Radeon X1800 / R520 - články, testy, recenze...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nejlepší moderátor ve výslužbě
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

tak tohle je jediná možnost, která mě může dostat do náruče ATI.
Celou dobu naivně čekám na poslední sousto pro AGP, aby jeste nejakou chvíli vydrželo.
Teď jen aby se nejednalo jen o nejakou věcičku pod sklo na veletrh, ale taky aby se to objevilo v kšeftech :)
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Otázka je, jestli vůbec Diamond prodává v Evropě :( To ale neznamená, že by se nemohl objevit i jiný výrobce s podobným hybridem :)
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

docela by to bodlo... sice momentalne nevlastnim agp, ale myslim si ze ten kdo ma na s478 p4 3.0++ ghz nemusi hned tak rychle meniti mobo nebo mobo+cpu jen kuli pcie... taktez na tom asi budou majitele Axp@3200+... to co predvadi posledni dobou trh s vga mne docela fascinuje... clovek aby si kazdej "pulrok" kupoval pulku novyho compu :evil:
pokud toto opravdu bude k sehnani pro agp bude miti o5 ati neco "navic"... nwidia taky svoje agp verze high endu tusim zrusila ? ...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Tak jedna věc je, jestli se to sem bude dovážet (o tom silně pochybuju) a za druhé vidím problém v ceně. AGP verze bude dražší v řádu tisíců, učitě ne stokorun a to se už vyplatí vyměnit fošnu a CPU.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Meridius píše:Tak jedna věc je, jestli se to sem bude dovážet (o tom silně pochybuju) a za druhé vidím problém v ceně. AGP verze bude dražší v řádu tisíců, učitě ne stokorun a to se už vyplatí vyměnit fošnu a CPU.
Pokud si někdo před rokem koupil dražší sestavu s nForce3, mohla by ho AGP grafika vyjít levněji. Protože kupovat novou desku se 754 socketem se vyplatí IMHO stejně, jako kupovat grafiku pro AGP slot.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no vzhledem ze tu na PCT foru byly zarucene zpravy o tom jak nikdo tyto karty pro agp delat nebude atd atd.

tohle je prvni vlastovka a dalsi budou nasledovat, to se dalo cekat
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

fanik píše:no vzhledem ze tu na PCT foru byly zarucene zpravy o tom jak nikdo tyto karty pro agp delat nebude atd atd.

tohle je prvni vlastovka a dalsi budou nasledovat, to se dalo cekat
jen si nefandi ... jelikož těch karte prodají fakt málo (o což se klidně vsadim při jejich neskuteční ceně která bude o dobrý 1000-2000,- vyšší než PCie musí být protože se budou dělat v malých seriích čip něco stojí atd ... ) )verze to bude takovej propaák že o AGP verzi jakékoli nové Grafiky už žádnej výrobce nebude chtít ani slyšet ;)

prostě se vyplatí koupit levnjěí verzy PCie a za ten rozdíl mezi AGP a PCie pořídit tu novou desku :lol:

fakt mě docela překvapili že to vůůůbec někdo bude dělat ... ona je taky otázka zda se k nám vůbec nějaká dostane ... kdo má na GK za 12 000,- má i na zbytek ;)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

hm tak mensi prvni problemky... x1800xl od HISU , nove ovladace 5.11 a totalni pad celeho systemu , nejdrive meni problemy , zkousel jsem veskere ovladace , win apod a OS se mi vzdy kousl a po reinstalaci mi dokonce ani win nenabootovali , musel jsem udelat format a pouzit starsi ovladace... tak fakt nevim , ale takhle ee...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

