da se sehnat radeon 9800xt? upgrade z 9600pro

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Lukmas
Nováček
Nováček

da se sehnat radeon 9800xt? upgrade z 9600pro

Příspěvek od Lukmas »

vyplati se to?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: da se sehnat radeon 9800xt? upgrade z 9600pro

Příspěvek od sh »

Lukmas píše:vyplati se to?
urcite :) priste se mrkni treba na 3dmarky.., tohle je skoro na lock:)

http://graphics.tomshardware.com/graphi ... index.html
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

no me hlavne zajimalo jestli se da sehnat tahle verze protoze v posledni dobe vidim ze se prodavaj pouze 9800Pro a SE :oops:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Lukmas píše:no me hlavne zajimalo jestli se da sehnat tahle verze protoze v posledni dobe vidim ze se prodavaj pouze 9800Pro a SE :oops:
daji ale ne v CR krajinach , jinak 9800PRO ti myslim staci taky v pohode , OC to ma slusny a dostanes se skoro na 9800xt , a ten cenovej rozdil je dost velkej , navic 9800pro sezenes tady v bazaci do 3k...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

urcite pro...XT nema zdaleka taky pomer cena/vykon... inak pro nataktujes a preflashujes na XT (velmi velka sanca) :wink:
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Spirit píše:urcite pro...XT nema zdaleka taky pomer cena/vykon... inak pro nataktujes a preflashujes na XT (velmi velka sanca) :wink:
Flashovat 9800Pro na XT je k ničemu, stačí jednoduše ATItool a při spuštění 3D aplikace zvedne takty na XT (nebo na nastavené hodnoty) a při přechodu zpět do Win opět na Pro takty - aspoň se ti tolik nehřeje... Flashem dosáhneš jen toho, že se ti hlásí jako XT, jinak nic.
Bacha pokud na ni budeš dávat VGA Silencer - napájej ho přímo ze zdroje a ne z PCB garfiky - jinak ji zničíš do 1/2roku..

Mnoho lidí zapomíná, že 9800Pro se od XT nelišila jen mírně zvedlými takty ale taky dvojnásobnou pamětí - XT byla 256MB :wink:

Jedině bazarovej...
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak 9800Pro sem se dostal na vyšší takty než XT ale hlavne tam byl rozdil ceny a tech 256MB o proti 128MB pameti nebylo znat v testch prakticky vubec.
Upgrade poznáš určite.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Dzin píše:Tak 9800Pro sem se dostal na vyšší takty než XT...
Nevšiml jsem si, že by zde někdo tvrdil že takty XT (412/730) jsou pro 9800Pro (jádro R350) stropem, takže určitě některý kousky šli i výš (např. můj pouze na 424/745 ale i to je overPRO).
Samozřejmě že i origo 9800XT (jádro R360) šla taky kus od kusu přetaktovat... :twisted:
Přínos 128MB/256MB nebyl v době nejvyšší slávy (2003) znatelný, ale u pozdějších her FarCry a dál je již znatelný je.
Cenové rozdíly hraly roli v dobách kdy tyto karty stály 15 - 20 kKč,-
Sehnat bazarovou Pro není problém s XT je to horší, protože Pro byla v produkci mnohem déle a její cena klesla postupně z 15,- až k 4,-. XT skončilo někde na 10,-kKč.
I když Lukmas neuvedl zbytek sestavy tak upgrade z 9600Pro na 9800Pro se podle mě určite vyplatí a podle mé zkušenosti na takovým Athlonu3200+/512MB by měl nárust v 3Dmarku 03 být cca. z 3600 na 6100, což není malý skok!
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

co se tyce sehnani 9800xt tak mrkni do DE tam se jeste sehnat daji ale fakt totalni nedostatek a vyprodeje.. a jejich cena je snad 2x vysi nez PRO , takze kup radeji PRO
s tou velikosti ma pravdu clovek viz vyse , drive nebyly hry co by to vyuzili , dnes je tomu jinak..
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Fakt by asi byla nejlepší bazarová R9800Pro, ať už 128MB (ty už se na shopech neprodávaj) nebo 256MB (ty se daj sehnat i nový ale cena nic moc). Jinak pozdější modely Pro, včetně 128kovejch, měly jádro R360 (jako ta moje, původně koupená minulý prázdniny za cca 7000 Kč). Podotýkám že ATiTool hlásí jádro R350 ale pod chladičem je opravdu R360. A nevim kdo tady kde přišel na to že R360ky byly šmejdy co nešly nataktovat (hledej ve starších tématech) ale mně jde se Silencerem i na 435MHz.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Charlie Breaker píše:
Spirit píše:urcite pro...XT nema zdaleka taky pomer cena/vykon... inak pro nataktujes a preflashujes na XT (velmi velka sanca) :wink:
Flashovat 9800Pro na XT je k ničemu, stačí jednoduše ATItool a při spuštění 3D aplikace zvedne takty na XT (nebo na nastavené hodnoty) a při přechodu zpět do Win opět na Pro takty - aspoň se ti tolik nehřeje... Flashem dosáhneš jen toho, že se ti hlásí jako XT, jinak nic.
Bacha pokud na ni budeš dávat VGA Silencer - napájej ho přímo ze zdroje a ne z PCB garfiky - jinak ji zničíš do 1/2roku..

