Poradtě při výběru LCD 17''

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Poradtě při výběru LCD 17''

Příspěvek od DareDevil »

Chci si pořídit novy monitor. Ted mam 15'' CRT Samsung a uz je to opravdu malo... Sem omezen kolem 8 000Kč takže si moc vyskakovat nemůžu :sad:
Našel jsem podle mě celkem slušnej monitor:
http://www.tsbohemia.cz/asp/detailinfo. ... dukt=47865

Co myslíte, mám do něj jít? Popřípadě mi pls napište který by byl lepší... dík :wink:
DELL XPS 1530 - 15.4" 1680x1050, 2.5 GHz, 4 GB RAM, nVidia M8600 GT, HDD 320GB 5400 rpm, Win7 Professional
Tomas.1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomas.1 »

Pokud se ti libi vzhledove, tak parametry ma pomerne slusne, doba odezvy 4ms nevim jestli je realny, ale urcite to nebude delat problemy, takze myslim ze se neni ceho bat.
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Vzhledove se mi celkem libi.. mate nekdo lcd? jak se chova pri hrach? hlavne pri FPS a tokových kde je rychlejší pohyb atd? nerozmazává se obraz?
DELL XPS 1530 - 15.4" 1680x1050, 2.5 GHz, 4 GB RAM, nVidia M8600 GT, HDD 320GB 5400 rpm, Win7 Professional
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ja mam 17 LCD LG-L1730
Odezva 12ms, zadne rozmazavani, Mohu jen doporucit..
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

mam 930 bf, na hry super, filmy sou o neco horsi nez crt (ale rozhodne se na to kouka bez problemu!!! :) ) no web a tak samozrejme v pohode. A graficke aplikace sem nezkousel ale to by mela byt velka slabina. Ale doporucuju!

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

maXXmilian píše:mam 930 bf, na hry super, filmy sou o neco horsi nez crt (ale rozhodne se na to kouka bez problemu!!! :) ) no web a tak samozrejme v pohode. A graficke aplikace sem nezkousel ale to by mela byt velka slabina. Ale doporucuju!
A hraješ na tom nějaké FPS? třeba cod, vc, cs,... jakej je obraz? a co ty filmy? je to hodně velkej rozdíl od crt? kolik tak procent ztácí oproti crt?
a myslíte teda že tenhle kousek je dobrej? : http://www.tsbohemia.cz/asp/detailinfo. ... dukt=47865
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No to ti nikdo nerekne o kolik je lepsi.. Ten s odkazu je hodne v pohode. Odezva 4ms, nemusis se obavat zadnyho rozmazavani.. S CRTcka to bude skok jak prase, uvidis jak se budes sam sobe divit, proc uz LCD nemas davno :wink:
mandor
Nováček
Nováček

A co fps

Příspěvek od mandor »

No rozmazavani fakt pod 16ms vetsinou neni :) , ale jak je to s FPS?Kdyz ten monitor ma ,,jen'' 75hz to znamena ze nemuzu mit vic nez 75fps?dekuju
PS:Budu brat Samsung 710N tak jestli mi jeste reknete jestli vadi ze nema dvi?
acer timelineX 5820TG
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No divej televize ma 25fps a vidis, ze by se tam neco sekalo. Nemusis mit z toho vubec strach. Jestli se ti libi design toho moncku tak neni co resit :wink:
A s tim DVI si taky nelam hlavu. Nebudes s tim mit zadny starosti. Prave DVI kabel nekdy dela potize, takze jak jsem psal, zase budes mit o pripadnou starost min :)
Naposledy upravil(a) Palec123 dne stř 23. lis 2005, 22:49, celkem upraveno 1 x.
mandor
Nováček
Nováček

Příspěvek od mandor »

Ok.Dekuju palecku :D .Jen jeste takova drbnost u televize je to trochu jinak tam je to jina technologie.Obraz je ,,rozmazany" a proto je obraz plynuly.U lcd (crt) je obraz ostry , proto potrebujeme k lepsimu pozitku vic fps :wink: Teda myslim ze to tak je :roll: .Takze pokud to nekdo nepotvrdi tak kecam :oops:
acer timelineX 5820TG
Larin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Larin »