jj, 5.11 se bohužel nepovedly :sad: O mnoha problémech se sice ví a budou odstraněný v 5.12, ale i tak je to na ...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no-X píše:jj, 5.11 se bohužel nepovedly :sad: O mnoha problémech se sice ví a budou odstraněný v 5.12, ale i tak je to na ...
no jsem zvedavy , takhle je to celkem dost spatny... uvidime , jinak koupit grafuli v te dobe za 13K a vysledek tohle to je dost bad :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Měls GF6 jako novinku? Tehdy jsem testoval 6800U a třeba test v UT2004 jsem musel pouštět i 8x za sebou, aby timedemo alespoň jednou proběhlo v kuse a neskončilo pádem systému. Drivery podobných kvalit jsou u grafik nové architektury naprosto běžný, to ti potvrdí každej, kdo je někdy testoval. Současná situace je vyjímečná spíš v tom, že karty relativně vyšší výkonnostní úrovně jsou cenově relativně nízko, takže se tentokrát dostaly ve větším množství mezi lidi ještě dřív, než se softwarový oddělení vyhrabalo z těch nejhorších s...patálií.

Tohle je stejný nezávisle na výrobci. A zákazník nikdy nebude spokojenej, protože buď dostane hardware, který má sice slušný drivery, ale má hodně společnýho s předchozí generací, takže vypadá technologicky "zastarale", nebo dostane technologickou novinku, jejíž drivery budou měsíc co měsíc přinášet nárůsty výkonu různým hrám na úrovni desítek procent, ale zároveň budou problémy se stabilitou, případně s různými grafickými anomáliemi.

Obojí ale nejde dohromady. A vůbec to nezávisí na výrobci hardwaru. Pro každý nový čip je třeba napsat a vychytat ovladače. A výrobce může ovlivnit pouze to, jak dlouho to potrvá. Můj odhad je deset týdnů (od prvních veřejných driverů) na dosažení bezproblémovýho chodu v běžných hrách a dalších 8-10 týdnů na dosažení kvalit driverů předchozí generace.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

to mas pravdu ale skoro par mesicu po uvedeni?vzdyt tu GK mam doma jiz pres 3 tydny a kdyz vezmu dobu uvedeni , tak vydat nove drivery , ktere delaji doooost velke problemy oproti starym , no uvidime , ja ATI verim a vim ze to bude dobre , jinak jsem prodal napriklad take GTX a naprosto bezproblemu , ale cert vi jak to bude , treba to je deskou?fakt nevim , cekam na nove drivery :(
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Je to 5 týdnů od uvedení :-)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no-X píše:Je to 5 týdnů od uvedení :-)
to ano viz jak pisi , ale proc starsi verze jede bez problemu a stara mi totalne shodila cely XP tj boot sektor disku atp? , bud je to fakt deskou , nebo to neni dotazeny do konce a byli moc rychle vypustene :(
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pokud ti to rozhodilo disk, hledej problém jinde, tohle drivery na grafiku obvykle nedělaj :wink:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no-X píše:Pokud ti to rozhodilo disk, hledej problém jinde, tohle drivery na grafiku obvykle nedělaj :wink:
to az po reinstalaci starych driveru... , viz jak jsem psal vyse , nejprve totalni pady , monitor out of range , po te 640 po te reinstalace a totalni dead systemu...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

ATi Tool beta9 (podporuje R5xx). Dám ho ke stažení, ale nefunguje na něm automatický zjišťování frekvencí a s Cat.5.11 nefunguje taktování pamětí, jen jádro. Funguje ale nastavení větráčku. Pokud by link nejel, ozvěte se na ICQ.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tak konečně PixelShader 3.0 benchmark - je od PowerVR, takže je 100% jistý, že není optimalizovaný ani pro ATI, ani pro NV:

Obrázek
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

2 digital.doom> propana! to vubec neni o tom jestli mam desku s agp (zitra si klidne postavim novej pocitac s pcie, kdyz budu chtit), to je jen proste logika a karta nebude zase o tolik drazsi =) ...vzpominam si dobre kdo to vykrikoval nejvic =)

/*edit/ tak a nebude to jen 1800, ale 1600 a 1300 pro agp, odhadovany cenovy rozdil mezi pcie a agp verzi 10 dolaru v neprospech agp verze, maximalne 20 dolaru, jestli tomu neveris, tak si napis primo do diamondu, jako jsem to udelal ja...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“