19" vs 17" ve hrách

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

gas
Nováček
Nováček

19" vs 17" ve hrách

Příspěvek od gas »

Cau lidi jake velikosti by jste dali prednost pri koupi noveho CRT monitoru?
Neni 19 uz moc velky? da se na to divat pri rozliseni 800*600? Konkretne se rozhoduji mezi SAMSUNG SYNCMASTER 997MB a SAMSUNG SYNCMASTER 797DF 17''. Ktery by jste uprednostnily. diky
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: 19" vs 17" ve hrách

Příspěvek od sh »

gas píše:Cau lidi jake velikosti by jste dali prednost pri koupi noveho CRT monitoru?
Neni 19 uz moc velky? da se na to divat pri rozliseni 800*600? Konkretne se rozhoduji mezi SAMSUNG SYNCMASTER 997MB a SAMSUNG SYNCMASTER 797DF 17''. Ktery by jste uprednostnily. diky
800x600 da , ja hral take na 19" ve sve hracske dobe a bylo to bez problemu , rozhodne 19" obcas mrknes i na Movie a krasne se na tom pracuje , 17"uz je spis prcek :(
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Jasne ber urcite radsi 19" :wink:
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Taky bych vzal 19", nehlede na to ze v 800*600 vetsinou moc hrat nebudes...spis z donuceni :)

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Taky hlasuji pro devatenáctku, jsou rozhodně příjemnější než sedmnáctky. :) Jak pro hraní, tak pro cokoliv jiného. Rozlišení 800 x 600 na 19tce je ale opravdu síla. Na mě moc velké.
Smolda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 19" vs 17" ve hrách

Příspěvek od Smolda »

gas píše:Cau lidi jake velikosti by jste dali prednost pri koupi noveho CRT monitoru?
Otazka je jestli ten monitor budes nekam tahat (na lanparty apod), treba ja bych se s 19 na lanky netahal,ale jestli ho budes mit jenom doma tak neni co resit
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Předmět: 19" vs 17" ve hrách

Příspěvek od ghosthunter »

Rozhodne 19", mel jsem 17" a i kdyz se to nezda tak v 19" je opravdu rozdil. A to rozliseni, prece nepouzivas pc jen na hry, nebo snad jo? :?
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

Pro mě je i 19 málo,doporučuju 21-používám jako součást dom.kina,televizi atd..
IBM Thinkpad T42p
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

urcite 19"....
Frtka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frtka »

Ja bych souhlasil s Renusem - v soucasne dobe se daji sehnat spickovy pouzity 21" a je to opravdu neco jineho nez ta 19".
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
i5- 2500K@3500, 8GB, 560Ti, 21' CRT Dell
pajkus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajkus »

ber 21" napr na www.boxed.cz maji solidni vyber refubished monitoru za velmi prijatelne ceny
3570K@4,3 - 1,185V,Gelid Tranquillo, Asus p8z77 lx,16GB RAM, GTX660, Seagate 1TB, WD6400AAKS,WD5000AAKS, DVD-RW LG, Seasonic SS-500ET, Dell2408 + BenQ2220HD, J9940
mrozu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mrozu »

Opet musim varovat pred nakupem toho 21" a 22" srotu. Jestli to myslis s koupi monitoru vazne, kup jednoznacne NOVOU 19ku, ale nejlepe LCD. Rozhodne nekupuj zadnej "refurbished" monitor - je to jen levne dovezenej odpad prodavanej draze!
Šrot 1: Xeon E5460@3375MHz, MSI P35 Neo2-FIR, 2x2048MB DDR2-800 Corsair, GeForce GTX 560 Ti 1024 MB.
Šrot 2: Tuleň 1100(11x100|1.475V)@1467MHz(11x133|1.5V) + redukce Eagle, ASUS P3B-F (i440BX), 1024MB RAM PC133, GeForce FX5700 256 MB.
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

mrozu píše:Opet musim varovat pred nakupem toho 21" a 22" srotu. Jestli to myslis s koupi monitoru vazne, kup jednoznacne NOVOU 19ku, ale nejlepe LCD. Rozhodne nekupuj zadnej "refurbished" monitor - je to jen levne dovezenej odpad prodavanej draze!
chlape je to odpad,,ale videl jsi nekdy obraz na klounej 21ce,asi ne ze?pac,pro mne je srot npr. nova 19ka crt za 5t,
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
lukfa
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukfa »

mam 19 uz nejakou dobu a chci vetsi....
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

urcite 19tku..17tka uz je dneska minimum...hlavne aby zvladal vyssi obnovovaci frekvence
oldrick
Nováček
Nováček

MONITOR mám 20"

Příspěvek od oldrick »

Musím obhájit ty repasy!!!Mám REPAS IIYAMA Vision Master Pro 512 A nemůžu si vynachválit mám ji přes 2 roky a když sem ji kupoval tak v tý době sis 19 sotva koupil,já vím je to velká těžká kráva ale ty pařby!!!To se nedá srovnat,kyž občas zajdu ke kámošovi tak kroutim hlavou jak na tý 17 může hrát.Určitě si kup 19".A nebo se podívej po repasech ale pečlivě vybírej!!! jinak mne ten monitor stál 8500 a vtý době tušim ty 19 stáli jednou tolik ale dneska je výběr velikej. tak zdravim a dobrý pořízení
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Repasy kupovat je kravina, neprodávají se tak levně jen tak pro nic za nic. Pokud ale opravdu musíš, tak si to nech před sebou řádně vyzkoušet, a nekupuj nic naslepo !.

Jinak dnes kupovat už CRT už také není dobré řešení, CRT už má dávno odzvoněno, a to i ve hrách, kde je / u vybraných titulů / třeba rychlé odezvy.

Otázka spíše zní, zda 17" LCD nebo 19" LCD.
Já bych se pořád přimlouval spíše za tu 17" LCD, na hry je to ideální. A 1024x768 na tom vypadá ještě velmi dobře, ve hrách prakticky nerozeznatelně od nativního rozlišení, aspoň na mém EIZU.
show must go on..
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

shadow píše:Repasy kupovat je kravina, neprodávají se tak levně jen tak pro nic za nic. Pokud ale opravdu musíš, tak si to nech před sebou řádně vyzkoušet, a nekupuj nic naslepo !.

Jinak dnes kupovat už CRT je taky kravina, CRT už má dávno odzvoněno, a to i ve hrách, kde je / u vybraných titulů / třeba rychlé odezvy.

Otázka spíše zní, zda 17" LCD nebo 19" LCD.
Já bych se pořád přimlouval spíše za tu 17" LCD, na hry je to ideální. A 1024x768 na tom vypadá ještě velmi dobře, ve hrách prakticky nerozeznatelně od nativního rozlišení, aspoň na mém EIZU.
nesouhlasím ! dá se vybrat skvělý monitor ..viz www.monitory.tk ...beru odsu´d vcelku pravidleně 21CRT Dell a Grade A ... jsou skoro nový minimálně používaný a za 4800,- s DPH + roční záruka ... jejich nevýhoda je zřejmá vysoká hmotnost a velké rozměry a veliká spořeba (160W) jenže za to poskytnou užasný obraz ! který nemá žádné LCD pod 20 000,- ;)

takže repas se v tomto ohledu značně vyplatí ... samosebou se musí vybírat takže osobní ověření monitoru a zkontrolování data výroby a čas provozu vyhoda ale pokud je to Grade A je to skoro zaručeno ...

BTW: mám souseda s Eizem 19 za 15 000,- a stejně chodí na hry ke mě ... prostě LCD má stále co dohánět a ty horentní sumy co si za to řeknou :(

//Edit: mám teď před sebou právě Dell 21CRT 1130 za 4800,- a když se podívám do menu na čas výroby a dobu provozu tak vyroben v roce 2003 (vzadu na štítku dokonce 12/2003) a doba provozu 2 měsíce (1měsíc už ho mame) ... to si myslim jde za špičkový monitor ... pche LCD ...dej pokoj ... :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

no, nesouhlasíš, s tím dokážu žít :)

Nevím, co má konkrétně tvůj soused za model, nicméně při kontrastu 1000:1, čím by se měly snad vyznačovat všechny lepší panely od Eiza v třídě 17" a 19", tak se domnívám, že to zřejmě spíše nemá správně nastavené, protože pokud ten kontrast zesílíš a přidáš k tomu i široce škálovatelnou gammu, popř. upravíš i trochu v ovladačích, nahraješ originální profil barev od Eiza, tak na obraz tohoto předního výrobce opravdu nic nemá. A to jsem toho viděl už dost. I CRT jsou horší.

A pak hlavním argumentem pro LCD jsou oči a hlava a jejich ochrana. Sezení u LCD je odpočinkem, zatímco sezení před CRT i při 100 Hz odpočinkem rozhodně není, ale to se tady probíralo už x krát.
show must go on..
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

shadow píše:no, nesouhlasíš, s tím dokážu žít :)
.
saááákra :lol: :wink:

jinak má přesně Eizo S1910 ale je korektně nastavený přesně dle korekce výrobce jako nemá to špatný obraz to vůbec ale stále na trinitron to prostě ve všem nemá ;) a ta cena :) je fakkt že kdyby se porovnávyli ceny nových tak si nemají co vyčítat ale jelikož se tenhle novej CRT sežene skoro za pakatel a Eio ne tak LCD prostě ee :)

BTW: krom toho 21CRT se 100Hz není nijak velká zátěž na oči ...ale ano LCD je šetrnější to dá rozum ... ale stále když mi lepší obraz poskytne CRT za 5000,- a LCD za 20 000,- příde mi to za LCD jako mrhání penězi ...zatím jsou prostě LCD na to co umí strašně předražená ... krom toho já si třeba před LCD neodpočinu pořád se mi ten obraz na nic nelíbí ... ale oči mě nebolý ani z jendoho ....
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“