nová elektronika k disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
AnnaMae
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

nová elektronika k disku

Příspěvek od AnnaMae »

Shořela mi elektronika na disku Maxtor 80 GB 8MB cache, koupila jsem disk nový stejného typu, ale jen s 2MB cache. Chtěla bych jeho elektroniku dát na svůj starý disk, abych si z něho mohla stáhnout data - je možný že to bude fungovat? A ještě jeden dotaz: kdybych používala starý disk s elektronikou z toho nového, bude mít stejnou životnost, nebo je možný, že nebude tak spolehlivý, když bude mít elektroniku, která k němu původně nepatřila? Díky moc za jakékoliv rady :)
KuKla

Příspěvek od KuKla »

možný to je, že to bude fungovat, ale pravděpodobnost je bohužel celkem malá. pokud to fungovat bude a bude se to tvářit jako normálně funkční, bude to mít i normální životnost. lepší si ale myslim je, když si z toho stáhneš jenom ty data a pak asi reklamace... :wink:
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

ManchesterUnited píše:Tady je odkaz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=903
jen mě tak zaujalo u tvýho podpisu, že se taky ještě najde někdo, kdo se nežene zběsile za neuvěřitelným výkonem a vystačí si s klasikou. Já mám Durona na 1GHz a desku MSi K7T Turbo a nepociťuju zatím potřebu ho nějak vylepšovat - nejnovější hry nehraju a na všechn ostatní (hry, video, práce, grafika, office) mi vyhovuje naprosto dokonale!
Sutyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: nová elektronika k disku

Příspěvek od Sutyn »

AnnaMae píše:Shořela mi elektronika na disku Maxtor 80 GB 8MB cache, koupila jsem disk nový stejného typu, ale jen s 2MB cache. Chtěla bych jeho elektroniku dát na svůj starý disk, abych si z něho mohla stáhnout data - je možný že to bude fungovat? A ještě jeden dotaz: kdybych používala starý disk s elektronikou z toho nového, bude mít stejnou životnost, nebo je možný, že nebude tak spolehlivý, když bude mít elektroniku, která k němu původně nepatřila? Díky moc za jakékoliv rady :)
Ahoj, jsem našel tvůj starý vzkaz. Zajímalo by mě, jak to dopadlo ? Rozjel se ten disk ? Mám stejný problém nyní.
Azhlon XP 2200, GF Ti 4200 64Mg, 512/400
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Re: nová elektronika k disku

Příspěvek od ghosthunter »

Sutyn píše:
AnnaMae píše:Shořela mi elektronika na disku Maxtor 80 GB 8MB cache, koupila jsem disk nový stejného typu, ale jen s 2MB cache. Chtěla bych jeho elektroniku dát na svůj starý disk, abych si z něho mohla stáhnout data - je možný že to bude fungovat? A ještě jeden dotaz: kdybych používala starý disk s elektronikou z toho nového, bude mít stejnou životnost, nebo je možný, že nebude tak spolehlivý, když bude mít elektroniku, která k němu původně nepatřila? Díky moc za jakékoliv rady :)
Ahoj, jsem našel tvůj starý vzkaz. Zajímalo by mě, jak to dopadlo ? Rozjel se ten disk ? Mám stejný problém nyní.
Tak kamos mel taky stejny problem a disk rozchodil a jede mu uz pul roku. Bylo to presne to same 40GB disk Seagate 8MB cache. Sehnal totozny disk ale s 2MB cache. Vse OK jen ta cache :-D
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

...bych se chtěl jen trochu přiživit :lol: Jak to vypada když schoři elektronika..možná je to i můj případ :? Disk mi běhal běhal a najednou nic...ani ho nenadetakoval BiOS přitom když si ho poslechnu tak se točí?? zajimalo by mě nakolik procent cca je to zavada elektronicka kerou bych vyřešil tim že bych si kaufnul stejnej disk a přehodil elektroniky a nebo zda je to mechanicky( neco s plotnama nezaparkovany hlavy apod.) :)
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghosthunter »

sheeen píše:...bych se chtěl jen trochu přiživit :lol: Jak to vypada když schoři elektronika..možná je to i můj případ :? Disk mi běhal běhal a najednou nic...ani ho nenadetakoval BiOS přitom když si ho poslechnu tak se točí?? zajimalo by mě nakolik procent cca je to zavada elektronicka kerou bych vyřešil tim že bych si kaufnul stejnej disk a přehodil elektroniky a nebo zda je to mechanicky( neco s plotnama nezaparkovany hlavy apod.) :)
Tak jak pises, bios nic nenasel, disk se tocil. Ale kamos mel 100% jistotu, elektronika byla spalena. Spalena myslim ze po odsroubovani byla cerna. Mu se to stalo tak trosku kuriozne, myslel ze je vyple pc tak k nemu natvrdo pripojil disk, ozvala se malinka rana a disk byl v haji.
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

Aha tak to jo...moje elektronika je neposkvrněná :lol: ale stejne kdybych na to šel selskym rozumem tak BiOS pravděpodobně hleda infoz z firmwaru a protože je elektronika v haji tak nic nenejde ani nenadetekuje...kdyby to bylo mechanicky poskozeny neco by to nadetekovalo a pak by se to pripadne kouslo nebo nefungovalo spravně nešlo naformatovat apod.
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“