trhani videa na LCD pri pripojeni pres DVI

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Vasek_Kral
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

trhani videa na LCD pri pripojeni pres DVI

Příspěvek od Vasek_Kral »

Poridil jsem si LCD Acer AL1722. Vsecko se zdalo z pocatku ok, nez jsem si pustil nejaky video (DVD, DVIX, proste cokoliv). Video je podivne trhany. Ne, ze by nezvladal procesor, ale obraz je podivne rozmazanej, neostrej. To se deje jen pokud pripojim LCD pres DVI rozhrani. Pokud je pripojenej pres VGA D-Sub, tak je vsecko v poradku. Grafickou kartu mam MSI nVIDIA GeForce 6600 PCI-E. Dekuju za pripominky.
Vasek
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: trhani videa na LCD pri pripojeni pres DVI

Příspěvek od Teuzz »

Vasek_Kral píše:Poridil jsem si LCD Acer AL1722. Vsecko se zdalo z pocatku ok, nez jsem si pustil nejaky video (DVD, DVIX, proste cokoliv). Video je podivne trhany. Ne, ze by nezvladal procesor, ale obraz je podivne rozmazanej, neostrej. To se deje jen pokud pripojim LCD pres DVI rozhrani. Pokud je pripojenej pres VGA D-Sub, tak je vsecko v poradku. Grafickou kartu mam MSI nVIDIA GeForce 6600 PCI-E. Dekuju za pripominky.
Vasek
Nejdřív bych eliminoval chybu na straně grafiky. Zkus si stáhnouit nejnovější ovladače. Pak se taky podívej na nastavení:
1) grafiky, která většinou umí pro D-Sub a DVI vysílat jinak nastavený obraz
2) zkonzroluj nasavení LCD v OSD - dost možná tam budou nějaké DVI módy
Burn in hell.
Vasek_Kral
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nove ovladace

Příspěvek od Vasek_Kral »

Ovladace mam myslim nejnovejsi, mam ForceWare 81.94. A v OSD toho LCD neni v podstate nic, co bych mohl zmenit. Zajivavy je, ze pokud dam do DVi vystupu karty redukci na VGA a do ni strcim ten LCD, tak se to taky netrha.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nove ovladace

Příspěvek od Teuzz »

Vasek_Kral píše:Ovladace mam myslim nejnovejsi, mam ForceWare 81.94. A v OSD toho LCD neni v podstate nic, co bych mohl zmenit. Zajivavy je, ze pokud dam do DVi vystupu karty redukci na VGA a do ni strcim ten LCD, tak se to taky netrha.
takže (GK/LCD):
D-Sub/D-Sub: OK
DVI/DVI: OK
DVI(+redukce)/DVI: OK?

jestli jo, tak mášproblém s kabelem.... existují taky DVI-I a DVI-D - liší se v zapojení analogového signálu (tuším) - jeden z nich má na kabelu jen plošku, druhý křížek... zkusím to ještě někde najít a když tak to editnu...

Obrázek

mrkni na rozdíly v redukci a kabelu. pokud je to DVI+red/DVI, tak je špatnej kabel, pokud DVI+red/D-Sub, tak je v haji DVI vstup na LCD :(

Každopádně ještě omrkni kabely a dej info
Burn in hell.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“