Delarge píše:V čem lhala? Třeba X1800XT Not Shipping?
Mrkni na celou slide-show. Jinak konkrténě uvedný slide:
7800GTX 512MB: $649 available Nov 14th (totéž na předchozí slide ohledně 6800GS)
Jinak X1800XT je v zahraničí pořád dostupnější, než 7800GTX 512, takže i to nesouhlasí.
Andre3D píše:to no-x: Já jsem myslel že na G7x..,6x.. nejde naráz provozovat HDR a FSAA. Když se dívu na http://www.hardware.fr/articles/599-13/ ... ne-3d.html
tak to tam testujou. Nebo to nějak obchází pomocí ovládače.
no-x: ty jsi tvrdil, že není dostupná..já ukazuju, že dostupná je...já se nebavím o tom, z kolik je dostupná..to je mi slušně řečeno někde..je to nejvýkonnější karta na trhu a žádná cena není přemrštěná, pokud to je někdo ochotný zaplatit. To, co s tím udělají obchody asi už moc na nvidii nezávisí.
BTW: bylo by celkem na místě upravit ten tvůj příspěvek na předešlé straně o tom, jak nvidia lhala. Protože i 6800GS ve stejném obchodě je skladem.
Andre3D píše:to no-x: Já jsem myslel že na G7x..,6x.. nejde naráz provozovat HDR a FSAA. Když se dívu na http://www.hardware.fr/articles/599-13/ ... ne-3d.html
tak to tam testujou. Nebo to nějak obchází pomocí ovládače.
no když vidíš ten propad...tak co bys řekl?
No ale když se dívu na Half-Life 2 Lost Coast HDR + 4xAA tak tam žádný podstatný propad nevidím.
Meridius: Že jeden výrobce dodal do dvou nejznámnějších světových e-shopů pár desítek karet má s dostupností pramálo společnýho. A netvrď, že nVidia neovlivní finální cenu. Tohle je jiná situace - nVidia stanovila takovou cenu, aby vypadala dobře v jejich PR slidech, ale žádnýmu výrobci se nevyplatí kartu za takovou cenu vyrábět, protože by na tom prodělal. V okamžiku, kdy by nVidia stanovila reálnější cenu (třeba $725 místo $649), by v tom už lidi neviděli nic jinýho, než druhou FX5800U, která sice v dobových testech byla o něco výkonnější než R9700PRO, ale stála zhruba o třetinu víc a nedala se koupit.
Andre3D: HDR (s použitím FP render targets) v kombinaci s MSAA G70 po hardwarové stránce nepodporuje. Druhá věc je ta, že je možné napsat engine tak, aby to fungovalo na jakékoli kartě i bez HW podpory. Ale to, co zmiňuejš je z větší části způsobeno tím, že mnohé hry nazývají HDR i efekty, které nemají s HDR prakticky nic společnýho (různé bloom efekty apod.) a které vůbec FP render targets nepoužívají (je to marketing - všude letí HDR, takže když hra bude uvádět, že podporuje HDR, bude pro zákazníka zajímavější, ale jak říkám, většinou jsou to efekty, které jen vypadají podobně jako HDR)
Jinak jestli myslíš ty grafy na poslední stránce, tak to jsou průměry a pokud v dané hře HDR+MSAA testovaná karta nepodporuje, je započtena do průměru nula - proto ty výsledky.
Meridius píše:no-x: ty jsi tvrdil, že není dostupná..já ukazuju, že dostupná je...já se nebavím o tom, z kolik je dostupná..to je mi slušně řečeno někde..je to nejvýkonnější karta na trhu a žádná cena není přemrštěná, pokud to je někdo ochotný zaplatit. To, co s tím udělají obchody asi už moc na nvidii nezávisí.
BTW: bylo by celkem na místě upravit ten tvůj příspěvek na předešlé straně o tom, jak nvidia lhala. Protože i 6800GS ve stejném obchodě je skladem.
ano dostupna je , ale jakym zpusobem presne jak rika No-x v nasich krajinach je to tomer nedostupne a kdyz uz tak za silene ceny... ono je dostupna a dostupna.. vzdyt to sam znas , za hranicema toho jsou obcas tuny ale tady fakt nic.. tady se bavime na urovni CR trhu
Zatím nevím ani o Evropských (kontinentálních) shopech, které by jí měly. Pokud o něčem víte, hoďte link. Z německých cen se dá líp odhadnout, za kolik bude u nás.
