chtěl bych si přetaktovat svůj procesor ale vůbec nevim jak.
Poradí mi někdo podrobný návod?
dík moc
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Mám tu samou desku a mám tam přetaktovaného Bartona 2600+ na 2305 Mhz. Ten AGP PCI lock mám na 66 Mhz. Je to tedy špatně, má tam být 33? Mě PC maká v pohodě, v Prime stabilní hodinu (dýl jsem zatím netestoval). Má to nastavení AGP PCI locku nějaký vliv?Mossad píše:toz to by melo miti agp pci lock, hledej v biosu treba neco jako AGP frequency: 66mhz a nebo agp/pci: 66/33Mhz ....

Je to dobře ... AGP pracuje na 66MHz, PCI na 33MHz ... má to vliv, protože některý karty nemají zvýšenu frekvecni moc rády a můžou způsobovat problémy.gh0st píše:Ten AGP PCI lock mám na 66 Mhz. Je to tedy špatně, má tam být 33? Mě PC maká v pohodě, v Prime stabilní hodinu (dýl jsem zatím netestoval). Má to nastavení AGP PCI locku nějaký vliv?

jako trochu tomu rozumím, ale přesto mi prosím poraď díkRajče píše:Tenhle proc má uzamčenej násobič, takže jedině zvyšovat ferkvenci FSB...ale - jestli tomu vůbec nerozumíš, jak píšeš, tak bych se do toho, být Tebou, moc nepouštěl a jestli se do toho pustíš, tak si nejdřív předem zjisti z manuálu k desce, kde máš jumper na vyresetování BIOSu, abys potom rovnou věděl, kam šáhnout, když to přepískneš a ono to nenajede...

napiš jak a co jsi změnil?gh0st píše:Mám tu samou desku a mám tam přetaktovaného Bartona 2600+ na 2305 Mhz. Ten AGP PCI lock mám na 66 Mhz. Je to tedy špatně, má tam být 33? Mě PC maká v pohodě, v Prime stabilní hodinu (dýl jsem zatím netestoval). Má to nastavení AGP PCI locku nějaký vliv?Mossad píše:toz to by melo miti agp pci lock, hledej v biosu treba neco jako AGP frequency: 66mhz a nebo agp/pci: 66/33Mhz ....

Ono je to těžký ... to máš jako kdyby jsi po nás chtěl, aby jsme ti poradili jak řídit auto a přitom jsi nedokázal poznat co je volant. Evidentně o taktování skoro nic nevíš a takhle na dálku, když nemáš aspoň minimální znalosti se radí blbě. Neznáš ve svém okolí někoho, kdy by ti to třeba názorně ukázal a poradil ti co a jak ?Lujdy píše:Prosim vsechny lidi na svete!!!!!
POMOC

dik, zas takovej kreten nejsem. o biosu a vseobecne v compech se vyznam, ake taktovani nevim je tam zamcenej nasobic frekvence a kdyz prepnu frekvenci ze 166MHz na 200MHz tak to nenabehne...Thellwin píše:Ono je to těžký ... to máš jako kdyby jsi po nás chtěl, aby jsme ti poradili jak řídit auto a přitom jsi nedokázal poznat co je volant. Evidentně o taktování skoro nic nevíš a takhle na dálku, když nemáš aspoň minimální znalosti se radí blbě. Neznáš ve svém okolí někoho, kdy by ti to třeba názorně ukázal a poradil ti co a jak ?Lujdy píše:Prosim vsechny lidi na svete!!!!!
POMOC

Nenapsal jsem, že jsi kreten ... případně mi to vyvrať a ukaž kde jsem to napsal ...Lujdy píše:
dik, zas takovej kreten nejsem. o biosu a vseobecne v compech se vyznam, ake taktovani nevim je tam zamcenej nasobic frekvence a kdyz prepnu frekvenci ze 166MHz na 200MHz tak to nenabehne...

promin... a to je ono jak tam, nebo kde mam najit tech 180??? ja tam ma na vyber 133Mhz 166MHz 200Mhz. tak kde je tech 180???Thellwin píše:Nenapsal jsem, že jsi kreten ... případně mi to vyvrať a ukaž kde jsem to napsal ...Lujdy píše:
dik, zas takovej kreten nejsem. o biosu a vseobecne v compech se vyznam, ake taktovani nevim je tam zamcenej nasobic frekvence a kdyz prepnu frekvenci ze 166MHz na 200MHz tak to nenabehne...
U toho tvého CPU se asi na 200 MHz FSB nedostaneš. Je to Barton 2800+ (166*12,5), má příliš vysokej násobič, takže výsledná frekvence při FSB 200 je 2500 MHz a to zřejmě nedá. Zvyšuj FSB postupně, imho by jsi se mohl dostat někam ke 180 (což dává 2200MHz +) Pak už radši pomalu a testuj ...