Jakou profi grafiku pro 3D grafiku?

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Olda_rab1
Nováček
Nováček

Jakou profi grafiku pro 3D grafiku?

Příspěvek od Olda_rab1 »

Moc velky vyber v oblasti profesionalnich gpu na ceskem trhu neni. Zajimalo by me jestli je ono povazovani nVidea Quadro za profi grafiku, jeji onalepkovani, jen marketingovym tahem, ci nikoliv, a zdali by jste nekdo neporadil nejakou profesionalni alternativni grafickou kartu. za odpovedi predem diky ;)
MSI GT735
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

no - profesionální grafiky v dnešní době seženeš hlavně s čipy od nVidie a ATI

co se výkonu týče, tak jsou dosti slabší ve hrách než "hráčeské grafiky" ale taky dosti výkonější v aplikacích CAD a nebo v takovém 3DsMax

co se týče výsledků, tak jsou na tom trošku líp nVidie Quadro - nejlíp FX4400

v porovnání Quadro FX4400 a 6800Ultra tak v 3DsMax je jejich výkon skoro dvojnásobný --- otázka je jak by se chovala 6800U při změně firmware (tahle úprava byla tuším někde na PCT probírána)

no a za absolutní TOP se zatím považuje karta od 3DLabs - Wildcat realizm 800 s 2 procesory,512MB RAM a 512bit sběrnicí + dalších 128MB speciální paměti (pro ukládání geometrie)

- pokud si chceš o tom něco přečíst, tak se ozvi, oskenuju ti jeden test z Computeru
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Martin Kusyn píše:no - profesionální grafiky v dnešní době seženeš hlavně s čipy od nVidie a ATI

co se výkonu týče, tak jsou dosti slabší ve hrách než "hráčeské grafiky" ale taky dosti výkonější v aplikacích CAD a nebo v takovém 3DsMax

co se týče výsledků, tak jsou na tom trošku líp nVidie Quadro - nejlíp FX4400

v porovnání Quadro FX4400 a 6800Ultra tak v 3DsMax je jejich výkon skoro dvojnásobný --- otázka je jak by se chovala 6800U při změně firmware (tahle úprava byla tuším někde na PCT probírána)

no a za absolutní TOP se zatím považuje karta od 3DLabs - Wildcat realizm 800 s 2 procesory,512MB RAM a 512bit sběrnicí + dalších 128MB speciální paměti (pro ukládání geometrie)

- pokud si chceš o tom něco přečíst, tak se ozvi, oskenuju ti jeden test z Computeru
no NV a ATI bych jako prof grafiky neoznacil , urcite radeji Wildcat , Matrox , jinak pokud NV vs ATI tak vitez je v teto kategorii jednoznacni ... ATI
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

sh píše:no NV a ATI bych jako prof grafiky neoznacil , urcite radeji Wildcat , Matrox , jinak pokud NV vs ATI tak vitez je v teto kategorii jednoznacni ... ATI
Vazne netusim z ceho cerpas, ale jako treba zrovna Matrox bych za profesionalni 3d grafiku fakt radsi ani neoznacoval ;-)
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

swarm píše:
sh píše:no NV a ATI bych jako prof grafiky neoznacil , urcite radeji Wildcat , Matrox , jinak pokud NV vs ATI tak vitez je v teto kategorii jednoznacni ... ATI
Vazne netusim z ceho cerpas, ale jako treba zrovna Matrox bych za profesionalni 3d grafiku fakt radsi ani neoznacoval ;-)
urcite ma lepsi vystupy nez NV a ATI.. to fakt ne , a jak si vetsina useru mysli , ze i koupi NV obyc a prehodi jumper a ma quadro , tak to me fakt ubiji.. radeji bych i vzal Matrox nez ATI ci NV.. , do NV bych nesah vubec , kdyz to vezmu po rade tak bych sahl napr Wildcat , ATI , Matrox , btw zlata stara 3DFX proti NV a ATI :) samozrejme beru na tu dobu..
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

2sh - tak Wildcat je opravdu profi grafika - ale z běžně dostupných by měla v dnešní době postačit na profi grafiku i tan quadro FX4400

co se maxtorů týče, tak jsem o nich už dlouho neslyšel ani zmínku - jestli máš nějakéj link tak pošli - rád se dozvím něco nového
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Martin Kusyn píše:2sh - tak Wildcat je opravdu profi grafika - ale z běžně dostupných by měla v dnešní době postačit na profi grafiku i tan quadro FX4400

co se maxtorů týče, tak jsem o nich už dlouho neslyšel ani zmínku - jestli máš nějakéj link tak pošli - rád se dozvím něco nového
ano Wildcat je opravdu asi nej co tak slychavam , beru to od fiirem , ktere od nas odebiraji , napr. jedna z nejvetsich tiskarenskych spolecnosti v TP a UL , tj CADy a dalsi podobne veci , to same u firem jako BLack & Decker atd a vsechny tyto firmy si to jen chvali , takze to beru z jejich zkusenosti a to poskytuji dale , matrox co se tyce novych GK , tam je to jak sam pises spatne , uvidime co vymysli , jen se snazim naznacit , ze fakt GK jako NV za 3k @ quadro to jako fakt ne :lol:
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