To: DareDevil

Volil bych jinej obchod nez TS (Brno)... strasny problemy s reklamacemi... :wink:
CPU: Athlon 64 2800+ 1800Ghz, MB: DFI Lanparty UT nF3 250Gb ,RAM: Kingmax 1GB 433 CL 2.5 433Mhz 2.5 3 3 6 ,VGA: Inno3D NVidia 6800GT 256MB,HDD: 250GB 16MB,O.M.: Philips CD-RW 4800 , DVD-RW LG 4163B
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

mandor píše:Takze pokud to nekdo nepotvrdi tak kecam :oops:
Je to trochu jinak ... prostě tekuté krystaly mají určitou dobu reakce, než se přeskupí a tím vytvoří jinou barvu - proto se udává u LCD odezva v milisekundách = tedy doba než se ony krystaly přeskupí
Aby člověk mohl vnímat obraz jako "nerozmazaný" (tj. dostatečně rychlé krystaly aby jsi neviděl třeba půl starého a půl nového obrazu), měla by být ona reakční doba co nejmenší.

U CRT je jiná technologie, dělo střílí elektorny na obazovku před tebou, kde se projeví jako svítící bod - podle toho jak rychle to bude dělat (= Hz) a podle toho jak ty body bude sázet blízko k sobě (= rozlišení) je kvalitní obraz. Obraz je tu nerozmazaný proto, že tato technologie sama o sobě "nesvítí" - prostě dělo vyšle elektron a ten se projeví jako světlo - kdežto u LCD svítí obrazovka permanentně a jen se přeskupují barvy - proto u displayů s velkou odezvou vidíš "rozmazaně".

FPS do toho vůbec netahej, to je záležitost grafické karty - jen dodám, jak určitě víš, že k pocitu plynulého obrazu je třeba 25-30fps a čím více jich máš, tím je obraz jakoby plynulejší. Když jich máš málo (pod oněch 25-30), tak vnímáš obraz jako trhaný a již to není video, ale "rychlý sled obrázků."
Francie ... sladká Francie
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Larin píše:To: DareDevil

Volil bych jinej obchod nez TS (Brno)... strasny problemy s reklamacemi... :wink:
Mám odtud celej komp a za ten rok co ho mam sem reklamoval: desku, zdroj a mechaniku a vse mi dali uplne nove takze problem s reklamaci nemam:) Ale nejsi prvni kdo mi rika ze se tam spatne reklamuje... mozna to koupim jinde, uvidim podle ceny... takže ten 730BF řikáte že je to dobrej jo?
karaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od karaco »

neovo F417, to je můj typ, mám ho dva roky, mám ho doma, jedeme na nich v práci, nikde žádný problém....FPS hry paráda, filmy taky- cena skvělá....
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak uz sem nic nemichejte, nebo se nerozhodne :)
Vybral sis ho, libi se ti, mas na nej chechtaky? Ber ho vsemi deseti :wink:
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Líbí se mi, prachy na něj mám, asi ho vemu :D Ted mi jeste poradte jestli si myslite ze cena pujde dolu po vanocich nebo to bude tak stejne jako ted...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

U cen tezko rict. Ale zase nejaky rapidni propad to nebude. klidne ho vem ted
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

ok, a v jakym shopu to koupit nejlip? kde maj dobry ceny a kvalitni servis,... kdyz rikate ze TS Bohemia je bad... koukal sem u dxt.cz
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No u T.S. Bohemie jsem zatim nic nereklamoval, ale koupeny od tama mam vsechno. 8-) Klidne to kup tam. To uz je ted jen na tobe, kterej kseft si vyberes.
Jeste tady nekteri kamosi nakupujou a taky vsechno v pohode
http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=22908
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

ok, všem moc díky za rady co nejdřív si ho objednám, už se na nej tesim pas mam ted starickou 15'' crt :)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“