GeForce FX 5900XT zdroj

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Ghostriderr
Nováček
Nováček

GeForce FX 5900XT zdroj

Příspěvek od Ghostriderr »

Ahoj mam problem s napajenim graficne karty GeForce FX 5900XT.Mam 350 W zdroj a vypada to ze je to pro tuto grafickou kartu malo...:( Kdyz si zapnu RivaTuner tak vidim ze mi GPU nejede ani na zakladni frekvenci (390 Mhz) a jede na 376 Mhz. Nevite nekdo kolika watovy zdroj by mohl stacit.

Dik za odpovedi
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: GeForce FX 5900XT zdroj

Příspěvek od sh »

Ghostriderr píše:Ahoj mam problem s napajenim graficne karty GeForce FX 5900XT.Mam 350 W zdroj a vypada to ze je to pro tuto grafickou kartu malo...:( Kdyz si zapnu RivaTuner tak vidim ze mi GPU nejede ani na zakladni frekvenci (390 Mhz) a jede na 376 Mhz. Nevite nekdo kolika watovy zdroj by mohl stacit.

Dik za odpovedi

A je to kvuli napajeni? zkousel si ovladace? reinstaloval si widle?je to spis problem ovladacu.. , jinak hry atd jak to bezi?ten zdroj ti musi stacit..
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Ja mam 350W a je to v poho.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Ghostriderr
Nováček
Nováček

Hry jedou Okej... Ovladace mam 81.85
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Ghostriderr píše:Hry jedou Okej... Ovladace mam 81.85
Tak to bych neresil, to ze ti to ukazuje 376MHZ misto 390 vubec neres, je to jen nepatrnej rozdil, kdyz jsem mel R9600 Pro, taky mi ukazovalo ze jadro jede na 391 MHZ, ackoliv by melo jet na 400MHz, a proste ja byc to neresil, pokud ti to vazne vadi, tak si ji pretkatuj na tech 390 MHZ :) , jinak to ze to neukaze uplne presne je celkem bezna zalezitost, nereknu kdyby to bylo tak o 30 MHz, ale tohle se da jeste akceptovat 8-)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Tohle nebude zdrojem, nebo napájením...kdyby jsi měl nedostatečný napájení, tak karta si o to ve Winech řekne sama...Těžko říct, proč to tak je...zkus to nataktovat na frekvence, na kterejch to má správně běžet - tzn 390/700...nebo z čeho vlastně usuzuješ, že je máš slabej zdroj? Jestli z tý frekvence, tak to určitě ne...
Ghostriderr
Nováček
Nováček

Uz je to Okej

Uz to jede jak ma! Pretaktoval jsem to Powerstripem a uz je to Ok 450/900...:))
Dik za odpovedi
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Uz je to Okej

Příspěvek od Rajče »

Ghostriderr píše:Uz to jede jak ma! Pretaktoval jsem to Powerstripem a uz je to Ok 450/900...:))
Dik za odpovedi
Bez artefaktů? - To celkem ujde :)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No a neni to nahodou tim ze nVidia karty pozivaji rozdilny takty pro 2D a 3D rezim? Zkus spustit v RivaTuneru ten HW monitoring, nech ho bezet na pozadi a spust nejakou 3D aplikaci (3Dmark nebo nejakou hru). Kdyz ji za par vterin vypnes uvidis jestli se ti frekvence GPu prepina nebo ne..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

EfineSS píše:No a neni to nahodou tim ze nVidia karty pozivaji rozdilny takty pro 2D a 3D rezim? Zkus spustit v RivaTuneru ten HW monitoring, nech ho bezet na pozadi a spust nejakou 3D aplikaci (3Dmark nebo nejakou hru). Kdyz ji za par vterin vypnes uvidis jestli se ti frekvence GPu prepina nebo ne..
To je pravda, ale imho 2D takty by měly bejt mnohem níž...moje Inno3D jelo v 2D na 300/600 (tušim :oops: )...
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Ghostriderr píše:Ahoj mam problem s napajenim graficne karty GeForce FX 5900XT.Mam 350 W zdroj a vypada to ze je to pro tuto grafickou kartu malo...:( Kdyz si zapnu RivaTuner tak vidim ze mi GPU nejede ani na zakladni frekvenci (390 Mhz) a jede na 376 Mhz. Nevite nekdo kolika watovy zdroj by mohl stacit.

Dik za odpovedi
kamarad ma FX5900 a 300W zdroj a jede mu to jak má.
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“