DTS (prosim poradte!)
Moderátor: CageJ
- blaster
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
DTS (prosim poradte!)
chtel bych si poridit DVD prehravac s dekoderem.
mam hifi vez TECHNICS a ta nema dekoder.. a potrebuje zapojit kazdy repro zvlast.
a ted mi jde o to. chci si koupit DVD s dekoderem tedy(
aby melo 5.1 analgovych vystupu) a nektery DVD neumi DTS.
co to pro me znamena?dolby digital a DTS je rozdil?
dik moc!
mam hifi vez TECHNICS a ta nema dekoder.. a potrebuje zapojit kazdy repro zvlast.
a ted mi jde o to. chci si koupit DVD s dekoderem tedy(
aby melo 5.1 analgovych vystupu) a nektery DVD neumi DTS.
co to pro me znamena?dolby digital a DTS je rozdil?
dik moc!
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo, je tam rozdíl. Je to prostě jiný zvukový formát. DTS (Digital Theatre Systems) používá oproti Dolby Digital (AC3) variabilní bitrate a celkově má trochu čitelnější zvuk.
Nicméně, nedělal bych si s tím hlavu. DTS bývá k některým filmům na DVD dáváno jako alternativa k DD, nicméně DD je tam vždycky. DTS je tu bráno jakože pro "fajnšmekry". Takže když budeš mít přehrávač, který umí jen DD, tak zas o tolik nepřijdeš.
Nicméně, nedělal bych si s tím hlavu. DTS bývá k některým filmům na DVD dáváno jako alternativa k DD, nicméně DD je tam vždycky. DTS je tu bráno jakože pro "fajnšmekry". Takže když budeš mít přehrávač, který umí jen DD, tak zas o tolik nepřijdeš.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- blaster
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo,diky....
tak ze si muzu v klidu poridit toto DVD?
pak mi taky na nem zalezi,jestli vypaluje vypalene DVD,nekteri rikaji ze ano a nektery rikaji ze ne.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32501
tak ze si muzu v klidu poridit toto DVD?
pak mi taky na nem zalezi,jestli vypaluje vypalene DVD,nekteri rikaji ze ano a nektery rikaji ze ne.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32501
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že bude dobrej. Jestli přehrává pálený DVD nevím, ale selský rozum mi říká, že vzhledem k tomu, že ve formátech DivX a Xvid moc originálních filmů nevychází
, tak bych podporu DVD-R/RW celkem předpokládal.
//Edit : aha, DivX je vlastně doménou CD...
Ale jak ti radí i v diskuzi na CZC, asi ho budeš opravdu muset koupit a vyzkoušet si to. Nemá náhodou CZC možnost vrácení zboží do 14ti dnů bez udání důvodu ?
//Edit : aha, DivX je vlastně doménou CD...

- blaster
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

Mě připadá že je u některých filmů rozdíl DD vs. DTS znatelný.
Nehledě na to že některá vypalovaná DVD ani DD zvuk nemají. Důvod je v tom že nepotřebná audio stopa zabírá místo které se nechá využít pro film. Já osoblě jsem DVD vždy přepaloval film + DTS.
Nehledě na to že některá vypalovaná DVD ani DD zvuk nemají. Důvod je v tom že nepotřebná audio stopa zabírá místo které se nechá využít pro film. Já osoblě jsem DVD vždy přepaloval film + DTS.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, mně taky... Ovšem za předpokladu, že to máš na čem přehrát (myslím tím odpovídající kvalitu reprodukčního řetězce, nejen DTS dekodér) a že je to smíchaný a zmasterovaný dobře, což zdaleka není vždy.cabman píše:Mě připadá že je u některých filmů rozdíl DD vs. DTS znatelný.
Pokud ovšem ten film měl stopu DTS...cabman píše:Já osoblě jsem DVD vždy přepaloval film + DTS.

- Delorean
- Začátečník

-
Skutečný "stav" podpory DTS u DVD přehrávačů je někdy problém zjistit - kamarád kupoval nějakej H&B přehrávač a potřeboval z něj šest analog.audio výstupů do zesíku. Sice všude psali, že přehrává zvuk DD a DTS, ale ve skutečnosti DVD nemělo DTS dekodér(jen DD), takže akorát šel poslat DTS stream do digitálního výstupu. DD šlo v pohodě do digitálních i analog.výstupů. Takže v jeho případě u DVD jen s DTS stopou zvuk nepřehrál. Ale to všechno zjistil až po koupi.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: