HDD SATA II x UATA133
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Pfemir
- Nováček

-
HDD SATA II x UATA133
Zdravim vsechny.
Potreboval bych vas nazor nebo radu. Hodne delam na PC video (strihani z videokamery, prevod do MPEG2, apod.) coz sou obrovska kvanta dat. Tzn. HDD neni nikdy dost a nutne potrebuju nejaky dokoupit. Nevim ale jestli jit do SATAII, jestli to ma nejake opodstatneni, jestli poznam nejaky rozdil v rychlosti oproti UATA133. Znamenalo by to pro me totiz i vymenu desky. Vite nekdo jak je to v realu s tou rychlosti?
Diky moc.
Potreboval bych vas nazor nebo radu. Hodne delam na PC video (strihani z videokamery, prevod do MPEG2, apod.) coz sou obrovska kvanta dat. Tzn. HDD neni nikdy dost a nutne potrebuju nejaky dokoupit. Nevim ale jestli jit do SATAII, jestli to ma nejake opodstatneni, jestli poznam nejaky rozdil v rychlosti oproti UATA133. Znamenalo by to pro me totiz i vymenu desky. Vite nekdo jak je to v realu s tou rychlosti?
Diky moc.
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48766
jinak jak jsem tam psal .. SATA je marketing , staci ti PATA , spis zakup vice RAM
jinak jak jsem tam psal .. SATA je marketing , staci ti PATA , spis zakup vice RAM
- Pfemir
- Nováček

-
Dik za odkaz. Akorat su jeste zmatenej z toho PATA. To je co? To mi neco uniklo, to je neco mezi UATA a SATA? Nebo to je nejake obecne oznaceni pro ATA?sh píše:http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48766
Taky jeste nechapu jak mi RAM pomuze pri kopirovani souboru, ktery ma napr. 20GB.
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
PATA = UATA je to to sami , vlastne SATA znamena Serial a PATA to uz si domyslisPfemir píše:Dik za odkaz. Akorat su jeste zmatenej z toho PATA. To je co? To mi neco uniklo, to je neco mezi UATA a SATA? Nebo to je nejake obecne oznaceni pro ATA?sh píše:http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48766
Taky jeste nechapu jak mi RAM pomuze pri kopirovani souboru, ktery ma napr. 20GB.
k cemu ti pomuze ram pri kopirovani?v rychlejsim prenosu , ramka muze presunovat mnohem vice dat najednou ..
- Pfemir
- Nováček

-
Tak PATA uz chapu, diky, ale s tou Ramkou ne. Co mi pomuze rychly prenos do ramky, kdyz to proste na ty plotny tak rychle nedostanu. Tady nejde o swapovani nebo neco podobneho, ale o praci s velkymi soubory, radove desitky GB. Napr. 1hodina DV zaznamu je necelych 13GB dat.sh píše:PATA = UATA je to to sami , vlastne SATA znamena Serial a PATA to uz si domyslisPfemir píše: Dik za odkaz. Akorat su jeste zmatenej z toho PATA. To je co? To mi neco uniklo, to je neco mezi UATA a SATA? Nebo to je nejake obecne oznaceni pro ATA?
k cemu ti pomuze ram pri kopirovani?v rychlejsim prenosu , ramka muze presunovat mnohem vice dat najednou ..
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Pfemir
- Nováček

-
No tak 10MB to je krize, to mi uz nepojede nic, ale jestli budu mit 100MB nebo 500MB, tak je to jedno, rychlost bude stejna.sh píše:ja to beru z hlediska kopirovani , jak budes rychle kopirovat , kdyz budes mit volnych 10mb ci 100mb ci 500mb?co myslis?jinak jde o to , ze vetsina dat se ma moznost nacist do ram a nemusi se to ukladat na disk coz je hyper pomaly...
Jinak asi si nikdy video nestrihal, ze. Protoze jak sem psal, source soubor ma aspon 20GB, ten se rozseka na jednotlive sceny, takze dalsich 20GB, plus 10GB prolinacky a nahledy plus nejaky balast okolo. Nevim jak bys toto vsechno nacpal do RAM. Nebo ty mas 50GB RAM
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pisu nekde neco o videu?Pfemir píše:No tak 10MB to je krize, to mi uz nepojede nic, ale jestli budu mit 100MB nebo 500MB, tak je to jedno, rychlost bude stejna.sh píše:ja to beru z hlediska kopirovani , jak budes rychle kopirovat , kdyz budes mit volnych 10mb ci 100mb ci 500mb?co myslis?jinak jde o to , ze vetsina dat se ma moznost nacist do ram a nemusi se to ukladat na disk coz je hyper pomaly...
Jinak asi si nikdy video nestrihal, ze. Protoze jak sem psal, source soubor ma aspon 20GB, ten se rozseka na jednotlive sceny, takze dalsich 20GB, plus 10GB prolinacky a nahledy plus nejaky balast okolo. Nevim jak bys toto vsechno nacpal do RAM. Nebo ty mas 50GB RAM
- Pfemir
- Nováček

-
Sice se mi to zas as tak moc nezda s tou RAMkou, ale zkusim teda pohledat nejake ty testy (nemas nejaky slusny link).
O videu sem psal ja, hned od zacatku sem psal, ze potrebuji HDD na video a ty mi tady furt rikas, ze je lepsi to nechat v RAMce, ze je rychlejsi a neukladat to na disk.
Samozrejme ze je lepsi mit na video vice RAMky, ale az na rendrovani, popr. encodovani. Ovsem nejdrive je potreba to video pripravit, tzn. jak sem psal, rozsekat to na sceny, natahat do strihaciho softu apod. a to se deje na HDD. Hlavicky licou jak sbesili a cele se to vlece jak snek. Ale aspon mam cas na veceru
O videu sem psal ja, hned od zacatku sem psal, ze potrebuji HDD na video a ty mi tady furt rikas, ze je lepsi to nechat v RAMce, ze je rychlejsi a neukladat to na disk.
Samozrejme ze je lepsi mit na video vice RAMky, ale az na rendrovani, popr. encodovani. Ovsem nejdrive je potreba to video pripravit, tzn. jak sem psal, rozsekat to na sceny, natahat do strihaciho softu apod. a to se deje na HDD. Hlavicky licou jak sbesili a cele se to vlece jak snek. Ale aspon mam cas na veceru