X800 GT

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
johny_bSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_bSK »

zdravím. mám Sapphire X800. ziadnu gto,xt,... rád by som sa spýtal ci sa mi oplatí vraziť peniaze do chladica Arctic Cooling 5 rev.2. Z originálnym chladicom mi takt GPU nejde cez 420MHz. potom su uz chyby obrazu. teplota tak stupa k 70 stupnom. Ak mate skusenost bude teplota na procesore z rev2 nizsia? o kolko? niesom ziadny hardcore tuner. nerad by som napajkovaval opdory alebo menil casovanie pameti.
Zakladny takt karty bol 392/350(700efektivne) 4072bod 3dMark05 teraz 416/500(1000efektivne) 4580 3dMark05.
P.S. podari sa mi z rev2 chladicom este nejaky posun v taktoch?
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

johny_bSK píše:zdravím. mám Sapphire X800. ziadnu gto,xt,... rád by som sa spýtal ci sa mi oplatí vraziť peniaze do chladica Arctic Cooling 5 rev.2. Z originálnym chladicom mi takt GPU nejde cez 420MHz. potom su uz chyby obrazu. teplota tak stupa k 70 stupnom. Ak mate skusenost bude teplota na procesore z rev2 nizsia? o kolko? niesom ziadny hardcore tuner. nerad by som napajkovaval opdory alebo menil casovanie pameti.
Zakladny takt karty bol 392/350(700efektivne) 4072bod 3dMark05 teraz 416/500(1000efektivne) 4580 3dMark05.
P.S. podari sa mi z rev2 chladicom este nejaky posun v taktoch?
Sundej chladič, podívej se na jádro. Asi tam bude R430. Ty jdou taktovat do 450MHz, ale i méně. Teplota 70°C není tak vysoká, aby se nedala zkušebně zvednout frekvence. Lepší chladič srazí teplotu, ale vůbec nemusí znamenat lepší OC. Bohužel ve tvém případě to tak vypadá.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34262

Mohl bych poprosit majitele výše zmíněné verze, aby napsali, jaké má jejich karta jádro? Teoreticky jsou možný R420 a R481...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
johny_bSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_bSK »

mam R430
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

johny_bSK píše:mam R430
Ty máš na 475MHz X800GT AGP jádro R430?!
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

mozna podle ovladacu... ale spis to chce sundat chladic?

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

unknown píše:http://www.svethardware.cz/art_doc-F998 ... ,pipelines

a co je teda pak tohle??? ehm... nějak nerozumím
protože dotyčný redaktor nejdřív psal a potom myslel...když jsem ho žádal o opravu té dezinformace v článku, tak mlel cosi o tom, že to teoreticky jde..načež X800SE tam v odemykatelných kartách nechal. Pak se useři odvolávají stále a znovu na ten jeho blábol tam.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

no-X píše:
johny_bSK píše:mam R430
Ty máš na 475MHz X800GT AGP jádro R430?!
ano, protože on má patrně X800 non XL do PCIe...aspoň vejš psal, že to je bez ničeho (GTO, XT,....)

EDIT: to highlander...až pochopíš, co jsem myslel, tak snad ten svůj post smažeš :-)
Naposledy upravil(a) Meridius dne pát 18. lis 2005, 17:40, celkem upraveno 2 x.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Saphire X800GT pro AGP má jádro R420.....neboli taky X800SE
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Meridius píše:
unknown píše:http://www.svethardware.cz/art_doc-F998 ... ,pipelines

a co je teda pak tohle??? ehm... nějak nerozumím
protože dotyčný redaktor nejdřív psal a potom myslel...když jsem ho žádal o opravu té dezinformace v článku, tak mlel cosi o tom, že to teoreticky jde..načež X800SE tam v odemykatelných kartách nechal. Pak se useři odvolávají stále a znovu na ten jeho blábol tam.
jde to odemcit...u MSI to jde ...akorát ta upesnost ze to pojede je strasne malá ...

tedka sme s kamosem zkouseli prekopat bios na te MSI a pipky opravdu fungovali na 12 ale s artefaktama ...dokonce u druhe a treti karty MSI X800SE to zatuhlo tak ze nesel ani zapnout kompl..

jinak vtip spociva v tom ze se vezme bios z X800PRO a prehraje...bohuzel se musi upravit nejaky bity aby to fungovalo...
popravde receno zkouseli sme 10 karet a ani jedna nefungovala bez artefaktu s 12 pikama a s 16 pipkama se to nerozjelo vubec
Na Saphire kartach X800GT to nefugovalo taky ....proste ty pipky byli vadne..ale odemcit to slo prehratim biosu..
ale nikomu to nedoporucuju protoze takhle sme uz zkurvili 5 karet a museli sme davat cmosku do programatoru aby sme to ozivili zpatky...

