Jak na pastu a jakou???

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Zamčeno
lolman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jak na pastu a jakou???

Příspěvek od lolman »

Nazdar lidi.
Jak přesně se má nanášet teplovodivá pasta???
Nějakým speciálním "nanášedlem"?? nebo prostě jen napatlat rovnou z tuby??? nebo rozetřít prstem???

a jakou pastu byste mi doporučili na CPU?? a VGA? díky moc.
btw chtěl bych hodně taktovat :))
muj procesor je AMD XP 2000+ a grafika je ATI 9600 :))
nechci kupovat novy komponenty a tak chci zacit trochu taktovat :))
tak mi poradte prosim prosim :)
Díky.
absolutní lama
lolman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolman »

jo a jakej chladič na myho athlona??? dík
ctel bych ten hladak vymenit :)
absolutní lama
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

no nejdriv bychom ti doporucili pouzivat "Hledat" a "Edituj" a potom bych ti ja osobne doporucil roztirat pastu do tenky vrstvy ale nemam moc rad delat to prstem a dale pak jestli chces hodne taktovat, tak xp 2000+ je docela spatna volba, mel jsem ho taky a slo to mizerne :( ale pockam az se vyjadri dalsi :)

edit: jako nanasedlo zkus neco na styl telefonni karty nebo takovy nejaky plastovy spachtle ;)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ja jsem menil BOX chladic za AC Ultra64 TCL a k tomu byla pasta pribalena.. Bylo to ovsem horsi, nez jsem cekal. Ta pasta byla jak zvykacka a lepila se vsude, jen ne na procesor, nakonec jsem to delal prstem. Nevim jak bych nazval muj styl nanaseni, ale nejspis by to bylo "poťupávání" S pastou na prstu jsem tak dloho poťupával na cpu, az jsem vytvoril opravdu jen mikro vrstvicku. Pak jsem to same jeste chvilku delal na chladici. Teplota je 25/32 st.C idle/burn. Na BOX chladici byla ze spodu uz pasta nanesena, ale bylo ji tam docela dost. Hodne tlusta vrstva. Teploty byly 25/31 st.C idle/burn
Mam vsak jedno ale! AC ultra toci 700ot./min, BOX tocil 3200ot./min
Takze z toho usuzuju, ze vrstva staci opravdu uplne minimalni. Staci to jen tak jakoby hodne uspinit, aby se vyplnili mezery ve strukture povrchu materialu chladice. Aby jsi je videl, musel by jsi si povrch chladic nekolik setkrat zvetsit..
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

já teda chladiče AC montuji běžně a pastu nanášim tou stříkačkou a tou jí i rozetřu ... žádný problém jsem nikdy neměl ... nanášim jí tak aby to zakrylo text na CPU prostě ani moc ani málo ale po celé ploše ovnoměrně pak je to OK :)
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

no a jaka je teda najlepsia pasta? :)
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

popo_1 píše:no a jaka je teda najlepsia pasta? :)
no ja osobne mam nejraci takovou uplne obyc je ji tak na jeden procik a stoji 2Kč :lol: az budu mit doma fotak dám fotku podle me neni moc rozdil v drahejch pastách a týhle
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nedavno se tu pasty resily. Staci se podivat na stranku cislo 2. Je to hned nahore. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=49170
Nebudte lini. Zkuste hledat.
Takze tady asi LOCK.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Zamčeno

Zpět na „Chladiče a chlazení“