Ohlé čtyri piny na procesoru Opteron 144

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Krca
Nováček
Nováček

Ohlé čtyri piny na procesoru Opteron 144

Příspěvek od Krca »

Dnes mi došla zásilka z obchod.cz , minojiné také procesor Opteron 144.
Po bližším ohledání jsem zjistil že jsou na něm čtyři piny ohnuty. Mám se je pokusit rovnat(pokud bych je zlomil bude procesor fungovat?) nebo reklamovat? Předem díky za odpověd.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ohlé čtyri piny na procesoru Opteron 144

Příspěvek od sh »

Krca píše:Dnes mi došla zásilka z obchod.cz , minojiné také procesor Opteron 144.
Po bližším ohledání jsem zjistil že jsou na něm čtyři piny ohnuty. Mám se je pokusit rovnat(pokud bych je zlomil bude procesor fungovat?) nebo reklamovat? Předem díky za odpověd.
takze pokud je zlomis zalezi jaky piny , ja byt tebou ozval bych se na obchod.cz a optal bych se co s tim , jinak narovnat je muzes , meli by to vydrzet , ale to tak max 2x pak by se ulomil... takze fakt jemne a opatrne , jinak jak rikam vsude obchod.cz ee
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Krca píše:Dnes mi došla zásilka z obchod.cz , minojiné také procesor Opteron 144.
su ohnute tak, ze sa neda zalozit do s939 ???

ak ano, tak by som to na tvojom mieste siel ihned reklamovat
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

mirkee píše:
su ohnute tak, ze sa neda zalozit do s939 ???

problem je ze to svedou na postu a na poste reknou ze si to mel pri prebyrani zkontrolovat takze asi tak...
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

no, kdyz to svedou na dopravce tak bych si nechal sepsat protokol o skode, protoze pokud to bylo dobre zabalane tak to zkurwil dopravce...

jinak uz sem ulomil nohu u A64 s754, byla naka ohla ja si nevsiml a nacpal to do socketu... paxem to vyndal a zjistil ze se v pulce ohla a zalezla do stejne diry jako zbyla pulka nohy... v takovemto pripadku se mi opravdu ulomila pri rovnani a musel sem ji nechat znovu pripajet...

pokud jsou nozicky jen mirne ohnute, nic s toho nedelat, vzit neco mekkeho a tenkeho a narovnat je vlastni pomoci... staci je jen umirnit aby sklouzly do der a pak se defakto narovnaj samy....

_I_I_I_ standart
_I_I_/_ ohla noha co se dobre rovna

pokud se ti ohne jakoby v polovine chce to u patice dobre a pevne chytit protoze jinak ti sila potrebna k narovnani ohnuteho dratu zpusobi ze se to dole utrhne z toho pajeneho spoje...
nejprve mi to pajel nekdo kdo to umi a po 1 vlozeni do s. se to urvalo... taxem to vzal kamosovi -> kutil & zlatnik... cely to dole oskrabal, nohu vyrobil novou a zlato na zlato pripajel, drzi to jak pribity, lip jak ty novy nozicky :) , ale kdejakej pepa bust to asi neopravi...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Krca
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krca »

sh píše:
mirkee píše: su ohnute tak, ze sa neda zalozit do s939 ???

problem je ze to svedou na postu a na poste reknou ze si to mel pri prebyrani zkontrolovat takze asi tak...
Dva jsem už vcelku srovna, zbylé dva pravděpodobně narovnat nepujdou.
Do socketu na desce vložit procesor nejde. Podle mě se tomu při přepravě stát nic nemůže, je to v tom plastovém pouzdru.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Krca píše:
sh píše: problem je ze to svedou na postu a na poste reknou ze si to mel pri prebyrani zkontrolovat takze asi tak...
Dva jsem už vcelku srovna, zbylé dva pravděpodobně narovnat nepujdou.
Do socketu na desce vložit procesor nejde. Podle mě se tomu při přepravě stát nic nemůže, je to v tom plastovém pouzdru.
pokud nebylo poskozeno plastove pouzdro , tak je to spatne primo od vyroby , nebo to bylo zameneno ve VO.. tj Ridea v tomto pripade
ghf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ghf

Příspěvek od ghf »

z vlastní zkušenosti vím, že reklamaci ti rozhodně neuznaj.
Core2 Duo E8200, Asus P35 - P5KC, Sapphire 3870 512 MB- DDR4, 2x1024 DDR2 Corsaire 800 CL 5 5 5 12, Maxtor 400 Gb.
ghf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ghf

Příspěvek od ghf »

Reklamace, to je slabá stránka AMD. Bejt to INTEL, tak ti to vymění v pohodě
Core2 Duo E8200, Asus P35 - P5KC, Sapphire 3870 512 MB- DDR4, 2x1024 DDR2 Corsaire 800 CL 5 5 5 12, Maxtor 400 Gb.
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