no-X píše:Zatím nevím ani o Evropských (kontinentálních) shopech, které by jí měly. Pokud o něčem víte, hoďte link. Z německých cen se dá líp odhadnout, za kolik bude u nás.
no-X píše:Zatím nevím ani o Evropských (kontinentálních) shopech, které by jí měly. Pokud o něčem víte, hoďte link. Z německých cen se dá líp odhadnout, za kolik bude u nás.
ano ale mas ji nekde skladem?:) ja tam nevidim nikde skladem , vsude dodani nezname , to mas jak na CC , kdy daji co ceniku karty za super ceny a pak je 3 mesice nemaj.. , tohle umi udelat kazdej blb... firmy si tak drzej zakanziky , napisu brzy skladem a lidi objednavaj a chvalej si shop
to sh: ježiš, už mi lezeš na nervy...on chtěl odhadovat ceny, tady má e-shopy, které tam ceny mají. Toť vše. Fakt nemám zájem se s příznivcema ATIny dohadovat a slovíčkařit. A nauč se zkracovat citace.
BTW no-x, 6800GS je normálně v německých e-shopech skladem, takže nevím kde bereš tu jistotu, že nejsou.
Meridius píše:to sh: ježiš, už mi lezeš na nervy...on chtěl odhadovat ceny, tady má e-shopy, které tam ceny mají. Toť vše. Fakt nemám zájem se s příznivcema ATIny dohadovat a slovíčkařit. A nauč se zkracovat citace.
BTW no-x, 6800GS je normálně v německých e-shopech skladem, takže nevím kde bereš tu jistotu, že nejsou.
nejsem vasnivy priznivce ATI pokud chces objektivni ceny , ci shop kde je opravdu maji , tak si pockej az bude na mindfactory.de , pak se ta cena da povazovat za realnou
jinak pls jen tak pro info muzes mi zaslat kde je maji skladem myslim 6800gs?dik
Delarge píše:V čem lhala? Třeba X1800XT Not Shipping?
Mrkni na celou slide-show. Jinak konkrténě uvedný slide:
7800GTX 512MB: $649 available Nov 14th (totéž na předchozí slide ohledně 6800GS)
Jinak X1800XT je v zahraničí pořád dostupnější, než 7800GTX 512, takže i to nesouhlasí.
Jasně, já reagoval na Meridia, kterej se původně ptal, v čem že to NVIDIA v těch slidech lhala...Lhala třeba v tom, že X1800XT Not Shipping, takhle jsem to myslel
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
to sh: mindfactory.de ma obyčejně grafické karty dražší než jsou u nás a dost výrazně. Hodně těžko se mi tam hledaly nějaké slušné ceny. To jen tak mimochodem.
6800GS jsou už i u nás, na nějakém shopu jsem je viděl i skladem.
Ohledně toho lhaní.já se na nic neptal..já spíš narážel na to, že no-x tam tvrdil, že jak 7800GTX 512MB, tak 6800GS nejsou k dostání. Což není ve finále pravda. Že bude nvidia ve svých materiálech hanět ATI a naopak je celkem logické.
jasne to vim beru tam celkem dost dlouho to si ty site jeste ani neznal , ja vzdy bral ceny z mindu protoze se vyrazne podobali nasim cenam tj cenam skladovych produktu a ne unreal cenam u nedostupnych produktu viz CC atd , cena tam je jak u ceho , nekde je zase o dost nizsi.. prvni cenove vlastovky vubec neberu vazne , ty ceny dost hapruji , takze o te cene muzeme v CR diskutovat az se usadi na DE trhu (ne ebug apod pls) , takze se nechme prekvapit ale zatim mi prirjde cena 20k celkem limitujici
a kym sa im budu predavat tak ani 20k neni prilis vela ....
a ak sa predavat nebudu tak ceny logicky znizia, alebo ich prestanu vyrabat .... o com ale pochybujem kedze by prisli o najrychlejsiu kartu ....
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Voloď píše:a kym sa im budu predavat tak ani 20k neni prilis vela ....
a ak sa predavat nebudu tak ceny logicky znizia, alebo ich prestanu vyrabat .... o com ale pochybujem kedze by prisli o najrychlejsiu kartu ....
prodavat se budou ale z hlediska vyteznosti jich moc nebude a proto asi taky ta cena , kdyz si vezmes limity one technologie , tak to co z ni zdime NV je fakt neuveritelny..