Help s Upgradem

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Sak
Začátečník
Začátečník

Help s Upgradem

Příspěvek od Sak »

CC
1)mam takovy problemek mam zakladku K7s5a -ktera podporuje jen AGP slot a chtel jsem si koupit novou grafickou,protoze mam jen 5700Le a tak jsem se rozhodoval mezi http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=42077 a http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=42246 a chtel bych se zeptat zda to ma cenu davat o 300kc navrch za tu msi jestli to poznam nebo to vyjde nastejno...

2)driv jsem se rozhodoval o teto http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=43167 ale kamos mi rek ze to mi nepujde ze to nema AGP ze je to jen na PCIe a tak mi rikal ze at si misto graficke radsi koupim novou zakladku ktera PCIe podporuje nez nejakou graf s AGP.Tak ma to cenu davat do nove zakladky?Je tam hodne velky vykonovy rozdil?Mam jen 5000kc tak dat to do zakladky tak na grafiku uz mi nevyjdou penize...

jinak mam AMD atlon 2000+,768 ramek..
thx za radu
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Help s Upgradem

Příspěvek od sh »

Sak píše:CC
1)mam takovy problemek mam zakladku K7s5a -ktera podporuje jen AGP slot a chtel jsem si koupit novou grafickou,protoze mam jen 5700Le a tak jsem se rozhodoval mezi http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=42077 a http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=42246 a chtel bych se zeptat zda to ma cenu davat o 300kc navrch za tu msi jestli to poznam nebo to vyjde nastejno...

2)driv jsem se rozhodoval o teto http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=43167 ale kamos mi rek ze to mi nepujde ze to nema AGP ze je to jen na PCIe a tak mi rikal ze at si misto graficke radsi koupim novou zakladku ktera PCIe podporuje nez nejakou graf s AGP.Tak ma to cenu davat do nove zakladky?Je tam hodne velky vykonovy rozdil?Mam jen 5000kc tak dat to do zakladky tak na grafiku uz mi nevyjdou penize...

jinak mam AMD atlon 2000+,768 ramek..
thx za radu
mno asi tak ted bys vyhodil skoro 5k za grafiku kterou za 1) nevyuzijes 2)ji nemaji nove desky myslim tim nova platforma , vyroba GK do AGP stagnuje a AMD jiz do sA dela jen semprony a bude furt omezovat.. ,

takze reseni? nema smysl cpat 5k do mrtve patice zvlast v tve konfiguraci kdy ta k7s5a + procak ani tu GK nevyuzije :) , radeji bych byt tebou prodal tu K7s5a ramky (jestli mas SDR) , taky grafiku a priplat si a kup novou platformu , ted fakt nema smysl cpat tolik penez do tvyho stroje..
Sak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sak »

no ramky uz mam DDR
mno tak to vypada ze budu moset vykrast banku abych na to mel :(
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Sak píše:no ramky uz mam DDR
mno tak to vypada ze budu moset vykrast banku abych na to mel :(
bud si radsi pockej nebo kup jetou 9800pro , kde za prve usetris a vykon je taky vybornej a min FPS jsou vetsi..
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

NO, hlavně si dej, pozor, protože ten fruhej link, kterej jsi postnul je MSI 6600Gt,ale do PCI-e...jinak 6600GT by jsi mohl houpit, ale už spíš jetou, protože nová už je pro Tebe asi zbytečně drahá investice...
Martin Gula
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Gula »

ja mam taky athlona 2000+ a 768 ramky a podobnou desku pred 3/4 rokem sem si koupil geforce 6600gt od club 3D a myslim si ze na vyrobci zas tak nak nezalezi takze je skoro jedno jakou si koupis vykon bude rozdilny tak v ramci par procent podle kusu. A mne osobne se mi vykon ve hrach moc nezvisil protoze to limituje procesor jen si muzes zapnout vysoky detaily. fps se mi moc nelisi od min detaily a od tech max detaily a skube to porad. tot vse.
kapa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kapa »

No ja mam GF6600 256MB a fachci dobre, na novu platformu pockaj, prave sa lamu lady, kup neku normalnu grafiku, aj pouzitu ATI9800 alebo GF6600 a istotne ti to bude stacit, ramku je potrebne mat min 512 a viac.
C2D e4400, 2x1GB DDram PC800, Foxconn G965, VGA GF 7600GS-512MB, HDD barracuda ES 320GB, 350W fortron, skrinka A+
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Martin Gula píše: 6600gt od club 3D a myslim si ze na vyrobci zas tak nak nezalezi takze je skoro jedno jakou si koupis vykon bude rozdilny tak v ramci par procent podle kusu.
musím Ti oponovat :) ..na výrobci dost záleží...jednak lepší výrobce = větší šance, že nekoupíš zmetek a u 6600GT má smysl kartu zkoušet přetaktovat, protože často jdou o dost výš, než mají standartní takty a tady taky platí pravidlo, lepší výrobce = větší možnost se dostat s taktama vejš...lepší a dražší výrobci mívaj na kartách lepší chlezaní atd...těch důvodů je víc, proč si nějakou tu stovku připlatit a mít kvalitnější kus HW :)
Sak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sak »

A ma to cenu kupovat nejakou grafarnu co podporuje SLI?Ze kdyz uz si na to musim koupit tu zakladku co podporuje PCIe tak to bych si mohl rovnou koupit i s podporou SLI... teda jestli to nejsou zbytecne vyhozene penize?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Sak píše:A ma to cenu kupovat nejakou grafarnu co podporuje SLI?Ze kdyz uz si na to musim koupit tu zakladku co podporuje PCIe tak to bych si mohl rovnou koupit i s podporou SLI... teda jestli to nejsou zbytecne vyhozene penize?
SLI se vyplatí pouze pokud můžeš osadit dvě nejvýkonnější karty. Tzn že tě to vyjde hodně draho, takže pokud nemáš opravdu peníze na rozhazování tak je pro tebe SLI zbytečný. Ale řešilo se to tady, takže si když tak najdi víc informací.
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“