2sh - děláš s těmihle grafikami? Já mám teda v tomhle oboru zkušenosti jen teoretické, jako mladý "visoce ynteligentný" student gymnázia se k těmhle věcem jen tak nedostanu .... kdyby jsi měl náhodou nějaké linky a informace tak hoď link - docela mě to zajímá
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Martin Kusyn píše:2sh - děláš s těmihle grafikami? Já mám teda v tomhle oboru zkušenosti jen teoretické, jako mladý "visoce ynteligentný" student gymnázia se k těmhle věcem jen tak nedostanu .... kdyby jsi měl náhodou nějaké linky a informace tak hoď link - docela mě to zajímá
ja s nimi nedelam ale muzu poskytnout kontakt na nekoho kdo s tim dela leta tj treba z firem viz vyse , mam tam za tu dobu dost znamych , takze staci napsat a rard ti pomuzu :wink:
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

2sh: aha - no, nerad bych někoho otravoval, ale pokud by náhodou měli nějaké informace o těhle věcech někde sepsané tak by to nebylo špatné :wink: --- tyhle věcičky mě fakt docela berou
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Martin Kusyn píše:2sh: aha - no, nerad bych někoho otravoval, ale pokud by náhodou měli nějaké informace o těhle věcech někde sepsané tak by to nebylo špatné :wink: --- tyhle věcičky mě fakt docela berou
zitra mi napis kolem 14h SZ , rad pomuzu :wink:
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

2sh .... ok ....
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

sh píše:
swarm píše:Vazne netusim z ceho cerpas, ale jako treba zrovna Matrox bych za profesionalni 3d grafiku fakt radsi ani neoznacoval ;-)
urcite ma lepsi vystupy nez NV a ATI.. to fakt ne , a jak si vetsina useru mysli , ze i koupi NV obyc a prehodi jumper a ma quadro , tak to me fakt ubiji.. radeji bych i vzal Matrox nez ATI ci NV.. , do NV bych nesah vubec , kdyz to vezmu po rade tak bych sahl napr Wildcat , ATI , Matrox , btw zlata stara 3DFX proti NV a ATI :) samozrejme beru na tu dobu..
Parhelia rozhodně není profi 3D grafika a co se týká kvality výstupu... měls ji někdy v kompu? Já jo. Výstup G400 MAX mi vyhovuje daleko víc. A zaručuju ti, že bys rozdíl v kvalitě analogovýho výstupu mezi matroxkama a kvalitně provedeným Radeonem nerozeznal. A kdo tvrdí že ano, tak buď neví, co je to kvalitní grafická karta, nebo potřebuje nový brejle :-). Dobře to popsali na DarkCrow (bohužel už tento web nefunguje), kde přišli na to, že výstupní filtry, na který si nechával Matrox dělat certifikace, byly jen na předprodukčních kartách, který se posílaly na recenze. Verze určené pro prodej už tyto certifikované kvalitní součástky neměly.

Takže ony legendy o pověstné kvalitě analogového výstupu matroxu jsou tak trochu velká housenka...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no-X píše:
sh píše: urcite ma lepsi vystupy nez NV a ATI.. to fakt ne , a jak si vetsina useru mysli , ze i koupi NV obyc a prehodi jumper a ma quadro , tak to me fakt ubiji.. radeji bych i vzal Matrox nez ATI ci NV.. , do NV bych nesah vubec , kdyz to vezmu po rade tak bych sahl napr Wildcat , ATI , Matrox , btw zlata stara 3DFX proti NV a ATI :) samozrejme beru na tu dobu..
Parhelia rozhodně není profi 3D grafika a co se týká kvality výstupu... měls ji někdy v kompu? Já jo. Výstup G400 MAX mi vyhovuje daleko víc. A zaručuju ti, že bys rozdíl v kvalitě analogovýho výstupu mezi matroxkama a kvalitně provedeným Radeonem nerozeznal. A kdo tvrdí že ano, tak buď neví, co je to kvalitní grafická karta, nebo potřebuje nový brejle :-). Dobře to popsali na DarkCrow (bohužel už tento web nefunguje), kde přišli na to, že výstupní filtry, na který si nechával Matrox dělat certifikace, byly jen na předprodukčních kartách, který se posílaly na recenze. Verze určené pro prodej už tyto certifikované kvalitní součástky neměly.

