Jakou DVD-ROM mechaniku III.

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Některý mechaniky mají slušný navýšení rychlosti už při změně z ATA-33 na ATA-66. Například tady v grafu "Špičková přenosová rychlost MB/s" se stačí podívat na 39MB/s u Teaca a 16MB/s u Samsungu, což je sakra rozdíl a u DVD ještě větší.
Bathory
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Hmm, to vypadá dobře :-). To je znát docela dost. V tom případě jiná otázka. Jaký je asus co se týče čtení poškozených médií ? Nebo jakou DVDROMku by si ty koupil ?
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ten Asus neznám, ale přepokládám, že vychází z nějakého Pioneera nebo BenQ. Co nová Toshiba?
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ten Asus neznám, ale přepokládám, že vychází z nějakého Pioneera nebo BenQ. Co nová Toshiba?
Bathory
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Asi nevim, kterou Toshibu přesně myslíš ... V obchodech sem našel pouze tohle SD-M2012. Ale ta pokud se nepletu je skoro půl roku stará. I na stránkách toshiby je jako nejnovější ta 2012. A co plextor ? Ten ale asi zase čte špatně poškozená media :( .

Jo, tuhle novou starou jsem myslel. Můžeš koupit i Lite-Ona, alespoň budeš mít možnost, používat KProbe k testům.
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

kuceraj píše:Můžeš koupit i Lite-Ona, alespoň budeš mít možnost, používat KProbe k testům.
to si může, ale ty výsledky nejsou moc přesný
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

No, asi tedy půjdu do té SD-M2012. Snad bude dobrá ... A když ne, tak investice cca 600 není zase tak vysoká :) .
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

sonoluca píše:to si může, ale ty výsledky nejsou moc přesný
Přesný vůči čemu?
Bathory
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

v porovnání s dvd-rw z toho lezou úplně jiný čísla PI/PIF (aspoň co sem četl, a viděl scanny), ale lite-on 16P9S je prej dobrej jako jeden z mála, jestli ne jedinej
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ano, přesně tak.
Bathory
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

I já se připojím s otřepaným dotazem: Jakou DVD-ROM mechaniku si mám koupit?
Nejdřív něco o problému: nyní mám vypalovačku NEC 4550A. Uvedu, jeden konkrétní případ, který mne donutil k touze koupit DVD-ROMku. Dostalo se mi do ruky DVD-R medium vypalovaný na nějaké stařičkém Lite-Onu (který je již dávno za zenitem). Můj NEC si s tímto médiem vůbec neporadil a nebyl schopen ho přečíst (Nero CD-DVD Speed hlásilo mraky "BADů"). Tak jsem to samé médium dal do combo mechaniky LG v notebooku IBM a hle, bylo přečteno bez problémů. Podotýkám, není vůbec poškrábané..

Takže bych si chtěl koupit nějakou DVD-ROMku, která bude schopna číst vše, nejen poškrábaná, ale i "divně" vypálená média. Samozřejmě bych nejraději aby uměla i DVD-RAM, ale není to podmínkou (na to mám kdyžtak NECa).

Mé uvahy se zatím ubírají následujícím směrem:

Uvažuju buď o Plextor 130A, který v recenzi na CDR.CZ dopadl na výbornou. Blbý je, že v těchto recenzích jako problémová média zkoušejí "jen" poškrábaná, nikoli "divně" vypálůená (ale to je asi dost široké téma). Jenže, stojí dost peněz a nemám záruku, že bude právě např. ty nepoškrábaná, avšak divně pálená média číst.

Další v úvahu přichází nějaký Lite-On. Nevim ale vůbec který, protože v mechanikách od Lite-Onu nemám vůbec přehled. Co mě na tété značce láká je, že můžu používat program KProbe. Pravdou je, že jsem se tady dočetl, že výsledky z KProbe nejsou také žádná jistota :-(. Bohužel taky netuším, jak takové DVD-ROMky Lite-On čtou?

Další možnost vidím v nějaké (opět nevím jaké) mechanice LG. To proto, že právě ve výše zmíněném notebooku LG je, a již několikrát mi přečetla co, co jiná mechanika (MSI, NEC apod.) nedokázal... Ovšem po zkušenostech s vypalovačkami LG (měl jsem 4163 a 4165) nemám ke značce LG valdou důvěru...

Omlouvám se za velmi zdlouhavou "slohovou práci", ale nevim jak to napsat kratší a zároveň vyjádřil všechny své současné poznatky.

