Zdroj do 4000Kc (Thermaltake, Enermax...)

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Shaadow píše:
jen tak ze zvedavosti coze vse mas na te vetvi zapojeno ze ti ta kombinace vyhovuje?
:) disk - Neony - display :) krásně na jednom kabelu a nic se neplete :)
na dalším mám desku (DFI) - 120ky větráky a druhý SATA :) prostě takhle je to pro mě OK :)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

jen tak mimo...rano sem cetl na bit-techu ze typkovi vybouchl tagan 430W :shock:
//edit:tak byla to 480tka
Naposledy upravil(a) Cujo dne sob 19. lis 2005, 16:19, celkem upraveno 1 x.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Cujo píše:jen tak mimo...rano sem cetl na bit-techu ze typkovi vybouchl tagan 430W :shock:
uf ještě že jsem vzal toho enermaxe :)

hmm a ví se čím to bylo ?! :oops:
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

I’ve just managed to extract it from my case as it’s due to be collected tomorrow, to be returned to dabs. I do have a belkin surge protector plugged in which still shows “protected & earthed”. It was installed around the 21st of September when I also replaced the cpu, memory, graphics card & added water cooling. Since then it has been switched on and running for about 75% of the time. As it’s still running on the 250w supply I’m assuming that my current setup isn’t faulty, but surely if there was a short in my set up the Tagan should not have gone bang but overloaded and shut down. The fuse that blew was the original 13A which to me seems a bit excessive but it’s clearly marked on the plug top “fitted with 13A fuse” on a sticky label.
No other sensitive electronic equipment in the house went bang at the same time ie. alarm system which is not on a filtered supply, so still slightly puzzled.
heh celkem brutus
Alan Král
Nováček
Nováček

Seasonic S12 bez -5V

Příspěvek od Alan Král »

Koupil jsem si Seasonic S12 500HT (ATX 2.0 a EPS12V). Na 24 pinovém konektoru (Main Power Connector) ale chybí na pinu "20" přívod -5V. Mám motherboard ASUS P5LD2 Deluxe kde v manuálu toto napětí je graficky naznačeno. Nicméně deska i bez tohoto napájení funguje. Nevíte prosím někdo na co toto napětí slouží a co by mi eventuelně nemuselo jít?
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

-5V je už tak deset let zastaralej output, není potřeba...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Alan Král
Nováček
Nováček

Seasonic S12 bez -5V

Příspěvek od Alan Král »

Dnes jsem se dozvěděl na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=61 (část zdroje), že u základních desek s čipsety i945 a i955 (mám i945) je třeba také -5V větev ukončená molex konektorem ???? Mimo to mě zdroj přestal asi po 10 hodinách fungovat (předcházelo lupáním ve zdroji - ?Ochrany?) . Může nepřítomnost -5V mít nějaký vliv na nefunkčnost zdroje? Zdroj chci poslat na reklamaci, ale po přečtení článku o potřebě -5V outputu jsem na pochybách. Prosím poraďte.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Ve specifikaci zdrojů ATX 2.0 a vyšší, požadavek na -5V větev není takže je to vpořádku. Ad článek -"-5V větev ukončená molex konektorem" nevím co tím autor myslel, nejsem intelák, ale nikdy jsem zdroj s -5V v molexu neviděl a asi ani neuvidím. :roll:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“