Takže ony legendy o pověstné kvalitě analogového výstupu matroxu jsou tak trochu velká housenka...
jak rikam osobne ne a tlumocim nazor lidi , kteri na tom delaji jiz par let , nic vice , osobne bych opravdu radeji koupil Matrox nezli klas NV , fakt sry ale jsem naockovanej od lidi viz vyse a verim , ze netlachaji blbosti..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ale MATROX NENÍ NA 3D :D

edit: jinak názory těhle lidí bývaj dost zkreslený - na jedný straně viděj obraz pracovní stanice za stovky tisíc a na druhý straně maj obraz PCčka ze supermarketu, takže jejich tvrzení, že má jejich pracovní komp lepší obraz je sice pravdivý, ale není to nijak přínosná informace, protože pochybuju, že viděli obraz např. ATiny od Tyanu, nebo podobně kvalitního výrobce, aby mohli srovnávat.
Naposledy upravil(a) no-X dne pon 14. lis 2005, 23:20, celkem upraveno 2 x.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no-X píše:Ale MATROX NENÍ NA 3D :D
jj hry na tom fakt nehrajou :DDD , jsem se upsal no to se stane i tobe :D , samo ze myslim 2d aplikace tj rysovani , navrhy atp
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ono je to těžký. když bude ten grafickej soft dobře optimalizovanej právě pro quadra firegly a wildcaty, tak se investice do karty (řádově dvojnásobek ceny oproti herní kartě na stejném čipu) nejspíš vyplatí. Někde se tu ale výkon rozebíral a bylo tam pár testů 6800gt@quadro 3000 (asi) a nárust jen díky lowend přepnutí na profi kartu byl i 100%

btw: u nás v kanclu se kreslí v Solid Edgi v15 a autocadu 2000lt a 2000r. Na P4 1,4@1,68, 512MB a fx5900 se velká sestava dost potrhává. na P4 2,53 s 1024MB a FX5950 se sestava už tak moc nepotrhává ale zase si program při otáčení zjednodušuje práci, že zobrazuje jen třeba půlku dílů. Teď máme 2 kompy s opteronem a X2 a s x800GT a x850 a všechno jde o poznání plynuleji.

//edit: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=45156&start=0 :wink:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Olda_rab1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda_rab1 »

Mno tomu se rika nebat se a zeptat se, takovy ohlas sem fakt necekal, zacal sem uvazovat o wildcat realizm 500 PCI-e ;).
Mival sem od roku 1996, do r2001, Matrox millenium, a musim rict ze i kdyz sem mel hodne spatnej 14" monitor, zvladala tato karta i peknych 1600x1200, a myslim ze i s povedenym obrazem. Samozrejme posuzovani kvality obrazu graficke karty je hodne ovlivneno kvalitou monitoru. Jinak tehle matrox byl prvni s realtime 3d akceleraci, ktera bohuzel pracvala jen se specielnimi ovladaci pod Autocadem r12 pod dosem, nicmene ve sve dobe :), samorzejme umela akcelerovat i mpeg. Hrani to uz bylo pri velikosti 2MB pameti ponekud obtiznejsi a veskere vykreslovani obstaraval procesor. Nicmene tuto kartu a na zaklade ni hodnotim matrox velmi kladne, a to i ze zkusenosti kolegy pracujiciho v praze: "jakakoliv jinak karta nez matrox neustala projeti tramvaje pod okny pracovny" :D. Tuto kartu porad mam, i kdyz uz ne v pc ktery bezne pouzivam, a i po tolika letech stale spolehlive pracuje :)
MSI GT735
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Olda_rab1 píše:...Mival sem od roku 1996, do r2001, Matrox millenium, a musim rict ze i kdyz sem mel hodne spatnej 14" monitor, zvladala tato karta i peknych 1600x1200, a myslim ze i s povedenym obrazem. Samozrejme posuzovani kvality obrazu graficke karty je hodne ovlivneno kvalitou monitoru. Jinak tehle matrox byl prvni s realtime 3d akceleraci, ktera bohuzel pracvala jen se specielnimi ovladaci pod Autocadem r12 pod dosem, nicmene ve sve dobe :), samorzejme umela akcelerovat i mpeg. Hrani to uz bylo pri velikosti 2MB pameti ponekud obtiznejsi a veskere vykreslovani obstaraval procesor. Nicmene tuto kartu a na zaklade ni hodnotim matrox velmi kladne, a to i ze zkusenosti kolegy pracujiciho v praze...
Já tuto kartu (4MB varianta) stále používám s profesionálním 21" monitorem od SGI...obraz je opravdu kvalitní, na nějaké hlubší 3D nesplňuje ani základní funkce, takže to jsem tam ani nikdy nevyzkoušel...o akceleraci MPEG se mi teda nějak nezdá, tahle karta podle mě neumí video akcelerovat vůbec.
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Jinak jak tu někdo pořád zmiňoval ten Matrox...Parhelii máme na střižně, kde se užije díky výstupu na dva monitory a ještě nezávisle i na televizi (pro náhled) - tady poslouží ještě dobře, ale na 3D je dnes už docela nevhodná a pokud se tu někdo ptá jakou grafiku na profi 3D, tak bych určitě Matrox vůbec nezmiňoval. Jinak co se týká kvality výstupů, tak na tom Matrox neni o nic lepší než profi karty založené na NV a ATI čipech (které jsou ale výkonem úplně jinde).
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“