zdroj cena/výkon

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Kollda
Začátečník
Začátečník

zdroj cena/výkon

Příspěvek od Kollda »

Zdravim,jaký zdroj by ste mi doporučili pro tuto sestavu.Jaký z nich mají nejlepší cena/výkon.Zalíbili se mi tihle:Chill Innovation CP-400P2 400W, Chieftec 410W, Levicom Visible Power 450B-BL 450W - černý, Fortron AX500-P 500W, Asus A-45GA 450W.Někdo mi tady doporučoval chifteka,zajímali by mě zkušenosti s ním a i další zkušenosti s zde napsanými,prosim majitelé pište.Psim aby ste mě neodkazovali na jiná témata,ty už mám přečtená a pokud možno odpovídali tady. Děkuji předem za rady.

Měl by to být základ pro:
Sempron 2800 + box 64bit + OC
DFI nF4x Infinity - nForce4 4X
Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5
Gainward FX PowerPack Ultra/1760 PCX 128MB, PCI-E + OC
Hitachi Deskstar 7K250 HDS722580VLSA80 - 80GB SATA
LG SuperMulti GSA-4167B OEM - DVD-R/+R, DualLayer
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Prosim aby mi to tady admini neuzavírali.Děkuji
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

chieftec..sice na prvni pohled nevypada dobre(410W,ale to uplne staci),ma 2 12V vetve,24pinATX,co vic si prat.jeste muzes dokoupit flexo abys nemel bordel v kabelech a mas to :)
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

kolik dává kažká z těch větví?Jakej máš názor třeba na levicoma nebo na Asuse?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Kollda píše:kolik dává kažká z těch větví?
to si snad umis najit ne?
Kollda píše:Jakej máš názor třeba na levicoma nebo na Asuse?
ten levicom je taky good ale hlucnejsi
asus vubec nevim,ted sem o nem neco hledal ale vubec ho neznam :oops:
de ti hodne o hluk?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Kollda píše:kolik dává kažká z těch větví?
to si snad umis najit ne?
Kollda píše:Jakej máš názor třeba na levicoma nebo na Asuse?
ten levicom je taky good ale hlucnejsi
asus vubec nevim,ted sem o nem neco hledal ale vubec ho neznam :oops:
de ti hodne o hluk?
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Mám bednu na stole takže docala jde,ale když si to bude jenom pobroukávat tak to vadit nebude :) Tady je link na toho asuse,ale pokud nejsi jazykově nadanej tak toho moc nevyčteš.
http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=460&page=5
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

U toho levicoma by mě zajímala jedna věc, na obrázku je že sou ventilátory za sebou, ale k čemu to? Tam by snad měl bejt jeden 120mm ventilátor za spoda aby odsával horký vzduch od cpu?Ne.
link http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 01&kat=161
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

no hlavni veci proc tam sou ty fany neni odfoukavat vzduch od cpu ale chladit soucastky PSU.to odsavani mas takovy bonus ;)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Kollda píše:U toho levicoma by mě zajímala jedna věc, na obrázku je že sou ventilátory za sebou, ale k čemu to? Tam by snad měl bejt jeden 120mm ventilátor za spoda aby odsával horký vzduch od cpu?Ne.
link http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 01&kat=161
tenhle zdroj je velice dobrý mám jeho 500w verzy ale ty dva větráky jsou vcelku tichý mají regulaci jak samočinou tak můžeš potenciometrem vzadu sám regulovat ... jsou krásn podsvícený a vůbec zdroj vypadá pěkně má velice dobré hodnoty na větvých ale je to jen průměrně tichý zdroj ...

ale pokud chceš dobrý vzhled zdroje tak je to supr volba ...

