ATI 9600 Pro Atlantis

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

luco7
Nováček
Nováček

ATI 9600 Pro Atlantis

Příspěvek od luco7 »

Mam problém s ati 9600 Pro atlantis. Nedávno som kúpil tuto kartu a keď som ju doniesol domou tak ma čakalo nemilé prekvapenie takt jadra bol len 390 MHz a pamäte 222 MHz. No ale čo už som to zaplatil tak nechajme tak a teraz jak vyšiel na svet novy NFS WM tak som to nahodil a na moje prekvapenie to dosť seká PC mam: AMD Sempron 2800+ socet A, 512 MB RAM a tu 9600 pro už som aj win prehodil a stále nepomáha. Tak som sa dal na taktovanie použil som rivatuner a na testovanie ATI tool povodne FPS asi 70 avg. A tak som to začal taktovať v riva tuneri GPU som zdvihol na 415 MHz a pamet na 250 MHz a FPS v ati tool bolo 101 avg. A tak som pustil NFS MW a stále seká :evil: . a neviem prísť na to kde je problém sekanie je také že keď dám 640x480 a min det. Tak to tak isto seká ako keď dám 800x600 ma nax. A ešte jednu vec som zistil FPS mi zostalo 100 avg aj po reštartovaní aj vypati PC a pozrel som takt aj na ati tool aj na rive a sade píše povodne frekvencie a fps je stále 100. tak že moja 1 otázka prečo mi seká NFS MW ? a druha ako to že mi zostalo 100 FPS aj keď ati tool píše povodne frekvencie. Ďakujem za odpovede . :wink:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jakou mas desku?co se tyce toho sekani jestli to neni AGP 4x a FW off jako vzdy , ovladace na GK jsi zkousel?podtaktovat tu GK jsi take zkousel?
luco7
Nováček
Nováček

Příspěvek od luco7 »

dosku mam MSI KT 880 delta a ovladace som skusal starsie 5.9a to iste a podtaktovat som neskusal. v biose mam agp 8x a secko zapate to fast writing ci co to je ale mam este taky problem ze ked dam system info a tam dam ze konflikty alebo zdielani tak je tam vela povoziek ohladom agp.

Vstupno-výstupný port 0x00000000-0x00000CF7 PCI bus
Vstupno-výstupný port 0x00000000-0x00000CF7 Direct memory access controller

Vstupno-výstupný port 0x000003C0-0x000003DF VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller
Vstupno-výstupný port 0x000003C0-0x000003DF RADEON 9600 SERIES

IRQ 21 VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller
IRQ 21 VIA USB Enhanced Host Controller

Adresa pamäte 0xA0000-0xBFFFF PCI bus
Adresa pamäte 0xA0000-0xBFFFF VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller
Adresa pamäte 0xA0000-0xBFFFF RADEON 9600 SERIES

Vstupno-výstupný port 0x000003B0-0x000003BB VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller
Vstupno-výstupný port 0x000003B0-0x000003BB RADEON 9600 SERIES

toto presne a neviem sa toho zbavit ovladace na dosku mam povodne s CD aj bios je org
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

tak dej AGP 4x FW dej off , zkus i ovladace na desku novy tj Via drivery a melo by to jet , kdyby ne zkus podtaktit grafiku :wink:
luco7
Nováček
Nováček

Příspěvek od luco7 »

no prave som bol v biose dal som agp 4x to FW off a potm som sa vobec nedostal do windowsu pri uvodnej obrazovke mi zhasol monitor :shock: a musel som restart 2 x som skusa teraz mam zas agp 8x ako to spravim?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nainstalovany Via4-1 mas?
Mac...
luco7
Nováček
Nováček

Příspěvek od luco7 »

no nejak sa mi podarilo vypat to FW a agp dat na 4x a stale to iste este horise by som povedal :sad:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

luco7 píše:no nejak sa mi podarilo vypat to FW a agp dat na 4x a stale to iste este horise by som povedal :sad:
hm zvlastni , zkusil si podtaktit tu GK?jinak jestli si zkousel vsechny ovladace na desku atp , tak je to fakt velmi zajimave ... zkus podtaktit tu GK a uvidime.. jinak snad reklamace?
luco7
Nováček
Nováček

Příspěvek od luco7 »

godlike píše:Nainstalovany Via4-1 mas?
mal som raz nahodene secky posledne ovladace od msi na dosku KT880 delta a bol to otras este horisie ako s povodnimy na cd tak som si nechal povodne ak myslis to 4in1 tak to mam. a mam este nahodeny raid driver aj ked nemam 2 disky ale rozdiel bez toho a stym je 50%
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

luco7 píše:
godlike píše:Nainstalovany Via4-1 mas?
....
jinak me napadlo, dost dulezita vec zkus tu GK v jinym kompu..
luco7
Nováček
Nováček

