Need for speed: most wanted

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

PcBuh píše:Jak se v NFS MW FULL nastavujou Km/h ?????
Tak už jsem to našel , a demo to má taky :)

Obrázek
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

No myslel jsem, že mi to podle vašich příspěvků poběží uplně bez problému, ale sotva se to hýbe :-(. Jedu na 1024x768. Detaily jsou cca +/- na polovinu nebo méně. Mám zapnutý první stupeň AA. FPS se pohybuje cca kolem 30-40. Nic moc ... :-( Sestava viz. podpis. Inst. nejnovější DirectX a Catalysty 5.11. Je normální, že to jede tak pomalu ?
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

kuceraj píše:No myslel jsem, že mi to podle vašich příspěvků poběží uplně bez problému, ale sotva se to hýbe :-(. Jedu na 1024x768. Detaily jsou cca +/- na polovinu nebo méně. Mám zapnutý první stupeň AA. FPS se pohybuje cca kolem 30-40. Nic moc ... :-( Sestava viz. podpis. Inst. nejnovější DirectX a Catalysty 5.11. Je normální, že to jede tak pomalu ?
30-40 FPS neni na zavodni hru pomalu. Reakce nejsou v zadnem pripade kvuli FPS snizeny. NEzapominej, ze toto neni akcni strilecka, kde musis reagovat a mirit v kratkem casovem useku. Zde jde prece pouze o plynulost pohybu a to pri 30-40 FPS je zajisteno.
---
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

J X P píše:
kuceraj píše:No myslel jsem, že mi to podle vašich příspěvků poběží uplně bez problému, ale sotva se to hýbe :-(. Jedu na 1024x768. Detaily jsou cca +/- na polovinu nebo méně. Mám zapnutý první stupeň AA. FPS se pohybuje cca kolem 30-40. Nic moc ... :-( Sestava viz. podpis. Inst. nejnovější DirectX a Catalysty 5.11. Je normální, že to jede tak pomalu ?
30-40 FPS neni na zavodni hru pomalu. Reakce nejsou v zadnem pripade kvuli FPS snizeny. NEzapominej, ze toto neni akcni strilecka, kde musis reagovat a mirit v kratkem casovem useku. Zde jde prece pouze o plynulost pohybu a to pri 30-40 FPS je zajisteno.

no to ti teda pomohl "rozumbrada"k tem tvejm fps na mym rok starym"srotu" viz. podpis,,,,,,,ale vse na default,,,,, to jede vse na max detail 60-80fps vetsinou kolem 65fps,,takze je to divny
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

J X P píše:
blázníš ?!

30-40FPS je málo ... to je na hranici hratelnosti ... pod 40 je to trhačka ... mě to jede kolem 60FPS na max details bez motion blure (to nesnášim) a myslím že to jede stále pomalu ... při závodní hře musíš reagovat v sakra krátkém časovém useku ( třeba proto se vám NFS zdá těžky?! :oops: že ste pomalý) ...

takže ee problém bude asi někde jinde :(

he he že by dva moduly RAm na s754 při taktování ?! ... s754 nemá dvoukanál a tak mu mohou dělat dva moduly potíže ;) tohle je ale známá věc :)
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

to si děláte srandu ne já jedu na max detail is AA,AF i Shadow 1280/1024
a mám kolem 40Fps a jede to uplně plynule takže nevím proč mít 60Fps když 40 stačí
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Je to individuální.Mě stačí kolem 30FPS,ale záleží na hře někde mi nevadí ani 20-25 :)
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S26 Ultra 1TB NtB: Dell Pro 14 TV: Samsung 65" OLED S90F + Yamaha YAS-207
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

no ja nevim me se zda ze pod 40 uz to laguje :-) asi jsem si zvykl na komfort 91fps u COD1 a COD2
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Co jsem zacal trochu hrat online tak mi nizke FPS vadi. U LFS musim mit aspon 40fps jinak mam trochu problemy se trefit do optimalnich bodu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Lipi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lipi »

Ja parim na notebooku PM 730, ATI Mobility X700 64 MB, 512 MB ram a byl jsem prekvapeny jak svizne a bez skubani ta hra jede.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Digitaldoom píše:blázníš ?!
30-40FPS je málo ... to je na hranici hratelnosti ... pod 40 je to trhačka ... mě to jede kolem 60FPS na max details bez motion blure (to nesnášim) a myslím že to jede stále pomalu ... při závodní hře musíš reagovat v sakra krátkém časovém useku ( třeba proto se vám NFS zdá těžky?! :oops: že ste pomalý) ...
no ja ne, jen se ridim fyziologii lidskeho oka. ale toto neni diskuse o tom, zda je lepsi ta ktera hodnota FPS. Proto si FPS mej jaky chces, treba 150, lepsi v NfS diky tomu stejne nebudes a nevim jak jsi dosel na to, ze se nekomu zda NfS tezky :D .