takze totalni suxxx s odemykanim pipek

EDIT: tak tedka se nám podarila rozjed jedna karta...od MSI X800SE

bohuzel zadnej zazrak to neni ...12 pipek sice funguje ale takty jsou strasny..
pouze 460 mhz GPU jinak to dela artefakty
s 8 pipkama to slo az na 594 mhz ...

takze nema vubec smysl se s tim srat a z 80% znicit kartu ,..pokud teda nemate programator do kteryho date cmosku a zpatky nahrajete puvodni bios!
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Tak tomu lze jen těžko věřit....MSI X800SE, co mám já, tak má lasercut...bez toho, že byste to spojili to prostě nemáte šanci rozchodit....pouhým flashem biosu už vůbec ne. Takže nahoď screenshot, kde máš odemknuto 12 pipek. Jinak tomu já osobně nevěřím.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Highlander píše:...
To jako vážně. Měl jsem k dispozici jenom Sapphiry a na nich to sto pro nejde, že by existovalo více verzí jádra?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Meridius píše:Tak tomu lze jen těžko věřit....MSI X800SE, co mám já, tak má lasercut...bez toho, že byste to spojili to prostě nemáte šanci rozchodit....pouhým flashem biosu už vůbec ne. Takže nahoď screenshot, kde máš odemknuto 12 pipek. Jinak tomu já osobně nevěřím.
nene samozrejme se musely spojit mustky na jadru+ novej bios....

to je jasny:)....sry nedopsal jsem to ze to je se spojenim mustku..ale i tak muzu rict vsem co si mysli ze to k necemu je tak to je uplne k nicemu...!!!!!nema smysl!!!!takze 8 pipek rulez a nad 600 mhz jadro
unknown
Nováček
Nováček

Příspěvek od unknown »

mám jádro R420 na téhle kartě, je škoda, že nejdou odemčít a je škoda, že nevyšlo GTO do AGP ale pouze GT, přitom se původně uvádělo,že do AGP bude GTO...

no co už.. zatím naprostá spokojenost i s GT
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Highlander píše:
Meridius píše:Tak tomu lze jen těžko věřit....MSI X800SE, co mám já, tak má lasercut...bez toho, že byste to spojili to prostě nemáte šanci rozchodit....pouhým flashem biosu už vůbec ne. Takže nahoď screenshot, kde máš odemknuto 12 pipek. Jinak tomu já osobně nevěřím.
nene samozrejme se musely spojit mustky na jadru+ novej bios....

to je jasny:)....sry nedopsal jsem to ze to je se spojenim mustku..ale i tak muzu rict vsem co si mysli ze to k necemu je tak to je uplne k nicemu...!!!!!nema smysl!!!!takze 8 pipek rulez a nad 600 mhz jadro
i tak tomu nevěřím....na netu jsem hledat už dost dlouho na to, abych narazil na nějaký takový případ..nikomu se to nepovedlo. Určo nejsi jediný, kdo to zkoušel. Přece není problém nahodit screenshot z atitool, kde máš napsáno 12 aktivních pipek, ne?

viz třeba tento thread http://forums.techpowerup.com/showthrea ... #post44412 zkoušej to od září!!! a nepřišli na nic, jak odemknout tyhle karty.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak me dej link nejakyho webu kam to muzu nahrat...sreen ti jinak dám
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Highlander píše:tak me dej link nejakyho webu kam to muzu nahrat...sreen ti jinak dám
http://www.imageshack.us/
charmie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kompatibilita s deskou

Příspěvek od charmie »

Ahoj,mate nekdo tuhle kartu na desce MSI K7n2 delta-L ?? Nevite,jestli tahle karta nebude s touhle deskou "valcit". Ta deska je pomerne starsi :-(
A jeste bych se chtel zeptat,jakej priblizne je rozdil ve vykonu u AGP a PCI-E verze??
Dik moc
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: kompatibilita s deskou

Příspěvek od sh »

charmie píše:Ahoj,mate nekdo tuhle kartu na desce MSI K7n2 delta-L ?? Nevite,jestli tahle karta nebude s touhle deskou "valcit". Ta deska je pomerne starsi :-(
A jeste bych se chtel zeptat,jakej priblizne je rozdil ve vykonu u AGP a PCI-E verze??
Dik moc
jasne ze pojede toho se neboj , jinak rozdil mezi PCIE a AGP je v pripade teto karty zanedbatelny
pan-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pan-x »

Vcera sem se k ni taky dostal a moje vysledky sou bez nejakyho stelovani: 3DMark03/05 - 8015/4072 (zajimavy je ze nahore na strance nekdo dosahl naprosto stejnyho vysledku :)))
AMD PhenomII X3 720BE,Asus M3A78-EH, 4096RAM 1066MHz, 1TB HD Samsung, ATI HD4850,TV ATI
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“