Problém Saphire 9600XT
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Nitro.snb
- Nováček

-
Problém Saphire 9600XT
Mam problém s GK ATI Saphire 9600XT 256DDR. Karta je z vyroby nastavená na takt jádra 500mhz a paměti běží na 300mhz. Ovšem ve hrách (Nhl06, NFS UG2, CoD2 atd.) do brazu lítají černé pruhy. Ovladače mám nové Catalyst 5.10 a v založce 3D (jede auto krajinou) lítají taky černé pruhy. Ke kartě jsem dostal program Overclock kde se dá karta ještě přetaktovat, ovšem když začnu zvedat takt paměti stačí o 5mhz obraz se pak rozpadne (v Catalystu uz jsou jen čverečky). Musím snížit tak pamětí asi na 150mhz a pak je obraz zase celiství bez černych pruhů, jak začnu pridavat začnou se černé pruhy zase objevovat.
Ještě jena věc, když spustim počítač a chci jit do biosu, bios není přes celou obrazovku, ale je zuženy a strasne blika.
Karta běží na AGP 8x, AMD Athlon 64 2800, 1GB DDR, mainboard Gygabite s čipsetem N-Vidia. Nevíte cím by to mohlo být, není karta špatná? Nerad bych ji šel reklamovat a byla to náka prkotina. Diky za rady
Ještě jena věc, když spustim počítač a chci jit do biosu, bios není přes celou obrazovku, ale je zuženy a strasne blika.
Karta běží na AGP 8x, AMD Athlon 64 2800, 1GB DDR, mainboard Gygabite s čipsetem N-Vidia. Nevíte cím by to mohlo být, není karta špatná? Nerad bych ji šel reklamovat a byla to náka prkotina. Diky za rady
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém Saphire 9600XT
tak to je jasna reklamace.. ale opravdu VELMI jasna reklamace... zkus pridat jeste V do AGP , ale pochybuju , FW off a AGP 4x ti nepomuze , je to fakt vada GK..Nitro.snb píše:Mam problém s GK ATI Saphire 9600XT 256DDR. Karta je z vyroby nastavená na takt jádra 500mhz a paměti běží na 300mhz. Ovšem ve hrách (Nhl06, NFS UG2, CoD2 atd.) do brazu lítají černé pruhy. Ovladače mám nové Catalyst 5.10 a v založce 3D (jede auto krajinou) lítají taky černé pruhy. Ke kartě jsem dostal program Overclock kde se dá karta ještě přetaktovat, ovšem když začnu zvedat takt paměti stačí o 5mhz obraz se pak rozpadne (v Catalystu uz jsou jen čverečky). Musím snížit tak pamětí asi na 150mhz a pak je obraz zase celiství bez černych pruhů, jak začnu pridavat začnou se černé pruhy zase objevovat.
- Nitro.snb
- Nováček

-
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
urcite to tam je , je to snad u kazde desky , ale jinak je to fakt vada HW , pokud to dela uz v biosu..Nitro.snb píše:Ja v biosu toho moc nastavovat nemuzu, jediny co tam je na nastaveni tak je rychlost AGP a to od 66-100Mhz, ale přepnout APG 8X ci 4x tam tusim neni, jsem ted v praci takze se mrknout nemuzu.
- Nitro.snb
- Nováček

-
A chyba mainboardu to být nemůže? Mainboard už jsem měl na reklamaci, protože mi vubec nefungoval obraz, ale nez se tak stalo tak byl bios taky zužený a blikal do oci. Hry jsem na nel nestihlů vyzkouset, naistaloval jsem xp a po restratu uz obraz nebyl, board je nový po reklamaci asi 3tydny. A na co je vubec to nastavení rychlosti AGP 66-100mhz, co tam má být nastaveno? Jeste jedna vec mam zdroj 350W neni to treba malo, proto karta odmita poslouchat? jednou tam dva disky a dvě mechaniky, ale ty se moc nepoužívaji takže maji nulový odběr.
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
deska?popravde , popis co to bylo nefungoval obraz?nebylo to spis GK?se vsadim , ze tam das jinou GK a pojede to ... , tak to zkus a uvidis jak to pojede , jinak AGP frekvence nech na 66mhz 100ti stejne nepomuze a radeonum atd to moc nesedi , lepsi mit synchro tj 66 nez asynchro tj 100Nitro.snb píše:A chyba mainboardu to být nemůže? Mainboard už jsem měl na reklamaci, protože mi vubec nefungoval obraz, ale nez se tak stalo tak byl bios taky zužený a blikal do oci. Hry jsem na nel nestihlů vyzkouset, naistaloval jsem xp a po restratu uz obraz nebyl, board je nový po reklamaci asi 3tydny. A na co je vubec to nastavení rychlosti AGP 66-100mhz, co tam má být nastaveno?
- Nitro.snb
- Nováček

-
To byl opravdu spatny board, mel jsem doma starou GK a když jsem ji tam dal tak obraz nebyl, na reklamaci zjistili ze je board spatny, ale ted ten novy jede bez problemu. Ze zacatku byl bios OK pres celou obr., ale po case zuzeni a blika, ja se totiz bojim ji jit reklamovat, jsou tam strasni prudici kdyz tomu nic neni, potrebuju jistotu 
- Jožka_Pivec
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Kdo se bojí, sere v síni...
Mám za sebou už mrtě reklamací, hlavně hadrů... Dokonce sem jednu 80tku reklamoval tolikrát, že je to už pak nebavilo a dali mi za to fungl 120tku...
Musíš se koukat na HW po krámě a ne na jejich ksichty...
Furt lepší to reklamovat, než čekat až ti to spálí i desku a s ní by mohli jít i RAMky a další serepetičky...
Mám za sebou už mrtě reklamací, hlavně hadrů... Dokonce sem jednu 80tku reklamoval tolikrát, že je to už pak nebavilo a dali mi za to fungl 120tku...
- Nitro.snb
- Nováček

-
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nitro.snb
- Nováček

-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Zkus kartu otestovat na jiném PC, pak budeš mít jistotu, že nefunguje právě grafická karta a můžeš se s čistým svědomím vrhnout na reklamaci.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Nitro.snb
- Nováček

-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

V tom případě se s tím netrap a jdi reklamovat. Případných škaredých poznámek ze strany prodavačů si nevšímej.
Stejně by mi to nedalo... přecijen bych zkusil nastavit AGP4X, jentak pro ten pocit, že jsem vyzkoušel všechno.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED