ibm r51 - postrehy

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

ibm r51 - postrehy

Příspěvek od gunsenroses »

Takze mal by som zopar pripomienok k tomuto notebooku . kedze som ho pre nedavnom kupil :)
1- ku vzhladu sa nebudem vyjadrovat, kedze ide cisto o subjektivnu vec , ale vela ludi mi potrvrdilo, ze realne vyzera lepsie ako si ho predstavovali .
2- hlavne parametre :
1,6 Mhz pentium M
40GB disk
2x256MB RAM (dokupena jedna 256)
grafika "on board" intel extreme /ci take nieco /
mechanika dvd, cd-rw
15-ka lcd
vaha 2.7kg
link->ibm r51
3- kostra: aj ked ide len o plastovu konstrukciu , musim uznat , ze je
kvalitna a dostatocne tuha. Mierne skrabance nevidno, jedno mi vadi
a to su zhora viditelne "chytance" /od mastnych ruk / na notebooka.
4- vydrz okolo 4 hod , podla okolnosti /jas lcd, vytazenie cpu a pod. /
chladenie jednoznacne vynikajuce urobene , vetracik sa zapina sem-tam a ked ide na plno, tak len narazovo a po chvily sa vypne .
ak mate polozeny notebook na dobrom povrchu /stol/ a nie na paplone , alebo na kolenach , tak pri praci vo worde alebo browsovani na nete sa vetrak temer ani nezapne .
vetracik ma myslim dva stupne , ten prvy je temer neslisitelny , druhy
stupen v ramci normy .
5. software a vybava - > ku notebooku je dodavany win XP professional plus ibm access co je softwarova konfiguracia notebooku . Ziadne cd media necakajte. Mate moznost si to stiahnut z netu /okrem windowsu samozrejme / Po spusteni windowsu mierny bordel , spusta sa vsetko mozne cez ovladanie wifi, zistovanie otrasou disku , az po dake message od IBM . Treba si v softwarovej vybave tom urobit jasno, nieco povyhadzovat. Este spomeniem ze k softwaru patri WinDVD, acrobat reader a trial verzia Norton antivir .

Ta ochrana disku je dost zaujimava , senzory podla vsetkeho zachytavaju
naklananie notebooka a podla toho sa odstavuje hdd. Pri nahodnom trhnuti notebooka na stole sa to da zaregistrovat napr. cuknutim prehravania filmu a pod.
Do biosu sa dostanete stlacenim klavesi "access ibm" pri bootovani , potom si vyberete access bios , restartuje sa windows a potom ste v boise / v ktorom dokopy aj tak nic nenastavite / . na moj vkus moc zlozite

k notebooku dostanete okrem krabice este aj baterku :) a adapter. Ziadnu tasku necakajte. Samozrejmostou je tucny manual od IBM , kde sa okrem ineho dozviete, ze pri vymene cpu mate vypnut notebook :)
6. testy pridam neskor

no a este otazka. teda dve ...
Share grafiky Da sa niekde nastavit, kolko bude zdielat graficka pamat. Teda , kolko bude zrat z normalnej ramky ? ?
Line in Da sa niekde nastavit, aby sa mikrofonny vstup choval ako Line in ??

p.s. Na hornom okraji lcd monitora je usb lampicka , kt. je genialna vychytavka , a v tme naozaj pomoze pri hladani pismeniek na klavecnici :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“