Ahojda, mam dotaz.
Když chci abych využil SATAII a NCQ, musí to podporovat HDD a také deska ? Mám v tom už hokej.
Desku mám Gigabyte GA-K8NS-939 - nForce3 Ultra a chci kupovat novej disk, tak nevim co mám koupit, abych zase nekoupil zbytečně SATA II NCQ, když mi to deska neveme (pokud na tom záleží).
dík za radu : )
SATA II a NCQ .. jak to tedy je ?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- CADmaster
- Začátečník

- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- CADmaster
- Začátečník

- MK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
rozdil ve vykonu nebude vubec zadnej , jelikoz jestli mas propustnost 300 nebo 150 nebo 133 je jedno kdyz dnesni disky i ty nej raptory davaj kolem 60-80mb pri maximu.. takze si koupis satu kvuli kulatym kabelum to je tak vseCADmaster píše:Jj deska sata konektory má, co myslíš tím že se nevyužije jejich potenciál ?
v budoucnu bude mit SATA vyznam ale to si musis pockat , napriklad jiz ted se zacinaji vyvijet disky pro SAN a NAS , ktere jsou uz konstruovane na 2,5" 1,8" a pokracuje se stale dolu , cim mensi velikost disku tim vetsi otacky disku tim vetsi prenosova rychlost , vyhledavaci rychlost atd , ve finale maji ty disky vypadat tak ze budete mit klasicky 3,5" disk ale bude slozen napr ze 4x1,8" , kde ta rychlost bude totalne jinde nez u dnesnich SATA ATA SATA2 atd.. cili sata dneska?pokud nemas na desce tak nekupuj radice a dalsi kraviny nema to smysl