7.1 - co to pro mne znamena, kdyz chci jen stereo?
Moderátor: CageJ
- MikEdge
- Začátečník

-
7.1 - co to pro mne znamena, kdyz chci jen stereo?
Predem se omlouvam - pro nektere mazaky tohle bude asi naprosto naivni otazka, ale me to hrozne hloda a potreboval bych co nejserioznejsi odpoved. Nejsem hrac a zvukovku potrebuju k co nekvalitnejsimu prednesu hudby na PC. Dlouho jsem uvazoval o Terratec Aureon Universe, ted vaham po objeveni X-Fi. Nepouzivam ani neplanuju pouzivat vicekanalovy zvuk, jen ciste stereo (studiove monitory pres analogovy mixer), ale potebuji minimalne dva stereo vystupy - dvakrat az trikrat stejny vystup (na mixer, rekorder a do setricich bedynek). Chci se zeptat, jak to obecne je s temi 5.1 a 7.1 zvukovkami - daji se nastavit tak, aby z nich nesel surround, ale z kazdeho z tech mnoha vystupu stejny signal stereo? Mate v tomto smyslu zkusenost s nejakou konkretni zvukovkou?
Stejne tak me lakaji nektere zalezitosti od Audiotrack a M-Audio. Clovek hrozne snadno znejisti...
Dekuju predem za odpoved!
Stejne tak me lakaji nektere zalezitosti od Audiotrack a M-Audio. Clovek hrozne snadno znejisti...
Dekuju predem za odpoved!
Naposledy upravil(a) MikEdge dne úte 15. lis 2005, 09:41, celkem upraveno 1 x.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě. Například já mám Audiotrak Prodigy 7.1 (speciální TomV edition
) a protože u PC surround taky nepoužívám, tak mám v ovladačích rozkopírovanej zvuk mezi všechny čtyři stereovýstupy (je tam na to volba). Můžu tak mít zapojený jak repráky, tak i sluchátka, nebo cokoliv jinýho a řídit si úroveň individuálně... ale co se týče X-fi, tak nevím, ta mi rukama ještě neprošla...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- MikEdge
- Začátečník

-
Děkuju za odpověď - přesně tohle potřebuju vědět. Jaké zkušenosti máš s tím Audiotrakem, jestli se můžu zeptat. Já se trošku ztrácím nabídce. Pracuju hodně s hudbou (Sonar) a od zvukovky potřebuju co nejčistší přednes pro recording/mixing/mastering (hlavní větev signálu půjde do mixpultu a odtud do studiových monitorů Behringer B2031A). Nemám bohužel finance na profi kartu, tak bych rád vyždímal maximum tak do 6000. Problém je, že bych ji rád používal i pro běžné úkony na PC (propojení s mikrofonkem pro VoIP a s televizním tunerem) - kromě toho Terratecu jsem pokukoval i po Audiophile 192, ale ta má pro mě málo vztupů. Na X-Fi se mi líbí hardwarový softsynth, ale na druhou stranu je tam moc herního balastu, který nevyužiju. Navíc nemám ke Creative moc důvěru. Zajímavě vypadá i M-Audio Revolution 7.1.
Celkem potřebuju - 2-3 analog. výstupy, 1-2 line-in, 1 mic a MIDI.
Takže, jak vidíte, jsem naprosto v koncích. Jakoukoli radu ocením, díky.
Celkem potřebuju - 2-3 analog. výstupy, 1-2 line-in, 1 mic a MIDI.
Takže, jak vidíte, jsem naprosto v koncích. Jakoukoli radu ocením, díky.
- zdenekxy
- Začátečník

No podle toho co si napsal bych ti doporučil E-MU 1212M, a určitě ji seženeš levněj než ji maj tady.
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
- Cpk
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je kravina, na práci se zvukem je Live! i Audigy nepoužitelná. To jsou herní karty. Tam vyhoví, protože se na ně kladou poněkud menší nároky, než v případě nahrávání/střihu zvuku.Cpk píše:ja by som ti doporucil Audigy 2 ZS....za tu cenu je dobra...a tebe na ty ucely bude stacit.....ale aj LIVE by ti asi stacila...
2 zdenekxy : Tu jsem svého času taky sháněl (jde to dost blbě). Je to za tu cenu špičková zvukovka, ale pro jeho potřeby má málo vstupů a výstupů. Musel by připojit další převodníky přes ADAT a to už jde do šílených peněz...
2 MikEdge : Ta Prodigy 7.1 je dobrá karta. Sice není primárně určená pro práci se zvukem (je považovaná za hi-end multimediální kartu), ale díky kvalitním převodníkům a dobře udělané analogové části se na ní dá provozovat v pohodě nahrávání v rozlišení 24/96 a přehrávání ve 24/192. Jen je škoda, že analogová část není symetrická, takhle je v reálu použitelnej playback do těch 24/96. Ale to bychom po kartičce za 4000 určené pro domácí kino chtěli moc.
Do 6000 se radí blbě