Ja jen ten vseobecne omylany omyl o vysi FPS k plynulemu vnimani obrazu okem nemuzu prehlizet.

u CoD je vyska FPS na miste kvuli delce skoku, ale to je otazka enginu, ne plynulosti hry ;). Ale to snad vsichni vedi.

P.S. v jakem FPS ti bezi filmy ? A laguji ti ? :lol:
---
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Tak jako pokud se FPS skutecne DRZI kolem 30ti, tak je to porad plynuly (televize ma 25FPS a taky to nevidite), horsi je, kdyz je FPS treba kolem 40ti a najednou sup ... 20,15,10 ... to je teprv cukatura.
Mne to nastesti bezi docela plynule, ale to je tim, ze mam jen DX8.1 grafarnu a ne DX9, takze sem tam neco vynechava a ulehcuje si praci :)
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Digitaldoom píše:...mě to jede kolem 60FPS na max details bez motion blure (to nesnášim) a myslím že to jede stále pomalu ...
Ach....na tie tvoje prispevky sa mi moc nechce reagovat ale prosim ta vysvetlis nam akou fintou si vypol motion blur??? To som sakra zvedavy lebo vypnut to nejde!!
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

dneska mi příšla Full do ruky tak zitra napíšu vysledky Fps u Full :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Digitaldoom píše:
J X P píše:
blázníš ?!

takže ee problém bude asi někde jinde :(

he he že by dva moduly RAm na s754 při taktování ?! ... s754 nemá dvoukanál a tak mu mohou dělat dva moduly potíže ;) tohle je ale známá věc :)
Kdo blazi jsi podle me ty. Promin, ale neverim ti tvrzeni, ze rozeznas 40 a 60 fps. Jestli jo, pak nemas lidske oko :wink:
30-40 fps je naprosto dostacujici... A prosim te nekasej se tady tvyma super rychlyma reakcema.. Jestli jsi tak strasne dobrej, nevim proc ztracis cas u komplu :offtopic:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Palec123 píše: Kdo blazi jsi podle me ty. Promin, ale neverim ti tvrzeni, ze rozeznas 40 a 60 fps. Jestli jo, pak nemas lidske oko :wink:
30-40 fps je naprosto dostacujici... A prosim te nekasej se tady tvyma super rychlyma reakcema.. Jestli jsi tak strasne dobrej, nevim proc ztracis cas u komplu :offtopic:
rozeznám ! a ty je rozeznáš taky ! jnom nesmíš bejt slepej a zebedněnej ;)

40FPS je dostatečný ale 30 je nedostatečný ! ... já neztrácím čas u PC ted alespoň si to nemyslím a to že mam rychlé reakce mi je snad jen ku prospěchu ....

ale jo hápu to někdo je pomalejší a potřebuje méně FPS aby to stíhal někdo je hold rychlejší a pod 40 mu to přijde pomalý to je normální .... ;)

takže pokud si tak strašně pomalej, nevím proč ztrácíš čas u kompu :offtopic: .... :lol:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

O FPS už se tady diskutovalo ... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... hlight=fps ... jinak abych nebyl úplně OT, tak mě NFS : MW přijde ve 30 FPS hratelný v pohodě. To že jinak se mi ta hra nelíbí je už jiná věc.
Goldnoob team proud member!
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Sice OT ale:
Digitaldoome, placas blbosti. Rychlost vykreslovani nema nic spolecnyho s rychlosti behu hry. Zrovna u NFS:MW neni rychlost casu hry vazana na framerate, tudiz i kdyz framerate klesa (u me napr. kdyz vyjizdim ve velke rychlosti z tunelu a scita se narocnost Motion Bluru a OverBright a jeste vsech tech odlesku atd.), tak rychlost hry je porad stejna ... a dokonce prave diky MB zadny zpomaleni nevidis, protoze oko nema zadny ostry zachytny body, podle kterych by mohlo odvozovat neplynulost pohybu.