:) Včera mi došel taky jeden kousek Opteron 144 a neměl jsem ohnuty čtyři piny ale bylo jich celkem asi čtyři řady pinů po okrajích. Když jsem to uviděl, tak se mi z toho chtělo trošku zvracet :o . Do reklamace bych nešel, neměl bych na to nervy. Tak jsem vzal jehlu a po dvou hodinách se mi ty piny podařily dostat do jakštakš původní polohy a asi na po dvacátý pokus procesor zapadl do patice 939. Risk zisk, ale chce to pevné nervy a jistou ruku. Co všechno člověk nedokáže?!
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

to je teda docela prasarna od tech kdo to balej ze tam todle davaj...zrejme zadna vystupni kontrola
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Lidi premejslejte pro byly ty piny ohnuty?Protoze si je typove v VO nebo v kramu odzkouseli a vybirali si ty best kousky.A jak to nekdo vyndaval tak se s tim nemazal a ohnul to.Vsechny jsou tray baleni a neni problem par desitek kusu otestovat a krumply pustit zpatky do obehu.Reklamace nema absolutne smysl.Dneska uz malokdy trefis na dobrej kus..ja osobne bych spis zkusil 146.Ale je to fakt loterie
Mac...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Závisí na tom kde nakupuješ. Pokud by mi při reklamaci dodavatel řekl, že je to můj problém, tak se tam už neukážu a on na tom tak i tak prodělá. Další objednávky už zašlu někomu jinému => on má po srandě. Proto jsou všichni na větší zákazníky, tak hodní. Horší je to u eShopů. Zde to bude chtít spíše diplomatické jednání. Takový pěkně psaný dopis na distribuční oddělení vyřeší mnohé problémy. Stalo se mi to pouze jednou, dodavatel se omluvil a procesor s omluvou vyměnil.

//asi to spíš patří do sekce reklamace a zákony :oops:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

godlike píše:Lidi premejslejte pro byly ty piny ohnuty?Protoze si je typove v VO nebo v kramu odzkouseli a vybirali si ty best kousky.A jak to nekdo vyndaval tak se s tim nemazal a ohnul to.Vsechny jsou tray baleni a neni problem par desitek kusu otestovat a krumply pustit zpatky do obehu.Reklamace nema absolutne smysl.Dneska uz malokdy trefis na dobrej kus..ja osobne bych spis zkusil 146.Ale je to fakt loterie
prave proto zalezi kde nakupujes .. ve VO to nedelaj to delaj ve kramech a eshopech tj tech vasich usetrenych par procent na ukor kvality reklamaci , kvality atp..
stepa píše:to je teda docela prasarna od tech kdo to balej ze tam todle davaj...zrejme zadna vystupni kontrola
to s tim nema co delat.. je to kvuli eshopum atp
Reklamace, to je slabá stránka AMD. Bejt to INTEL, tak ti to vymění v pohodě
jen a jen pravda Intel ma hyper reklamace oproti Intelu , obzvlast pokud jste v jejich programu a berete napr v kvazaru , tak vam pri urcitem obratu daji garanci reklamace do 48h coz u AMD neexistuje..
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

sh píše:jen a jen pravda Intel ma hyper reklamace oproti Intelu
:roll: asi si to druhe myslel amd :)
.Den
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .Den »

Ja je mel sice ohnute tak, ze do socketu by nevlezly, ale bylo to fakt o nejaky ten nanometr, tak jsem proste vzal plochy sroubovak, opatrne to dal do rovne polohy a vse funguje jak ma. :wink:
(Uz neplatne, ted jedu z notebooku. :) Ale PC porad funguje.) Opteron 144 CABGE 55C; Sapphire ATi Radeon X800GTO FireBlade Edition; A-Data Vitesta 2x512MB DDR500MHz Dual Channel; DFi LanParty UT NF4 Ultra-D; LC Power SuperSilent Black 6550 rev.2 550W; Maxtor MaXLine III 7L250S0 250GB SATA; Arctic Cooling Freezer 64 Pro; Zalman VF700-Cu
kenjo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenjo »

čuss, taky jsme rovnal jeden pin u Opterona 144 a šlo to v pohodě, ale pokud je to nové a jen trochu to jde, tak bych to reklamoval 8-)
---------- ASUS A8JN-4P008 ----------
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

do 14-ti dnů to můžeš vrátit bez důvodu,platíš jen poštovné,
ASUS A6T AP017
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Budulman píše:do 14-ti dnů to můžeš vrátit bez důvodu,platíš jen poštovné,
a na to si prisel jak?dle zakona musis uvest produkt zpet do puvodniho stavu dokonce pokud ho chces vratit nesmis mit otevrenej obal ci nejak poskozenej , takze kdyz to rozbalis ci namatlas pastou tak to pozna i blbej a kazdej pravej eshop te posle do haje, jen ten co to nezna ti to vezme
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

sh píše:
Budulman píše:do 14-ti dnů to můžeš vrátit bez důvodu,platíš jen poštovné,
a na to si prisel jak?dle zakona musis uvest produkt zpet do puvodniho stavu dokonce pokud ho chces vratit nesmis mit otevrenej obal ci nejak poskozenej , takze kdyz to rozbalis ci namatlas pastou tak to pozna i blbej a kazdej pravej eshop te posle do haje, jen ten co to nezna ti to vezme
je jasné, že když to použiješ a bude to vidět, tak nemůžeš říci, že to vracíš jen tak, neměl nic rovnat a takhle to vrátit, měl jsem stejnej problém u Avecomu, hned jsem tam volal a řekl jim že je to ohlé, dostal jsem zpět peníze
ASUS A6T AP017
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“