pokud ti nejde o vzhled ale o opravdu poměr cena výkon neuvažuj nad ničím jiným než Chieftec 410W za 1350,- ... tenhle zdroj nemá vcelku konkurenci velice kvalitní, velice tichý, silné hodnoty, výkon postačuje na vše korm sestav s SLI apod .. každopádně překonává řadu i dražších zdrojů do cca 2000,- ...
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Ještě sem zapomněl dodat že počítám tak s 3-4 větráky + UV.Jestli to ty hodnoty u toho chifteka zvládnou?Zajímala by mě účinost toho chifteka a taky u toho levicoma + hodnoty na 12V větvích (u levicoma) našel sem jenom celkovou ta je 30A.Ten levicom vypadá ale fakt dobře.jo a i když má takle blbě umístěný větráky dokáže s tý skříně něco vyhnat?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

bez obav Chieftec to utáhne s prstem v nose ( ve větráku :lol: ) ....

ten levicom je natom podobně paltíš u něj tu trochu navíc za ten luxus vhled ... co se týká těch větráků tak když to dáš na uplné ticho bez problémů se uchladí a i něco vyžene ale na 120ku větrák to logicky nemá to mě u toho zdroje taky mrzí ... škoda těch 80tek jinak by to byl naprosot supr zdroj :)
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Teď sem koukal na CHiefteka, ty hodnoty sou fakt hodně slušný na 12V1 15A to je standart, ale těch 18A na 12V2 větvi tak to už je mazec.Celkem by mě zajímala ta účinost u tohohle a u toho levicoma.Pak je verze toho levicoma co má 80mm větrák ze spoda ale to je už vo 3-5 kil dražší.
MiroK[CZ]
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiroK[CZ] »

Zdravim!
Koukam, ze se tady probira zdroj Asus A-45GA 450W. Niv moc toho o nem nevim, ale zaujalo me tohle:
CzechComputer píše:Zdroj s vysokou účinností 76-79% disponuje aktivními PFC obvody
To se mi nejak nezda, nemely by zdroje s aktivnim PFC mit nejmene 85%ni ucinnost? A zdroj s Active PFC za 1600Kc s DPH?

Nemuzu se zbavit pocitu, ze v tom je nejaky hacek...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34292
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Sem týhož názoru, ale účinosti 85% nedosahuje žádný zdroj, možná seasonic ten má okolo 80 - 85%.Jinak většina lepších zdrojů má účinost tak mezi 70 - 80%.Jinak ten Asus nevypadá špatně, ale chybí zkušenosti.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Enermax Liberty má taky hodně přez 80%
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

PFC (power factor corection) nemá s účiností zdroje nic společného. PFC je jen filtr který zabraňuje šíření rušení které vzniká v každém spínaném zdroji do ostatních spotřebičů v el. síti. V testech se právě objevuje i účinost PFC a lidi si to pletou s účiností zdroje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Presne tak..!!! Je to o ucinnosti PFC ....pasivni se pohybuje do 30ti, aktivni do tech 80ti.. vetsinou..
Jinak s tim Chillem.. nevim, no.. bylo tady na ne jednu dobu spousta stiznosti typu: "shorel mi zdroj a vzal sebou vsechno, co na nej bylo pripojeny.."
pindras
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pindras »

omlouvam se za privtirnuti do vaseho threadu ale potrebuju radu: potrebuju nahradit jiz nedostacujici 350W zdroj a vubec mi nezalezi na vzhledu, a nasel jsem tenhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28702 , v cem je horsi nez ty vase vyse uvedene? Je dostacujici pro mou sestavu (viz nize)? Mate jinej tip? Moc se mi nechce vrazet do zdroje, ale necham si poradit.

konfigurace: P-IV 2,6@3,0(HT); MB MSI 848-neoLS; 1024MB ram (400@466, kingston), 2 x 80GB HD, DVD rom, graf.: ASUS AX850XT
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pindras píše:..
ano cokoli kromě EC,LC,KME,Chill ...

takže jak se tak dívám stále jedna a tatáž rada ...Chieftec 410W jasná volba :) ... http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=2159
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“