Odhlučňovací hmoty

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
ringo
Nováček
Nováček

Příspěvek od ringo »

Trubka píše:Custe co si myslite o normlani cerny gume o tloustce 1mm? Vodhlucni neco,bude na bocnicich,spodku a vrsku? :oops:
1 mm je málo, navíc klasická guma je dost trvrdá, takže dobře přenáší hluk, takže spíš ne.

2 ostatní: Koberec úplně nezavrhuji, ale připadá mi, že má několik nevýhod. Jednak je hořlavý, takže, pokud vyhoří zdroj, což se může stát ikdyž je PC vypnutý (zdroj je stále pod proudem), je to o požár.
2. zadržuje prach (ne u vodního chlazení). To, že někdo použije filtr, zvyšuje odpor proudění vzduchu, takže ventilátor musí makat víc (předpokládám, že je regulovatelný), a tak je víc slyšet, takže je to furt dokola.
3. Koberec bez podkladu z pěnové gumy netlumí skoro nic.

Thats all, Folks
ringo
QUERCUS
Začátečník
Začátečník

TICHO

Příspěvek od QUERCUS »

Když už vycpávát case nečim aby se omezil hluk, tak si hlavně člověk musí uvědomit pár drobností, které jsou v podstatě zásadní. Hlavně ozlišit zvukový a tepelný izolant. Tepelný izolant je takový, který má v sobě uvězněnu VÉÉÉÉÉLKOU spoustu malejch bublinek vzduch narozdíl od zvukového, který má strukturu jakoby ze spousty vláken a vzduch v něm něni nikterak izolován. Takže zvuk se v té změti vláken zeslabuje, ale zároveň teplo může procházet. Samozřejmě že tepelný izolant izoluje i zvuk, ale taky to teplo, a to nikdo v casu nechce. Leda pokud někdo kombinuje case s horkovdušnou troubou. Já osobně bych se na to vysral! Zvuková izolace neni jen rozřezat karibábu a narvat ji do skříně, ale když už něco takovýho dělat tak to dělat pořádně. Tvar té izolace, uchycení apod. a to se pak člověk dostane uplně někam jinam, že je lepší eliminovat zdroje hluku, než hluk takový.
Duron MORGAN 7,5*166MHz ECS K7S5A 256MB 333MHz vodní chlazení
Sempron 2400+ ASRock K7S41 :) samé lepší
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

jo tak presne tohle pouzivam....
to na levo mam na zdroji... a to napravo mam na dne case.. a po bokach drzadel na disk,ccdromek,floppy
Je pravda ze se o neco zvysi teplota je to ale zanedbatelny..
na HDD me miri dva 80mm Fan, ktery nasavji vzduch ze predu.. takze tady by problem nebyl...jeste palnuju jeden regulacni FAn do predu!
nejvic tam hreje asi zdroj...ten nasti ofukuju fan od CPU
Z hlediska snizeni hluku je to skvely. HDD vubec neslysim.. mamj jiz zminenou Barracudu.. nejvic co mi hluci v pc je ted vetrak od GK ten planuji vymenit za za neco od artic cooling....
hlavni duvod proc jsme to tam dal je .. ze to dobre vypada!! :lol:
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: TICHO

Příspěvek od NoTHX »

Já dal co case gumotextil (takový slepený gumový vlákna či co, z jedný strany téměř hladké, dává se to prej třeba pod lino) teplota šla o jeden stupeň nahoru, což přežiju. Kromě toho že to nedží teplo, tak to kompík celkem ztišilo mimojiné i tim, že už nevibruje bočnice. S uchycenim jsem si hlavu nelámal, Chemoprém Extrém rulez!!! :twisted:
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: TICHO

Příspěvek od Luks »

NoTHX píše:Já dal co case gumotextil (takový slepený gumový vlákna či co, z jedný strany téměř hladké, dává se to prej třeba pod lino) teplota šla o jeden stupeň nahoru, což přežiju. Kromě toho že to nedží teplo, tak to kompík celkem ztišilo mimojiné i tim, že už nevibruje bočnice. S uchycenim jsem si hlavu nelámal, Chemoprém Extrém rulez!!! :twisted:
Máš foto?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

To vypada sice dobre ale je to trochu predrazeny ne?
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Agaga píše:
To vypada sice dobre ale je to trochu predrazeny ne?
Je to předražený jak prase. :o Objevil jsem od Gumotexu Molitan S (jehlany), který se prodává 2x2 metry za 205,-, na výšku 2 cm. Ještě se dělá s výškou 4 cm. Akorát to není samolepka, ale Chemopren to jistí.

http://www.gumotex.cz/index.php?typ=GUJ&showid=13
Obrázek

Uvažuji, že si z PC udělám ježka. :-D
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Kde si našel že 2x2m stojej 205,- pokud by to tak bylo, tak bych neváhal a šel do toho, jinak uvažuju o tom samym od dexonu, ale je to menší a dražší
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

OXI píše:Kde si našel že 2x2m stojej 205,- pokud by to tak bylo, tak bych neváhal a šel do toho, jinak uvažuju o tom samym od dexonu, ale je to menší a dražší
Zavolal jsem od podnikové prodejny, jak prosté. Příští týden si nechám dovézt od kamaráda co tam nakupuje pro firmu matrace pár metrů.
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pomozte