A vubec to sem jeste ke vsemu nepatri. Muj zaver je, ze NFS:MW je dobre optimalizovana hra a pri slusnym nastaveni jede i na starsich strojich (dejme tomu 3 roky starych) "plynule" i na stredni detaily.

Kdyz tak ctu i ten thread o FPS, tak problem je v tom, ze mas pomyleny pojmy. Ono takovy to "zaskubnuti" napr. kazdou 1/10s (to pozna kazdej) nema s FPS nic moc spolecnyho. Muzes mit FPS klidne 200 a stejne se ti hra muze "trhat". Ale to bys musel videt hloubej do problematiky enginu, abys to mohl pochopit.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

bukva píše:Sice OT ale:
Digitaldoome, placas blbosti. Rychlost vykreslovani nema nic spolecnyho s rychlosti behu hry (ty doby, kdyby byla rychlost casu ve hre vazana na vykreslovani skoncili u dobrych her nekde u 486tek, pamatujes?).
Takze to co pises - ze je nekdo pomalejsi a potrebuje min FPS, to je blbost az na pudu, ze?
to sice ne ale když vidím jednotlivé snímky zasebou jak když otáčím snímky v albu nemám zrovna pocit že by hra nějak rychle běžela ... mě se teda hra při 60FPS zdá rychlejší ;) takže to není uplně blbost ... ale je to OT to souhlasím

jinak jsem trochu v NFS pokročil ... ještě jsem snížil detaily aby mi to jelo rychleji ;) :lol: a .... :( sem z toho takovej zklamanej ...

- ti policajti jsou trapný ujedu jim a když ne tak se stačí schovat :( nuda ... velice nevěrohodně působí to jak ty jejich obyč jeapy mě skoro chytí když mám 3x výkonější a lepší auto :)
- absence destruktivního modelu mě přímo s..e mohl tam být aspoň volitelný ...
- Bulit time je nepoužitelný místo toho tam mohly dát ty destrukce :(
- rozbytelnost prostředí super ale na autě skoro ani škrábanec ... :(
- inteligence soupeřů = bublající bláto ani to když jim ujedu tak mě nedohoněj :( za to když já nazačátku nabouram (vyženou mě z trati) tak je dohonim za dvě zatáčky to moc zábavný teda neni ...
- naskriptovaný provoz :( je fakt až otravné když přesně víte že za dalším rohem vždycky číhá auto :) ale má to tu výhodu že do něj nasměruju policajta nebo soupeře :)
- textura silnice ! no to je humus :)

ale abych jenom nekritizoval :oops:

+ svižná rychlá akce (teda na 40FPS + :oops: :wink: :roll: )
+ super zvuky
+ starty závodů
+ hezký auta

prostě sem asi zmlsanej na hrách typu GTR,GT legends, LFS apod ... prostě do pořáné zábavy ala Richard Burns Rally to má sakra daleko :)
jara_mara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara_mara »

Asi trochu OT, ale potrebuji poradit. Myslim ze uz to tady nekde na foru je, hledal jsem, ale bezvysledne :( I pri NFS U2 a ted taky NFS MW se mi hra seka, ne ze bych mel malo FPS, ale proste se semtam trhne (krokuje), zajimavy je ze nekdy to pri NFS U2 delalo a nekdy nee..... Vubec nevim co s tim... Nevite nekdo?

Jinac MW je teda dost dobra gamesa, povedlo se jim to, ale taky jsou tam nektery veci, ktery se jim nepovedly.... :wink:
ALE JINAC FAKT DOST DOBRA GAMESA.... :roll:
MB: MSI K7N2 Delta2 LSR nForce(Ultra400)(už II. ta první vyhořela 15.7.2005), CPU: Athlon 2600+Bart.@2300MHzAC cooper silent 2TC(úprava TC=), Ram: KINGMAX 2x256MB 2,5-3-3-8(SR)+Transcend 256MB JR2,5 400MHz2,5-3-3-8, GK: ATI RADEON 9550Infinite default 472/650@510/730MHz (Silencer rev.3), HDD: WesternDigital 160GB SATA, 300W Eurocase, DVD-RW NEC 4550; DVD-R Toshiba. (and ligth case modding) CPU core:1,775V, memory core:default, idle:25°, burn 57°; 12hod36min Prime(pak uz me to nebavilo)
ja_ma´s mod
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“