Takže mi prosím někdo poraďte, co si mám koupit a proč? Díky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Na to je velmi těžká odpověď. Obecně čtou vypalovačky poškozená či jak ty říkáš, divně vypálená média lépe než DVD-ROM nebo Comba. Já osobně bych jedno nepřečtené médium vůbec neřešil, prostě řekni kámošovi, ať ti to přepálí na RW. Ale pokud vyloženě trváš na DVD-ROM, po něčem se ti podívám.
Bathory
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No víš co, toto byl jeden konkrétní případ, jenže samozřejmě nebyl ojedinělý. Cokoli v NECovi vypálím, tak po sobě krásně přečte a přečtou to i jiné mechaniky. Ale NEC už mě zradil při čtení víc médií. Vždycky mi to pomohlo vyřešit to výše zmiňované combo LG v notebooku.
(jediný co mě ještě napadá, počkat na nějaký novější firmware do NECa, jestli by se to nezlepšilo, ale moc tomu nevěřim) Dřív, když jsem měl pálidla LG 4163/5 tak sice to pálení nebylo žádná sláva (dokonce jedno DVD-R jedna z těch mechanik ani sama po sobě nepřečetla), ale jinak nebyl se čtením žádný problém.
Takže jsem téměř rozhodnutej nějakou tu DVD-ROMku koupit.

Myslíš že ty "úvahy", který jsem měl v minulém postu nejsou zcela zcestný? Má tento zamotaný rozhodovací proces hlavu a patu?
No když bys se Ti chtělo, tak bych byl rád, podíval-li by ses mi po nějaké "NEJ" mechanice. Dík
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

Ohledne toho neprecteni , LG mechaniky kdyz pali na DVD-RW tak to ostatni DVD mechaniky neprectou cou se mi zda jako podstatna nevyhoda, teda psali to alespon na CD -RW serveru(nebo jak se jmenuje, proste ten co se zameruje na CD)
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Bathory píše:...po něčem se ti podívám.
Nechci být netrpělivý, ale docela už bych si nějakou rád vpáčil do kompu a zajímal by mě Tvůj názor, tak jestli máš chvilku.....
Díky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No právě, je to těžký, mnohem težší než před rokem nebo dvěma. To kralovali Toshiby a s takovou 1612 nebylo co řešit. Ten jejich nejnovější počin ani neznám a jestli se nepletu, tak už ani nemá jejich chipset. LG v tomhle směru nikdy nevynikala, takovej průměr, docela ušly Pioneery, ale možná ještě lepší Asus, sice to byly taky většinou původem Pioneery, ale s lepším firmwarem. Když vezmeš Lite-On, tak si budeš moct změřit PI/PIF v KProbe, což vůbec není k zahození. Sice jsou oproti vypalovačkám trochu rozdílné výsledky, ale orientačně to stačí, myslím tím, pokud budeš měřit pouze a jenom v té jedné mechanice všechno. V současný době není žádná DVD-ROM nějaký výrazný propadák, chybu neuděláš s žádnou. Třeba ty Asusky uměli i ATA-100, což se nevidí ani u vypalovaček. Plextor je drahej a nástroje dodávané v Plextools bohužel jedou použít, myslím tím ty důležité, pro měření kvality zápisu. Rozhodnutí je na tobě. Já bych dnes DVD-ROM nekupoval, ale koupil bych klidně druhou DVD vypalovačku...
Bathory
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

jj, SD-M1612 byla, je a bude super, asi ji jeste dlouho nevymenim ( dostane max. stribrnej nastrik ). Jinak hlavne nebrat DVD-ROM od LG, konkretne GDR-8163SBB. Tenhle tejden sem byl reklamovat 2 a uz ji nikdy nikam nedam, zlata Toshiba :worship:
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Bathory píše:...
No tak se mi takovým prapodivným obloukem dostala do ruky DVD-ROM mechanika LG GDR8164B (neni to překlep, je to fakt xxx4x) - sice se mi měla původně do ruky dostat právě 8163, ale nakonec se tak nestalo.
Chci se teda zeptat, jestli o ní někdo něco nevíte (jaká je, mám-li si jí nechat nebo ne). Je na ní někde nějaká recenze (nebo nechtěl by se na ní někdo podívat? (recenzovat)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

hanz píše:Je na ní někde nějaká recenze (nebo nechtěl by se na ní někdo podívat? (recenzovat)
Tak mi ji pošli... :oops:
Bathory
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

:-D dobrý :-D -> já nemyslel recenzovat přímo ten můj kousek, jinou tohto druhu :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“