmana...co myslis, budu moct vice taktovat (bez artefaktu) ?
ten PrimeCooler nebyl spatna volba...To ze Efiness ma jako srdcovku Zalmana je jasna vec ...Zalman ma lepsi provedeni...ale podle testu (tusim,ze byly na svethardware.cz) byl rozdil max 2°C(jestli si to dobre pamatuju)...jestli ti tohle za ty prachy stoji Ja mam celohlinikovyho PrimeCoolera a pri zatezi je teplota o cca 10°C nizsi a to za 250,-Kč sDPH...kazdopadne s Zalmanem bys nemel sahnout vedle...ale to ostatne ani s PrimeCoolerem...
Tak jsem se dival na ten Svet Hardware. Jsou tam ty chladice Primecooler a Zalman . Ten primecooler (polomedeny) je lepsi nez Zalman (celomedeny), ale zase ma horsi montovani a je lepsi jenom o 1°C xD ..... tak si asi koupim toho Zalmana
...BTW .. Ted jsem se jeste dival na ty chladice a ten Zalman je takovy strasne tenky, ale zato ten Primecooler je celkem narez...nevite, ktery mam teda koupit ? xD
CPU:Intel Pentium 540J 3,2 Ghz, RAM: 2x Geil 512MB DDR2 CL 4; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond @ 500/1000 ; MB: MSI 915G combo; HDD: Western Digital 80GB 7200rpm S-ATA; HDD2: 6GB SAMSUNG; CDRW/DVD: Teac DV 552G ; DVD RW: LG 4167B
AQUAMARK: 52k
Hoj vsem, ja taky potrebuju poradit... vim ze tady je diskuse o MSI, ale ja mam Leadtek A6600 TD 256 Mb verze, a mam takty pameti: 560 MHz
jadro: 458 MHz
Newim, jestli to nahodou neni malo, mam tam BIOS od Sparkle - normalni pro 256Mb verze, myslite ze tam muzu narvat BIOS od Sparkle pro 6600 GT ? Diky
Motherboard MSI K8T Neo Gr. karta Leadtek A6600 TD Procesor Socket 754 AMD Athlon 64 3000+ 2.0 GHz RAM Corsair 2x512MB DDR400 CL2.5 Disk Seagate 200 GB 7200 ot./min Zdroj EC 300W Bedny Creative Inspire T3000 2.1 Myš Logitech MX518
Já bych řek že ty takty jsou v pořádku,co bys taky chtěl víc,když původní máš 300/500 těm pamětem se moc nediv,jsou to vobyčejný DDR...BIOS z GT tam nenarveš určitě,protože GT má GDDR 3 paměti...a nechápu proč tam máš BIOS z Sparkle,když máš Leadtek?
povedlo se mi vymenit moji 6600Diamond za jinou, kvuli lepsimu oc
s ninejsi jsem se dostal na 565/1175, v 3Dm03 jsem dal ale pouze 8600 oproti 8900 pri 598/1133, ale
ALE ty takty pameti co mam ted jsou ve praxi mnohem lepsi nez predtim. Treba v D3 na 1024, UltraHigh, vse on, 2x vyhlazovani, mam o 3fps vic nez s minulou kartou tedy 40 oproti 37
Zkoušel jsi to napětí dávat na 1,6V přes bios? Jak se to chová?
zkousel, chova se to normalne, az na to ze vysledky jsou horsi, ta karta je takova "zpomalena" , moc si to nedokazu vysvetlit. Delal jsem to teda jen na prvnim Diamondu, zkusim to na nynejsim
Nejlepsich vysledku jsem dosahl pri 1,5V
AlesShi píše: zkousel, chova se to normalne, az na to ze vysledky jsou horsi, ta karta je takova "zpomalena" , moc si to nedokazu vysvetlit. Delal jsem to teda jen na prvnim Diamondu, zkusim to na nynejsim
Nejlepsich vysledku jsem dosahl pri 1,5V
hmm zajímavé
AlesShi píše: urcite bude pri 1,6V vic topit, ale to neresim
puvodni 80ka vetrak primo na boxu sla pryc a misto ni jsem zavesel do pci diry ve skrini 120ku Akasa
neni primo ve stredu kartu, nechladi lip, ale to ticho! Teplota max 60°C je taky vpohode, hlavne je to cool