Příspěvek od luco7 »

zaujimave je aj ze krata si drzi 100fps aj na normalnych taktoch teraz som nastavli z 390 na 360 GPU a z 222 na 200 a fps je 87 priemer a skace od 83 po 93 az 95 max
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

luco7 píše:zaujimave je aj ze krata si drzi 100fps aj na normalnych taktoch teraz som nastavli z 390 na 360 GPU a z 222 na 200 a fps je 87 priemer a skace od 83 po 93 az 95 max
neni tam nastaven limit?neco jako u Q3 com_maxfps , jinak u jinych her ti to dela?a zkus tu GK v jimym PC :wink:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Vlastne nechapu ty tvoje takty..kamarad ma stejnou a ma 400/250(500DDR)..
Mac...
luco7
Nováček
Nováček

Příspěvek od luco7 »

godlike píše:Vlastne nechapu ty tvoje takty..kamarad ma stejnou a ma 400/250(500DDR)..

ked si precitas to hore tak pochopis ja som tomu ties nechapal ze preco ale je to proste tak ati tool ukazuje 390 GPU a 222 ram (444 DDR) a na krabici je presne to iste je to shapire ati 9600 atlantis a este je tu taka nalepka advantage 446 DDR a nahod si do googla Radeon 9600PRO Sapphire Advantage 128Mb a zbadas mala mat 400 gpu a 450 ddr ram ale je to obicajni shit
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

luco7 píše:
godlike píše:Vlastne nechapu ty tvoje takty..kamarad ma stejnou a ma 400/250(500DDR)..

ked si precitas to hore tak pochopis ja som tomu ties nechapal ze preco ale je to proste tak ati tool ukazuje 390 GPU a 222 ram (444 DDR) a na krabici je presne to iste je to shapire ati 9600 atlantis a este je tu taka nalepka advantage 446 DDR a nahod si do googla Radeon 9600PRO Sapphire Advantage 128Mb a zbadas mala mat 400 gpu a 450 ddr ram ale je to obicajni shit
jinak s problemem si pokrocil?zkusil si to podtaktit atd viz vyse? kdyz mas tak divny takty tak je to fakt divny zkus to podtaktit atd viz vyse
luco7
Nováček
Nováček

Příspěvek od luco7 »

sh píše:
luco7 píše:
jinak s problemem si pokrocil?zkusil si to podtaktit atd viz vyse? kdyz mas tak divny takty tak je to fakt divny zkus to podtaktit atd viz vyse

no skusil som secko mozne dokonca mi zacala sekat uvodna animacia co mi v zivote nerobilo asi vytiahnem konektor ventilatora a necham bezat a potom pojedem reklamovat :twisted: P.S je to tato http://www.sapphiretech.com/en/productf ... image2.jpg len 128 MB a vsimni si tu nalepku advantake kde je 446 DDR pricom obicajne PRO maju mat aspon 500 DDR
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No hele, viděl bych to tak že NFS: MW ti ten stroj prostě neutáhne, se vší úctou. Já mám Radeon 9800Pro (viz podpis) a taky mi to nešlape nijak extra.

Jinak pokud máš na mysli takový podivný zasekávání a cukání v D3D hrách (ne nízký FPS a "lagy" ale vyloženě takový podivný cukání) tak to se vyřešilo vypnutím VSyncu (a pokud to pak dělá takový ty čáry přes obraz který VSync opravuje, pomohlo mi přes ATi Tray Tools nastavit obnovovací frekvenci v 1280x960 na pevno na 85Hz a je to v pohodě).
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

heh tak to jsem si neuvedomil co se mysli tim sekanim?totalni sek ci jen castecne sekani tj zpomalovani hry?to me fakt nenapdlo se na to zeptat bral jsem to jako total sek :oops: sry
luco7
Nováček
Nováček

Příspěvek od luco7 »

takze mam kamosou co maju normalne 9600 pro a tym to slape 800x600 na full a maju 256 MB RAM, ano je to take specialne trhanie povedal by som na rovnakych miestach na trati. To Vsync vypinam automaticky teraz som zas preinstaloval wina stale to seka :x mam slabu masinu ja to berem ale preo ked mam 800x600 a max detajli tak to sem tam trhne ale ked dam 640x480 tak je to presne to iste ani o kusok sa to nezlepsi len to by ma zaujimalo. Uz som skusal secko kazdy ovladac som mal novy aj stari a nic stale to iste serem na cele NFS WM. dik za odpovede
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

luco7 píše:takze mam kamosou co maju normalne 9600 pro a tym to slape 800x600 na full a maju 256 MB RAM, ano je to take specialne trhanie povedal by som na rovnakych miestach na trati. To Vsync vypinam automaticky teraz som zas preinstaloval wina stale to seka :x mam slabu masinu ja to berem ale preo ked mam 800x600 a max detajli tak to sem tam trhne ale ked dam 640x480 tak je to presne to iste ani o kusok sa to nezlepsi len to by ma zaujimalo. Uz som skusal secko kazdy ovladac som mal novy aj stari a nic stale to iste serem na cele NFS WM. dik za odpovede
No pokud to někdo hraje s 256MB RAM v compu a jde mu to stejně tak to asi nebude pamětí... možná je tam limitace procesorem, i když Sempron 2800+ scA (to je T-Bred že jo) podle mě zase neni taková šunka... ale vysvětlovalo by to proč to na 640x480 jede stejně jako na 800x600...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“