Příspěvek od Poplik »

hele lidi driv sem si toho nevsiml ale kdyz sem si ztisil vetracky tak sem si vsilm ze muj hitachi t7225 hrozne rachta, myslite ze mi pomuze odhlucnovaci hmota nebo nejakej protivibracni ramecek?
WEEEEEEEEEEE!!
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

ka-spel píše:Zavolal jsem od podnikové prodejny, jak prosté. Příští týden si nechám dovézt od kamaráda co tam nakupuje pro firmu matrace pár metrů.
Pak napis, jak je to ucinny pls.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Příští týden bych to měl mít a když se to osvědčí, tak to za ty prachy nacpu všude možně do auta.
pazda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pazda »

Já mám v PC nalepenou karimatku snad na každým plechu kterej by se mohl dostat do styku se zvukovou vlnou a pomohlo to docela dost, až jsem se divil a teplota zůstala cca stejná.
HP Z600: CPU: 2x Xeon X5675 3GHz - 12core, RAM: 48GB DDR3, GPU:RX560, HDD1: SLC 2x 60GB RAID0, HDD2: Samsung 850 500GB, LCD: Dell U2716 QHD OS: Win 7
MAC: Macbook Pro 13" 2018 - i7 2,7GHz, 16GB RAM, 500GB Flash
HTPC: Mac Mini 2012 - i7 2,3GHz, 16GB RAM, 120GB SSD, 1TB HDD
NAS Synology DS214 + 2x WD Red 6TB
Apple TimeMachine 2TB
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

pazda píše:Já mám v PC nalepenou karimatku snad na každým plechu kterej by se mohl dostat do styku se zvukovou vlnou a pomohlo to docela dost, až jsem se divil a teplota zůstala cca stejná.
Jenže karimatka nemá narozdíl od toho tuhého molitanu S takovou teplotní odolnost (nehořlavost), takže bych ji v PC nechtěl. Ten molitan S se používá i u aut (motorový prostor) atd.
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

no dobre tak karimatka sa ti yapali pri cca 200 stupnoch, alebo viac. to nevidim ako riziko
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja mam case vylepenou antistatickym molitanem co se dava pod komponenty v krabicich. Nedelal jsem to kvuli hluku ale vzhledu protoze vzhledem k oknu ci mnozstvi intake a outake der v me case to nema cenu. Na intake jsem dany molitan dal i jako prachovy filtr protoze neni husty a m,a dobrou propustnost vzduchu. Jako vyhodu vidim ze se mi na dne case neusazuje prach (i kdyz nebyl molitan na intake) a zakrylo to nektere kabely a osklive vystupky. Teplota sla o 1st nahoru ale po pouziti lepsi pasty pod chladic CPU jsem o 1 st dokonce niz. Nejvetsi hluk mi momentalne dela zdroj (pujde casem pryc) a turbina na CPU (sice zpomalena na 60% ale bude vodnik) Hlucnost meho PC je do 25db. Vsechny fany si reguluji rucne (krome zdroje a termo regulovane 8*8 v supliku na disk) CPU burn mam 45st. HDD1 je skoro na pokojove teplote a HDD2 30-40st. PC sice nemam nejtizsi ale na celkem prijemne urovni.
(Fotka je starsi ale molitan je dobre videt.)
http://pc-teritory.wz.cz/pc/P4256959.JPG
http://pc-teritory.wz.cz/pc/13.JPG
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Agaga píše:
ka-spel píše:Zavolal jsem od podnikové prodejny, jak prosté. Příští týden si nechám dovézt od kamaráda co tam nakupuje pro firmu matrace pár metrů.
Pak napis, jak je to ucinny pls.
Těď byl za mnou ten kamoš, co prodávají od Gumotexu. Ptal se dodavatele a je to úplně jinak.

2 cm na výšku se už vůbec nedělá. Na webu jsou staré informace o všem. Má být zcela jiný sortiment. K dostání jsou nejmenší hroty 7 cm výšky, jinak 7,5 a jak 12 cm. Jedině si udělat obal pc z venku a udělat tunning na ježka. :lol:
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

ka-spel píše:
Agaga píše: Pak napis, jak je to ucinny pls.
Těď byl za mnou ten kamoš, co prodávají od Gumotexu. Ptal se dodavatele a je to úplně jinak.

2 cm na výšku se už vůbec nedělá. Na webu jsou staré informace o všem. Má být zcela jiný sortiment. K dostání jsou nejmenší hroty 7 cm výšky, jinak 7,5 a jak 12 cm. Jedině si udělat obal pc z venku a udělat tunning na ježka. :lol:
Tak to je škoda, už jsem si to chtěl taky nějak sehnat, takže zbývá asi jen ten dexon, kde to vyjde 4 krát dráž
Samja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Samja »

Já používám pro vylepení PC izolační materiály firmy Vestin. www.vestin.cz
AMD 55FXSanDiego@3Ghz,DFI Lan Party nF4Ultra,2x512OCZ3500ELGoldGX (2-2-2-5),SR X800GTO2 (@651/1278),Tagan 480W
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“