Mnoho lidí zapomíná, že 9800Pro se od XT nelišila jen mírně zvedlými takty ale taky dvojnásobnou pamětí - XT byla 256MB :wink:

Jedině bazarovej...
No to jsou kraviny!
1. Preflashovanim XT BIOSem se v nekterych pripadech zvysi napeti do RAM karty a jdou stabilne vice pretaktovat.
2. mel jsem R9800PRO udelal z ni XT flashem a Silencer na ni u znameho jede dodnes a to je karta osazena Silencerem asi 1.5roku! a nic neshorelo.Kdepak jsi to vzal?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Charlie Breaker píše:
Dzin píše:Tak 9800Pro sem se dostal na vyšší takty než XT...
Nevšiml jsem si, že by zde někdo tvrdil že takty XT (412/730) jsou pro 9800Pro (jádro R350) stropem
Jednak to netvrdim ani já takže nevim proč me napadas!,Takže lepe čti a hlavne tam sh piše že nektere kousky se dostanou skoro na takty XT na to byla moje reakce :wink:
Dost OT.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

OBR píše:1. Preflashovanim XT BIOSem se v nekterych pripadech zvysi napeti do RAM karty a jdou stabilne vice pretaktovat.
2. mel jsem R9800PRO udelal z ni XT flashem a Silencer na ni u znameho jede dodnes a to je karta osazena Silencerem asi 1.5roku! a nic neshorelo.Kdepak jsi to vzal?
1, O tom jsem neslyšel, což ale neznamená, že to tak v některých případech nemůže fungovat. Asi to záleží na použitým jádru R350/R360 nemám tři zlaté vlasy a bohužel/bohudík nejsem děd vševěd....

2, Osobní zkušenost a taky bohužel řady lidí na tomhle fóru. Reklamací 9800Pro (Sapphire) osazených prvotním VGA Silencerem jsem prováděl já osobně cca. šest za posledních 18 měsíců z 8-10 karet které mi prošly rukama a byly vybaveny VGA silencerem. Podotýkam, že k tomu tedy nedošlo u všech karet a taky neodešla žádná karta vybavená novějším typem Silenceru. K závadě docházelo v rozmezí 3 - 12 měsíců. Všechny byly úspěšně vyreklamovány za nový kus. Zatím v mém okolí neodešla žádná 9800Pro u níž je VGA Silencer napájen přímo.
Problém byl diskutován i na tomhle fóru například tady jsou novější příspěvky:
LINK 1
LINK 2
Takhle docela rozumně objasňoval tento fenomén sberatel grafik no-X:
no-X píše:spirit: já to vidím tak, že to napájení jde přes nějakej filtrační nebo regulační obvod, kterej je společnej pro více částí karty. A jeho nadměrným zatěžováním vlivem silenceru zřejmě dojde k tomu, že se poškodí a pustí do karty trochu jiné napětí (trochu nižší nebo vyšší). Citlivá elektronika to nezvládne, ale větrák je v poho (všimni si, že do 12V větráků můžeš pouštět 5-15V a točí se tak jako tak, ale grafickýmu čipu nebo pamětem to zas tak jedno být nemusí).
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Charlie Breaker píše:
OBR píše:1. Preflashovanim XT BIOSem se v nekterych pripadech zvysi napeti do RAM karty a jdou stabilne vice pretaktovat.
1, O tom jsem neslyšel, což ale neznamená, že to tak v některých případech nemůže fungovat. Asi to záleží na použitým jádru R350/R360 nemám tři zlaté vlasy a bohužel/bohudík nejsem děd vševěd....

1.Funguje to ve vsech pripadech , zvyseni jadra o desetiny voltu je naprosto v pohode a nezapomen na shodnost PCB jedna se prakticky o identicke karty...

2.Driv byly problemy se Silencerem to je pravda a neda se moc odmlouvat a to i u jinych GK , ale dnes jsem pri prodeji cca pul roku zpet nezaznamenal zadny problem
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ve vsech pripadech to nefunguje, BIOS Asus napeti nepridaval, PCB neni vubec stejne, XT ma 256MB, takze na to pozor, koukni se na Sapphire PRO a ASUS XT a PCB je dost odlisne.

ja za svuj zivot otestoval desitky karet pro ruzne magaziny, a i pro sebe a zadny z tech Silenceru ktere jsem na karty dal neodesly, a slapou ruzne po svete dodnes.Takze to byla nejaka vadna serie asi.A toho bych se nebal v zadnem pripade.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

OBR píše:Ve vsech pripadech to nefunguje, BIOS Asus napeti nepridaval, PCB neni vubec stejne, XT ma 256MB, takze na to pozor, koukni se na Sapphire PRO a ASUS XT a PCB je dost odlisne.

ja za svuj zivot otestoval desitky karet pro ruzne magaziny, a i pro sebe a zadny z tech Silenceru ktere jsem na karty dal neodesly, a slapou ruzne po svete dodnes.Takze to byla nejaka vadna serie asi.A toho bych se nebal v zadnem pripade.
myslel jsem bios ze znacek navzajem jinak mas pravdu , vsude to napeti naprida zalezi na znacce , ale vseobecne flash Biosu stejnych znacek fungoval pokud si dobre pamatuji , s tou pameti muzou byt problemy to mas pravdu to vis memory :oops:
kenjo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenjo »

osobně bych před 9800 series dal přednost už nějaké novější řadě gk 8-)
---------- ASUS A8JN-4P008 ----------
R3d:BuLL
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3d:BuLL »

Dala bys z 9600XT pretaktovat na 9800PRO nanejvys XT?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

R3d:BuLL píše:Dala bys z 9600XT pretaktovat na 9800PRO nanejvys XT?
9600 a 9800 jsou jine karty maji jine jadro , jinou technologii , jinou frekvenci atd atd , takze kravina :wink:
R3d:BuLL
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3d:BuLL »

Ale vzdyt 9600Xt ma jadro RV360.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“