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MikEdge
- Začátečník

-
Děkuju moc za info! Naprosto souhlasím, že do Audigy (natož Live) bych šel jedině, když bych chtěl s nahráváním seknout. Hrabu teď týden skoro nepřetržitě na inetu, čtu recenze a už mi z toho jde hlava kolem. Na všechny karty, o kterých jste se zmínili jsem narazil a početl - třeba Juli@ by byla vynikající, kdyby měla dvakrát tolik výstupů. Co se výstupů týká, tak by byla skvěla Maya 44 MkII, ale tam to je zas špatné s převodníky. Nakonec se moje pozornost stočila směrem k E-mu (a to dokonce nezávisle na reakcích tady). 1212M by byla perfektní, ale zas ty omezené vstupy/výstupy. Asi si budete myslet, že jsem se zbláznil, ale rozhodl jsem se nakonec pořídit si větší prasátko a, až ho jednou skolím, koupit E-mu 1820 (když bude dobrý rok, tak verzi M) - ta má přesně to, co potřebuju, a nemá všechen ten mutimediální balast, co je mi k ničemu. Zdá se, že ty převodníky (o které mi běží především) jsou bezkonkurenční. Četl jsem 5 recenzí, a samé superlativy. Každopádně ta cena je velmi těžko skousnutelná, ale za ty peníze se asi nic lepšího sehnat nedá. Takže budu střádat...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Enigman
- Nováček

Jak jseš s touto kartou spokojen? V dohledné době budu kupovat novou zvukovku a Audiotrak Prodigy 7.1 mě opravdu zaujal. Hry moc nehraji, takže mi jde primárně o poslech audia. Budu mít do ní píchnutá nějaká kvalitní sluchátka (zatím jsem pokukoval po Koss R/80, doporučíte někdo jiná?). Má dostatek vstupů (i interních) a výstupů, kvalitní převodníky, recenze jsou pochvalné. Jen ta cena by mohla být trochu nižší. ;-)TomV píše:já mám Audiotrak Prodigy 7.1 (speciální TomV edition :))
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takhle : speciální TomV edition znamená, že jde o Terratec Aureon 7.1 Space, přeflashovaný na Prodigy. Ty karty jsou hardwarově identické, až na to, že Terratec má digitál v optice, zatímco Audiotrak má koax. Ovladače od Terratecu stojí za prd, což právě řeší to přeflashování Vendor ID a tím možnost instalovat podstatně lepší ovladače od Audiotraku. Cenový rozdíl činí skoro 2000, takže se to celkem vyplatí. Jen se ten Terratec blbě shání.Enigman píše:Jak jseš s touto kartou spokojen? V dohledné době budu kupovat novou zvukovku a Audiotrak Prodigy 7.1 mě opravdu zaujal. Hry moc nehraji, takže mi jde primárně o poslech audia. Budu mít do ní píchnutá nějaká kvalitní sluchátka (zatím jsem pokukoval po Koss R/80, doporučíte někdo jiná?). Má dostatek vstupů (i interních) a výstupů, kvalitní převodníky, recenze jsou pochvalné. Jen ta cena by mohla být trochu nižší.TomV píše:já mám Audiotrak Prodigy 7.1 (speciální TomV edition)
Jinak, karta pracuje k naprosté spokojenosti, žádný problém jsem nezaznamenal. V aplikacích využívajících ASIO 2.0 je latence kolem 3ms, takže pohoda.
A pokud jde o kvalitní sluchátka, tak bych měl tip na Sony MDR-CD480.

- Enigman
- Nováček

Zvláštní je, že z recenzí těchto dvou karet na Digit Life (Prodigy, Aureon) vyšel lépe Audiotrak (co se týče naměřených hodnot). A to ty recenze dělal ten samý člověk, byla použítá stejná metodika a referenční karta...TomV píše:Ty karty jsou hardwarově identické, až na to, že Terratec má digitál v optice, zatímco Audiotrak má koax.