router: připojení dalšího PC místo WAN ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

router: připojení dalšího PC místo WAN ?

Příspěvek od DJ_BuBen »

toto je můj router:
http://www.repotec.com/broadband_router/RP_IP509.htm

chtěl bych doma uspořádat menší lanparty a tak mě napadlo jestli nejde připojit do WAN portu další PC případně další router ( stejným způsobem-něco jako uplink)
setkal jste se s tímto zapojením někdo ? existuje nějaká možnost že to bude fungovat ?
thx
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

Většinou by měl být na routeru jeden port navíc ..... třeba 8+1 ..... takže, na ten devátý port (na mojem hubu označeným jako UPLINK) by mělo jít napojit další HUB ....... předpokládám, že tvůj ROUTER na tom bude podobně ....

- co se týče napojení PC na tento port, tak není jisté, jestli to bude fungovat - vím že některé PC s tím mají tvrdé problémy. ...
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

bohužel tam neni UPLINK ale WAN :sad:
router má NAT čili se na tomhle portu chová jako jedno PC
možnost PC si tedy škrtám.....
jen mi jde o to že nevím zda mi to bude fungovat a jak to mám případně nastavit...
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

nejsem si jistej, jesti náhodu ten WAN port (předpokládám, že konektor klasický síťový RJ45) není shodný s tím UpLinkem .... podle mě právě jo ....

můžeš na to zkusit napojit klasický HUB - pokud ti ho někdo půjčí - kupovat ho jen kvůli tomu by se mi asi nechtělo (ale zase nijak extrémně drahá záležitost to dneska už není)
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

co napojíš na wan port neuvidíš v místní síti, to je právě ta vlastnost levných routerů - fungují jen jako NAT routery :wink:

PS: WAN nemá s UpLinkem nic společného, uplink je port pro spojení dvou switchů bez nutnosti použít křížený kabel (což už je stejně historie, protože všechny moderní zařízení se umí s tímto nešvarem dvou druhů zapojení vypořádat)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

pavel.minarik píše:co napojíš na wan port neuvidíš v místní síti, to je právě ta vlastnost levných routerů - fungují jen jako NAT routery :wink:

PS: WAN nemá s UpLinkem nic společného, uplink je port pro spojení dvou switchů bez nutnosti použít křížený kabel (což už je stejně historie, protože všechny moderní zařízení se umí s tímto nešvarem dvou druhů zapojení vypořádat)
takže předpokládám že to nepůjde...
thx
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“